Θεατρο - Οπερα

Εθνικό Θέατρο: οι προτάσεις για τον καλλιτεχνικό διευθυντή

Θα έχουμε τριαρχία στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου; Την υποψηφιότητα Καραζήση-Χατζόπουλου-Χιώτη προκρίνει η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης στον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη

olga-sella.jpg
Όλγα Σελλά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθνικό Θέατρο
Εθνικό Θέατρο © ΑΠΕ/ΜΠΕ, Παντελής Σαϊτας

Καραζήσης-Χατζόπουλος-Χιώτη πρώτοι στην επιλογή της επιτροπής για τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου. Ακολουθούν: Γ. Μόσχος, Θ. Αμπαζής, Β. Αρδίττης, Ν. Διαμαντής

Από χθες βρίσκεται στο γραφείο του υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη η λίστα με την τελική αξιολογική κατάταξη στην οποία κατέληξη η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης για τον επόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. 
Η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης (αποτελούμενη από τους Νίκο Αλιβιζάτο ως πρόεδρο και μέλη τους Μαριάννα Κάλμπαρη, Ξένια Καλογεροπούλου, Εύα Μανιδάκη, Ρένη Πιττακή) κατέληξαν στη λίστα, στην οποία καταγράφεται με σειρά αξιολόγησης (έπειτα από τη μελέτη των φακέλων και τις συνεντεύξεις που έκαναν με καθέναν από τους υποψηφίους) η απόφασή τους. 
Η σειρά, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες είναι η εξής:
Κατ' αρχήν προκρίνει τη συλλογική υποψηφιότητα των Ακύλλα Καραζήση, Νίκου Χατζόπουλου και Αργυρώς Χιώτη, για την οποία μένει να αποφανθεί το υπουργείο αν μπορεί να ισχύσει νομικά. Και ακολουθούν στην αξιολογική σειρά της Επιτροπής οι σκηνοθέτες: Γιάννης Μόσχος, Θοδωρής Αμπαζής, Βίκτωρ Αρδίττης και Νίκος Διαμαντής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης συνοδεύει την τελική της απόφαση προς το Υπουργείο Πολιτισμού με ένα κείμενο στο οποίο καταγράφεται λεπτομερώς το σκεπτικό για την απόφασή της.
Να σημειώσουμε ότι το υπουργείο Πολιτισμού έχει δικαίωμα να επιλέξει τον επόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή εκτός της σειράς αξιολόγησης της Επιτροπής (π.χ. να επιλέξει τον τέταρτο στη σειρά ή τον τρίτο), αρκεί να το αιτιολογήσει επαρκώς. 
Το σίγουρο είναι, επειδή το Εθνικό χρειάζεται μια δυνατή επανεκκίνηση, ότι το υπουργείο δεν πρέπει καθόλου να αργήσει στην τελική του απόφαση. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευθύμης Φιλίππου & Αγγελική Παπούλια, "Ετυμολογίες"
Ευθύμης Φιλίππου - Αγγελική Παπούλια: «Ετυμολογίες» κόντρα στα δεδομένα

Τι κάνουν ο βραβευμένος σεναριογράφος και η καταξιωμένη ηθοποιός στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής; Τους ζητήσαμε να αποκωδικοποιήσουν τις «Ετυμολογίες», αυτή τη διαφορετική παράσταση-«ημερίδα»

Ανέστης Αζάς, "Τα σκυλιά"
Ανέστης Αζάς: Όταν «Τα σκυλιά» ψάχνουν το δίκιο τους

Ένας τετράποδος ντετέκτιβ αναλαμβάνει να εξιχνιάσει τη δολοφονία ενός άλλου σκύλου. Η βία και η μη απόδοση δικαιοσύνης βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας παράστασης του γνωστού σκηνοθέτη

Σφάλμα σύνδεσης
Σφάλμα σύνδεσης: ΑΙ, μπορείς να μου πεις τι θα γίνει στο μέλλον;

Μιλήσαμε με τον ηθοποιό Χαλίλ Αλιζάντα και την σκηνοθέτρια Γιολάντα Μαρκοπούλου για τον ρόλο που παίζει η τεχνολογία στον μετασχηματισμό των οικογενειακών δεσμών των προσφύγων και μεταναστών

Forced Entertainment, «Signal to Noise»
Οι Forced Entertainment εκπέμπουν Signal to Noise από την Πειραιώς 260

«Η αγαπημένη του κυρίου Λιν» με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, «50 χρόνια, μια νύχτα» από τον Μάνο Καρατζογιάννη, αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή και άλλες παραστάσεις αυτή την εβδομάδα

"Τραβιάτα" από την ΕΛΣ στο Ηρώδειο
Το καλοκαίρι 2024 σε ΕΛΣ, Μέγαρο, Πειραιά και στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας

«Τραβιάτα», «Κάρμεν» και «Σαρλότ» από την ΕΛΣ, «Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία» από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Φεστιβάλ Αθηνών, οι «Κουταλιανοί» στο Μέγαρο κ.ά.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.