Θεατρο - Οπερα

Η Λένα Παπαληγούρα γυμνή στην παράσταση Blasted

Προκαλεί επειδή είναι κόρη πρώην υπουργού;

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62091-124673.jpg

Η Λένα Παπαληγούρα, κόρη του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Αναστάση Παπαληγούρα, εμφανίζεται γυμνή στην αφίσα της παράστασης Blasted στο θέατρο «Πορεία». Η παράσταση θα ανέβει στις 27 Μαρτίου και οι πρόβες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Η όμορφη και ταλαντούχα ηθοποιός έχει τιμηθεί με το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη 2013».

Το Blasted, που θα ανέβει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, είναι το πρώτο από τα πέντε έργα της Σάρα Κέιν. Η αφίσα δηλώνει έμμεσα τη βία (σωματική και ψυχική) που κυριαρχεί στο έργο, για να μας μεταδώσει την απελπισμένη δίψα των ανθρώπων για αγάπη και συντροφικότητα (και όχι η παράσταση δεν έχει καθόλου γυμνό). 

Οι ήρωες τοποθετούνται σε ένα περιβάλλον που σταδιακά καταρρέει, τόσο σε υλικό όσο και σε άυλο επίπεδο. Η τάξη των πραγμάτων χάνεται και οι καθορισμένοι ρόλοι καταρρέουν. Εμπνευσμένο από τον πόλεμο της Βοσνίας, το έργο επεξεργάζεται τη φύση της σύγκρουσης και το πώς αυτή δομείται πάνω σε πολλαπλούς άξονες.

Δύο εκ πρώτης όψεως αταίριαστοι άνθρωποι, συναντιούνται σε ένα πολυτελές και απρόσωπο ξενοδοχείο της κεντρικής Αγγλίας. Ένα φαινομενικά ρομαντικό τετ α τετ, καταλήγει σε κλιμακούμενες πράξεις ψυχικής και σωματικής βίας, ενώ έξω από το συμβολικά ασφαλές περιβάλλον το δωματίου, μαίνεται ένας απροσδιόριστος πόλεμος. Μία τρομακτική έκρηξη αλλάζει τον ρου της ιστορίας, καθώς η υποτιθέμενη μέχρι την στιγμή εκείνη ρεαλιστική αφήγηση κατακρημνίζεται, ο χρόνος διαστέλλεται και κάτω από τα ερείπια και τα σπαράγματα των σωμάτων, κάνει την εμφάνισή της η πραγματικότητα.

Το όνομα του έργου Blasted μεταφράστηκε ως «Ερείπια» για να αποδοθεί το αποτέλεσμα της έκρηξης, καθώς αυτή είναι και το κομβικό σημείο του έργου. Καλούμαστε να αποδεχθούμε το ανείπωτο για να γίνουμε τελικά κοινωνοί της μεγάλης Αγάπης που αναστηλώνει το μόνo και μέγα νόημα της ύπαρξης.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Παίζουν: Ακύλλας Καραζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Μιχάλης Αφολάνιο

Από 27/3, Θέατρο Πορεία

n

n

n

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»

Μιλήσαμε για τον ρόλο του ως Αργκάν στην περιοδεία της παράστασης «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», το θέατρο και τη δύσκολη απόφαση που έχει πάρει μέχρι τώρα στην καριέρα του

Ευθύμης Φιλίππου & Αγγελική Παπούλια, "Ετυμολογίες"
Ευθύμης Φιλίππου - Αγγελική Παπούλια: «Ετυμολογίες» κόντρα στα δεδομένα

Τι κάνουν ο βραβευμένος σεναριογράφος και η καταξιωμένη ηθοποιός στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής; Τους ζητήσαμε να αποκωδικοποιήσουν τις «Ετυμολογίες», αυτή τη διαφορετική παράσταση-«ημερίδα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.