Θεατρο - Οπερα

3 Όπερες Τσέπης στο ΒΕΤΟΝ7 - Revisited

Ο συνθέτης Χάρης Βρόντος επιστρέφει

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81808-165112.jpg

Μετά την επιτυχία που σημείωσε η πρώτη παρουσίαση των τριών λυρικών του μονόπρακτων τον Μάρτιο του 2014, ο συνθέτης Χάρης Βρόντος επιστρέφει στη σκηνή του ΒΕΤΟΝ7 με τις όπερες τσέπης, διάρκειας 15 περίπου λεπτών η καθεμία, τις οποίες συνέθεσε το 2011 και το 2012 πάνω σε δικό του λιμπρέτο: τρία ζευγάρια, άλλα πρόσωπα ιστορικά και άλλα φανταστικά, ακροβατούν στο κενό σε μια στιγμή κρίσης. Τα όρια μεταξύ σωτηρίας και καταστροφής, λογικής και τρέλας, ηθικής και ανηθικότητας είναι μέχρι το τέλος δυσδιάκριτα. Η μουσική ντύνει έναν λόγο που περνά από την ποίηση στην ακραία ωμότητα, δοκιμάζοντας τις εξπρεσιονιστικές αντοχές της ελληνικής γλώσσας.

«Η Καριέρα» / «Το Ατύχημα» / «Η Παγίδα»

Ερμηνεύουν οι τραγουδιστές: Μάιρα Μηλολιδάκη (σοπράνο), Λουντμίλα Μπονταρένκο (σοπράνο), Σπύρος Κλείσσας (βαρύτονος), Μιχάλης Ψύρρας (βαρύτονος)

και οι μουσικοί: Χρήστος Γκίνος (κλαρινέτο), Κλαίρ Ντεμελενάρ (βιολοντσέλο) και Μιχάλης Παπαπέτρου (πιάνο)

Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Καντιώτης

Φωτισμοί: Θοδωρής Δασκαλάκης

image

image

image

Info: «Η Καριέρα» / «Το Ατύχημα» / «Η Παγίδα» | Όπερες Τσέπης, 28-29/11, 20:30, 10€ Κανονικό - 8€ Φοιτητικό, Μαθητικό, Ανέργων, Kέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7: Πύδνας 7, (στάση Μετρό «Κεραμικός») Βοτανικός, Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-7512625

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναντίν Σιέρρα: «Η φωνή μου είναι η περιουσία μου, χάρη σ’ αυτήν κάνω αυτό που αγαπώ»
Ναντίν Σιέρρα: «Η φωνή μου είναι η περιουσία μου, χάρη σ’ αυτήν κάνω αυτό που αγαπώ»

Μιλήσαμε με την Αμερικανίδα σούπερ σταρ της όπερας λίγο πριν έρθει στο Ηρώδειο για την Τραβιάτα της ΕΛΣ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»

Μιλήσαμε για τον ρόλο του ως Αργκάν στην περιοδεία της παράστασης «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», το θέατρο και τη δύσκολη απόφαση που έχει πάρει μέχρι τώρα στην καριέρα του

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.