Θεατρο - Οπερα

To Cirque du Soleil γιορτάζει τα 30 του χρόνια με το Quidam

O Γιώργος Μουστάκας, μας εξηγεί γιατί αυτή η παράσταση είναι για παιδιά έως 97 ετών

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ζωή, έφηβη, δείχνει να ασφυκτιά μέσα στο οικογενειακό της περιβάλλον. Είναι και οι γονείς της τόσο πολύ απορροφημένοι με τα δικά τους προβλήματα, αυτά της καθημερινότητας. Και πλάθει ένα δικό της, ονειρικό κόσμο, δραπετεύοντας μέσα του. Εκεί, θα την υποδεχθεί ο Quidam, ένα πλάσμα της φαντασίας της. Είναι η ξεχωριστή ιστορία της μαγικής παράστασης «Quidam», με την οποία το Cirque du Soleil γιορτάζει τα 30 του χρόνια.

«Το Cirque du Soleil επέλεξε να γιορτάσει τα 30ά του γενέθλια με μια διαφορετική παράσταση για κάθε ήπειρο. Στην Ευρώπη έρχεται με τον “Quidam”, μια παράσταση που διαπραγματεύεται ότι τον φανταστικό αλλά τον πραγματικό κόσμο, τα προβλήματα του καθημερινού ανθρώπου. Γι’ αυτό και τα κοστούμια δεν είναι εποχής, αλλά σημερινά», μας λέει ο Γιώργος Μουστάκας, παραγωγός της εταιρείας ΛΑΒΡΥΣ, που έφερε το φαντασμαγορικό αυτό υπερθέαμα στην Ελλάδα.

«Παρότι η ιστορία μοιάζει με παραμύθι, αφορά όλα τα παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά. Από 7 μέχρι 97 χρονών. Ο Quidam από φανταστικό πλάσμα αρχίζει σιγά σιγά να αποκτά τη δική του προσωπικότητα, βοηθώντας τη Ζωή να κάνει το ίδιο. Αυτό είναι και το μήνυμα: η ανάδειξή μας έξω από την ανωνυμία και την ουδετερότητα», αναφέρει ο κ. Μουστάκας. 

n

n

«Το «Quidam», όπως και όλες οι παραστάσεις του Cirque du Soleil, είναι ένα σταυροδρόμι όλων των παραστατικών τεχνών. Θέατρο, μουσική και χορός συναντούν την τέχνη του δρόμου και του τσίρκου, με τέλεια ποιότητα και αισθητική, ριψοκίνδυνα ακροβατικά, ξεχωριστά σκηνικά και πρωτότυπη μουσική. Ένα δίωρο μαγικό ταξίδι που ήρθε από το Ντουμπάι και φεύγοντας από την Ελλάδα θα συνεχίσει στην Ιταλία, για να επικοινωνήσει σε όλη την Ευρώπη το μήνυμα της απελευθέρωσης της ψυχής και των συναισθημάτων».

n

n

n

n


Info: Αθήνα: Έως 28/9, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ, ΟΑΚΑ, Μαρούσι. Θεσσαλονίκη: 30/9-5/10 Π.Α.Ο.Κ. Sports Arena. Εισιτήρια από €35, φοιτητικά και παιδικά από €28. Προπώληση στο lavris.gr και στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.