Θεατρο - Οπερα

Ο Θεόδωρος Τερζοπουλος αποθεώνεται στην Αγία Πετρούπολη

Σκηνοθετεί το «Τέλος του παιχνιδιού» που θα παίζεται για επτά χρόνια

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64529-130224.jpg

Προσκεκλημένος του Βαλερί Φοκίν, καλλιτεχνικού διευθυντή του ιστορικού θεάτρου Αλεξαντρίνσκι, στην Αγία Πετρούπολη (Εθνικό Θέατρο της Ρωσίας), ο διεθνής Έλληνας θεατράνθρωπος Θεόδωρος Τερζόπουλος εγκαινίασε στις 21 Μαρτίου με την παράσταση το «Τέλος του παιχνιδιού» την ενότητα «Νέα ματιά στα κλασικά έργα του 20ού αιώνα».

Το εμβληματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ παρουσιάζεται στην Αγία Πετρούπολη για πρώτη φορά και ερμηνεύεται από έναν εκλεκτό θίασο βετεράνων Ρώσων ηθοποιών, αλλά και ηθοποιών της νεότερης γενιάς. Η παράσταση, που καταχειροκροτήθηκε, ενώ ο σκηνοθέτης αποθεώθηκε, θεωρείται ήδη μια νέα πρόταση-τομή στην προσέγγιση του έργου του Μπέκετ και θα παίζεται στο Θέατρο Αλεξαντρίνσκι σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο για επτά χρόνια.

Ο Τερζόπουλος, εκτός από τη σκηνοθεσία, υπογράφει τη σκηνογραφία, τα κοστούμια και τους φωτισμούς της παράστασης. Η μουσική είναι του Παναγιώτη Βελιανίτη και βοηθός σκηνοθέτης είναι ο Σάββας Στρούμπος. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Θεόδωρος Τερζόπουλος σκηνοθετεί στην Αγία Πετρούπολη. Πρώτη ήταν το 2006, όπου κλήθηκε να εγκαινιάσει το ανακαινισμένο θέατρο Αλεξαντρίνσκι με την τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», που παρέμεινε στο ρεπερτόριο του θεάτρου επίσης για μια επταετία.

n

n


Φωτογραφίες: Johanna Weber

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναντίν Σιέρρα: «Η φωνή μου είναι η περιουσία μου, χάρη σ’ αυτήν κάνω αυτό που αγαπώ»
Ναντίν Σιέρρα: «Η φωνή μου είναι η περιουσία μου, χάρη σ’ αυτήν κάνω αυτό που αγαπώ»

Μιλήσαμε με την Αμερικανίδα σούπερ σταρ της όπερας λίγο πριν έρθει στο Ηρώδειο για την Τραβιάτα της ΕΛΣ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»

Μιλήσαμε για τον ρόλο του ως Αργκάν στην περιοδεία της παράστασης «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», το θέατρο και τη δύσκολη απόφαση που έχει πάρει μέχρι τώρα στην καριέρα του

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.