Θεατρο - Οπερα

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Τοπαλίδης

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες ο ηθοποιός Γιάννης Τοπαλίδης

Πέθανε πριν από μερικές μέρες ο ηθοποιός Γιάννης Τοπαλίδης.

Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα από τον πρόεδρο του ΣΕΗ και βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρο Μπιμπίλα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ δημοσίευσε δύο φωτογραφίες του εκλιπόντος και έγραψε στο Facebook: «Έφυγε από την ζωή πριν λίγες μέρες ο κάλος μας αξιοπρεπής και αθόρυβος συνάδελφος ο αγαπημένος μας Γιάννης Τοπαλίδης και δυστυχώς το μάθαμε μόλις χθες και με απέραντη λύπη τον αποχαιρετάμε. Ήταν ένα πολύ γλυκό παιδί, εργατικότατος. Για τους ανεγκέφαλους που γράφουν “Ο Σπύρος έχει τώρα άλλες δουλειές” τους πληροφορούμε ότι αν δεν μας ενημερώσει κάποιος οικείος του θανόντος, όπως θα έπρεπε, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν έχει συμβεί κάποιος θάνατος. Το ΣΕΗ, το ΤΑΣΕΗ δεν μπορεί να γνωρίζει ούτε και εγώ προσωπικά ανά πάσα στιγμή τι μπορεί έχει συμβεί. Καλό σου ταξίδι Γιάννη μου».

Ποιος ήταν ο Γιάννης Τοπαλίδης

Ο Γιάννης Τοπαλίδης σπούδασε στην Δραματική Σχολή Γρηγόρη Μασσαλά και στη Σχολή Δομικών-Τοπογράφων

Συνεργάστηκε για 18 χρόνια με την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης σε παραστάσεις ποντιακού θεάτρου.

Συμμετείχε στις θεατρικές παραστάσεις: «Μπρόκολα και λαχανίδες κάποιο λάκκο έχει η φάβα», «Καυκαλήθρες και τσιτσίραυλα», «Ένας ήρωας με παντούφλες», «Τι τους κοιτάτε, ρε» και «Ουστ κοπρίτες» σε σκηνοθεσία Χάρρυ Κλυνν, «Ο πιο αστείος εραστής» σε σκηνοθεσία Στάθη Ψάλτη, «Γουρουνάκια κουμπαράδες» και «Μικροαστικά» σε σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη, «Μαύρη κωμωδία»  σε σκηνοθεσία Κωστή Τσώνου, «Ε, ρε γλέντια» και «Ο γάμος του Μπαρμπα-Γιώργου» σε σκηνοθεσία Ευγένιου Σπαθάρη, «Ιωάννης ο Πρόδρομος» και «Το ΝουΔου της Χαράς» σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου και άλλα.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε στις σειρές: «Αξιολάτρευτος μπελάς», «Για την Άννα», «Ζωή ξανά», «Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα», «Εμείς κι εμείς», «Λάμψη», «Οι φιλενάδες», «Πάθος», «Πολίτης Κλυνν».