Θεατρο - Οπερα

Ο John Malkovich στα καλύτερά του, για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Στο τελευταίο έργο του ο John Malkovich υποδύεται τον Αυστριακό κατά συρροήν δολοφόνο Jack Unterweger

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6454-26347.jpg

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Beethoven, ο Haydn, ο Weber, ο Vivaldi και ο Mozart με τον Αυστριακό κατά συρροήν δολοφόνο Jack Unterweger; Αποκαλύπτονται όλα στο καινούργιο έργο, όπου ο διάσημος ηθοποιός John Malkovich οδηγεί το κοινό σε ένα ταξίδι μέσα στην ζωή και το μυαλό του περιβόητου γυναικοκατακτητή, συγγραφέα και δολοφόνου.

Η αφήγηση γίνεται μέσα από μονόλογους οι οποίοι εικονογραφούνται από και αντιπαρατίθενται με την μουσική, ενσωματώνοντας τα συναισθήματα που εξερευνούν: χαρά, μίσος, αγάπη, θλίψη, πόθο - ερμηνευμένα από δύο σοπράνο και την Wiener Akademie υπό την διεύθυνση του ιδρυτή της Martin Haselböck.

Άλλοτε σκοτεινά κωμικό και άλλοτε ζοφερό και κτηνώδες, το The Infernal Comedy είναι μία συναρπαστική και πρωτότυπη προσέγγιση στην διερεύνηση του διεστραμμένου μυαλού «ενός πάρα πάρα πολύ κακού τύπου», όπως λέει και ο Malkovich.

Στο τελευταίο έργο του ο John Malkovich υποδύεται τον Αυστριακό κατά συρροήν δολοφόνο Jack Unterweger. H παράσταση, που έκανε πρεμιέρα στην Βιέννη τον Ιούλιο 2009, θα έρθει στην Αθήνα πριν το Λονδίνο (Barbican), Βερολίνο κ.α. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη παράσταση μουσικού θεάτρου, την αυτοβιογραφία του Jack Unterweger, συγγραφέα και δημοσιογράφου, αγαπημένου της Βιεννέζικης ελίτ, που κατηγορήθηκε για σειρά δολοφονιών.

Ο διάσημος ηθοποιός, που υποδύεται τον Jack Unterweger, εμφανίζεται στο θέατρο για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η ιδιαιτερότητα της παράστασης είναι η συνεύρεση ενός μεγάλου ηθοποιού και μιας γνωστής Ορχήστρας στην σκηνή με ένα τόσο προκλητικό κείμενο.

Στην σκηνή, ο Malkovich προσθέτει μικρές λεπτομέρειες μιας απαλής Αυστριακής προφοράς, ενώ άριες από Vivaldi, Mozart, Haydn και Webber δίνουν φωνή στα θύματα του Unterweger.

«…Α...η αλήθεια...Η ζωή μου δεν υπήρξε ποτέ, βαθιά και ουσιαστικά, συνδεδεμένη με αυτήν την έννοια. ..Άρα, το καταλαβαίνετε...ποτέ δεν υπήρξα ικανός να πω την αλήθεια...Και, παρόλο που είμαι ένας αναγνωρισμένος και διάσημος συγγραφέας θεατρικών έργων και μυθιστορημάτων, όσο ζούσα δεν είχα γράψει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΛΗΘΙΝΗ!...»

                         Jack Unterweger, The Infernal Comedy 

 «Είμαι εξαιρετικά γοητευμένος από αυτό το μυστηριώδες άτομο, τον Jack Unterweger, τόσο με την εμφανή αποτυχία της κοινωνίας σε αυτή την περίπτωση αποκατάστασης και επανένταξης όσο και με τον συνδυασμό μιας σύγχρονης ιστορίας εγκλημάτων και κλασικής μουσικής σε αυτό το έργο. Εδώ έχω επιτέλους την ευκαιρία να παίξω έναν κακό, πολύ κακό τύπο,  ο οποίος μου αρέσει πραγματικά». 

                        John Malkovich

INFO:25 Μαΐου 2010, ώρα 9.30 μμ, 26 Μαΐου 2010, ώρες  6.30 και 9.30 μ.μ. «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο  Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ,Πειραιώς 254, Ταύρος, Τηλ. 212 254 0315 www.theatron254.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»

Μιλήσαμε για τον ρόλο του ως Αργκάν στην περιοδεία της παράστασης «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», το θέατρο και τη δύσκολη απόφαση που έχει πάρει μέχρι τώρα στην καριέρα του

Ευθύμης Φιλίππου & Αγγελική Παπούλια, "Ετυμολογίες"
Ευθύμης Φιλίππου - Αγγελική Παπούλια: «Ετυμολογίες» κόντρα στα δεδομένα

Τι κάνουν ο βραβευμένος σεναριογράφος και η καταξιωμένη ηθοποιός στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής; Τους ζητήσαμε να αποκωδικοποιήσουν τις «Ετυμολογίες», αυτή τη διαφορετική παράσταση-«ημερίδα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.