Θεατρο - Οπερα

Μπείτε στο Λούνα Πάρκ

Ένα έργο του Γιώργου Απέργη στη Στέγη

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
60227-120292.JPG

n

n

n

Το οπτικοακουστικό έργο του Γιώργου Απέργη «Luna Park», μια παραγωγή του IRCAM (Ινστιτούτο Έρευνας Ακουστικής και Μουσικής του Centre Georges Pompidou) παρουσιάζεται στη Στέγη.

«Πώς είναι να βλέπεις χωρίς να σε βλέπουν; Πώς είναι να παρακολουθείς τους γείτονές σου στο σπίτι τους, στο δρόμο, στην καθημερινή τους ζωή, παραμένοντας πίσω από μια οθόνη; Στο “Luna Park”, ο ένας παρακολουθεί τον άλλον. Οι 4 ερμηνευτές, τοποθετημένοι δίπλα-δίπλα, έχουν αποκλειστικά εικονική επαφή, ποτέ φυσική ή άμεση, υποχρεωμένοι να περνάνε πάντα από το “κύκλωμα”: μικρόφωνα, κάμερες, οθόνες, κρυφά μεγάφωνα.

Μέσα σε αυτό τον τεχνολογικό μηχανισμό, ποια είναι η θέση του σώματος; Ποιος ο ρόλος του; Πώς αντιδρά στις μηχανές που αυτονομούνται; Μήπως γίνεται αποκλειστικά “μάτι” και “αυτί”; Έτσι, οι ερμηνευτές γίνονται οι ίδιοι κάμερες, μικρόφωνα.... Ανάλογα με την εικόνα που προβάλλεται και με το τι διαδραματίζεται στη σκηνή, θα υπάρχουν παιχνίδια εγγύτητας, συσσωρεύσεις, αναμείξεις. Μπορεί να είναι διασκεδαστικό ή αγχωτικό, όπως ένα καρουζέλ του λούνα παρκ». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο σημαντικός συνθέτης το νέο του έργο.

[Το έργο είναι ενταγμένο στην πολιτιστική ατζέντα του Γαλλικού Ινστιτούτου «Ελλάς Γαλλία Συμμαχία 2014»)].

Μουσική & Σκηνοθεσία: Γιώργος Απέργης. Σκηνογραφική εγκατάσταση & Φωτισμοί: Daniel Levy. Εμφανίζονται: Eva Furrer, Johanne Saunier, Richard Dubelski, Mike Schmid.

Δείτε το βίντεο

Info:21/2, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109, 210 9005800 Για περισσότερες πληροφορίες www.sgt.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»

Μιλήσαμε για τον ρόλο του ως Αργκάν στην περιοδεία της παράστασης «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», το θέατρο και τη δύσκολη απόφαση που έχει πάρει μέχρι τώρα στην καριέρα του

Ευθύμης Φιλίππου & Αγγελική Παπούλια, "Ετυμολογίες"
Ευθύμης Φιλίππου - Αγγελική Παπούλια: «Ετυμολογίες» κόντρα στα δεδομένα

Τι κάνουν ο βραβευμένος σεναριογράφος και η καταξιωμένη ηθοποιός στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής; Τους ζητήσαμε να αποκωδικοποιήσουν τις «Ετυμολογίες», αυτή τη διαφορετική παράσταση-«ημερίδα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.