Θεατρο - Οπερα

Flashback Project: Ένα ταξίδι στο παρελθόν του Κινητήρα

Ο Κινητήρας και οι μαθητές σε μια παράσταση-αποτέλεσμα ενός εργαστηρίου ρεπερτορίου των έργων του Κινητήρα από το 1996 ως σήμερα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινητήρας / Flashback Project
© Χριστίνα Παπαδάκη

Το Flashback Project είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν του Κινητήρα μέσα από έργα-σταθμούς στην πορεία του, μια νέα παράσταση με κεντρικό άξονα αυτά.

Εξερευνώντας έργα-σταθμούς στην πορεία του απ’ το 1996 έως σήμερα, η παράσταση Flashback Project, καρπός του ομότιτλου εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε φέτος στον Κινητήρα, είναι μια απόπειρα αποτίμησης και απολογισμού της 23ετούς πορείας μιας ομάδας που φέρει το δικό της, ξεχωριστό αποτύπωμα στην ταυτότητα του χορού στην Ελλάδα.

Κινητήρας / Flashback Project

Άτομα με και χωρίς αναπηρία, ηλικίας 9 έως 64 χρόνων, προερχόμενα από διαφορετικά επαγγελματικά περιβάλλοντα, συμμετέχοντες στα μαθήματα (KIDitiras,  Ώριμη Ηλικία, Χοροθέατρο, Υποκριτική και Γυμναστική) του Κινητήρα, με την επιμέλεια και τον συντονισμό της Αντιγόνης Γύρα σε συνεργασία με την Κατερίνα Γεβετζή, συν-ταξίδεψαν για επτά μήνες, στο πλαίσιο του εργαστηρίου ρεπερτορίου Flashback Project, στο παρελθόν του Κινητήρα μαζί με ερμηνευτές, σταθερούς συντελεστές του.

Κινητήρας / Flashback Project

Μια μουσικός, ένας λογιστής, δυο μαθήτριες Δημοτικού, μία ψυχολόγος, μία γιατρός, ένας χορευτής, ένας εικαστικός, μία θεατρολόγος, μία οικονομολόγος, μία νηπιαγωγός, ένας διαφημιστής κι ένας ξεναγός, με συμπορευτές  την Αλίκη Αβδελοπούλου, τη Βίκυ Αδάμου, την Αφροδίτη Βερβενιώτη, την Ανθή Θεοφιλίδη, την Ιωάννα Καμπυλαυκά, την Αμάλια Μπένετ, τον Γιώργο Νικολαΐδη, τον Χρήστο Πολυμενάκο, την Ευγενία Σιγαλού, τον Ορέστη Τάνη και την Αννα Τσίχλη, συν-δημιούργησαν με συγκινητική στοχοπροσήλωση μια παράσταση-αναδρομή σε μερικές απ’ τις σημαντικότερες παραστάσεις του Κινητήρα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Κινητήρας / Flashback Project

“Πόρτες και Σύννεφα” (1996), “Οι χοροί του Φον Πολυστρόφ” (1997), “Η Πλεκτάνη” (1999), Μόνοί (2001), “Aνακύκλωση” (2003), “Lysistratas' cry” (2004), “Life Style Drug” (2009), “Aγάπη Αγαύη” (2010), “To Δικό μου Ψάρι” (2014) και πολλά ακόμη έργα του Κινητήρα, σε μια παράσταση που θα αναβιώσει τις τότε χορογραφίες και μαζί προσωπικές και συλλογικές μνήμες. Το Flashback Project θα «ντυθεί» με τα ηχητικά τοπία και τα κοστούμια του παρελθόντος σε νέες patchwork εκδοχές και θα επιχειρήσει να συνδέσει τις προηγούμενες με τις επόμενες γενιές.

Κινητήρας / Flashback Project

Επιθυμώντας να μετριάσει τον φόβο και να βρει απαντήσεις στις προκλήσεις που κρύβει το γοητευτικά αβέβαιο μέλλον, θα αντλήσει δύναμη απ’ τα λάθη και τα κατορθώματα του τότε και θα αποκαλύψει άλλοτε τη χαρά και άλλοτε τον πόνο ενός ταξιδιού που μετρά δυο δεκαετίες. Αλλά δε θα σταματήσει εκεί. Γιατί το ταξίδι φέρει τη σημερινή προσωπική υπογραφή όλων ανεξαιρέτως των συμμετεχόντων στο Flashback Project και όσων οραματίζονται τα επόμενα.

Κινητήρας / Flashback Project


 

Info

Συντονισμός/Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα
Συμμετέχουν: Ελένη Γύρα, Κατερίνα Ελοσίτου, Αριστοτέλης Ζώγας, Νίκη Κόκκαλη, Ευρυδίκη Κραββαρίτη, Άννα Κωνσταντίνου, Μαρία Μαϊστρέλλο, Λυδία Μαχαίρα, Νατάσσα Μωράκη, Νάντια Ντορλή, Μάιρα Πάγκαλου, Ντέμη Παπαθανασίου, Δημήτρης Παπακυριαζής, Παναγιώτης Παύλου, Δημήτρης Ροϊνιώτης.

Χώρος: Κινητήρας (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη)
Μέρες και ώρα παραστάσεων: 4, 5, 6 Ιουλίου, 21.30
Είσοδος: €8
Κρατήσεις θέσεων: 210-9248328 ή στο info@kinitiras.com
Διάρκεια: 60'

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναντήσεις στα Εξάρχεια | Γιάννης Καλαβριανός
Podcast Συναντήσεις στα Εξάρχεια | Ο Γιάννης Καλαβριανός περνάει την «Πύλη της Κόλασης»

Ο πρώην γιατρός που αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με το θέατρο, οι πετυχημένες παραστάσεις, οι διακρίσεις και το νέο του έργο στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Κράτα με: Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος σκηνοθέτησε θέλοντας να ακουστεί το κείμενο
Κράτα με: Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος σκηνοθέτησε θέλοντας να ακουστεί το κείμενο

Το έργο του Τζέφρι Ναφτς, εντασσόμενο στην γκέι δραματουργία, διαθέτει μια στιβαρή, αν και πλέον κλασική, δομή, αλλά κυρίως θίγει ζητήματα που η τρέχουσα δραματουργία σπάνια τολμά να θίξει

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.