Θεατρο - Οπερα

Δύο παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις στον Πολυχώρο Αθηναΐδα

Πρεμιέρα την Πέμπτη 8/11 για τον «Βαφτιστικό της κυρίας», συνεχίζεται η βραβευμένη «Κυρία Ιουλία»

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 678
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο βαφτιστικός της κυρίας στον Πολυχώρο Αθηναΐς
Ο βαφτιστικός της κυρίας

Ο βαφτιστικός της κυρίας

Ο βαφτιστικός της κυρίας στον Πολυχώρο Αθηναΐς

Στην υπόθεση, ένας ζωηρός βαφτιστικός ερωτεύεται από φωτογραφία την όμορφη νονά του που έχει να τον δει από τότε που τον βάφτισε! Είναι όμως ο αληθινός βαφτιστικός ή κάποιος άλλος συμπολεμιστής του στο μέτωπο, που έχει βάλει στο μάτι την παντρεμένη γυναίκα; Και τι θα πει ο άντρας της όταν τους πιάσει στα πράσα; Η γνωστή γαλλική φάρσα των Maurice Hennequin, Pierre Veber και Henry de Gorsse, στην οποία στηρίχτηκε ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης για να γράψει τον «Βαφτιστικό» – θεωρείται η δημοφιλέστερη ελληνική οπερέτα όλων των εποχών. Ανέβηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το 1917 με πρωταγωνιστές την Κυβέλη και τον Αιμίλιο Βεάκη. Εδώ, σε μετάφραση και ελεύθερη διασκευή του Χάρη Ρώμα.

Ο βαφτιστικός της κυρίας στον Πολυχώρο Αθηναΐς

Πρωταγωνιστούν: Χάρης Ρώμας, Σωτήρης Καλυβάτσης, Θεοφανία Παπαθωμά, Κατερίνα Τσάβαλου, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Αντώνης Καλομοιράκης και η Εύη Κολιούλη. Στον ρόλο του βαφτιστικού ο Όθων Μεταξάς. 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice


Κυρία Ιουλία
Κυρία Ιουλία στον Πολυχώρο Αθηναΐς

Όταν η κρίση χτυπάει τη μεσαία τάξη, η κυρία Ιουλία αναγκάζεται να βρει δουλειά για να σώσει τον γιο της από τα χρέη και το σπίτι της από τις τράπεζες. Εκείνη, μια καθωσπρέπει αστή, δασκάλα πιάνου, στα 55 της πια, τι δουλειά να βρει όταν στις αγγελίες ζητούνται πάντα νέες. Να, όμως, που μέσα στις τόσες καταχωρήσεις αγγελιών, υπάρχει και μία που δεν έχει όριο ηλικίας! Η Ιουλία ξεκινά να ψάχνει τη μοναδική προσφορά εργασίας, που υπάρχει ελπίδα να την πάρουν. Και καταλήγει σε οίκο ανοχής - στριπτιζάδικο, στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου. Δεν ζητούν παραδουλεύτρες, όπως νόμιζε. Ζητούν γυναίκες με απαλά χέρια. Ζητούν μια «χείρα βοηθείας για άντρες που την έχουν ανάγκη...»

Κυρία Ιουλία στον Πολυχώρο Αθηναΐς
© Dimitris Apostolou

Το βραβευμένο έργο της Εμμανουέλας Αλεξίου και της Μάρως Μπουρδάκου, σε σκηνοθεσία Εμμανουέλας Αλεξίου. Παίζουν: Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Ρίνος Τζάνης. Κινηματογραφική παρουσία: Γιάννης Τσιμιτσέλης.

Κυρία Ιουλία στον Πολυχώρο Αθηναΐς
© Dimitris Apostolou

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευθύμης Φιλίππου & Αγγελική Παπούλια, "Ετυμολογίες"
Ευθύμης Φιλίππου - Αγγελική Παπούλια: «Ετυμολογίες» κόντρα στα δεδομένα

Τι κάνουν ο βραβευμένος σεναριογράφος και η καταξιωμένη ηθοποιός στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής; Τους ζητήσαμε να αποκωδικοποιήσουν τις «Ετυμολογίες», αυτή τη διαφορετική παράσταση-«ημερίδα»

Ανέστης Αζάς, "Τα σκυλιά"
Ανέστης Αζάς: Όταν «Τα σκυλιά» ψάχνουν το δίκιο τους

Ένας τετράποδος ντετέκτιβ αναλαμβάνει να εξιχνιάσει τη δολοφονία ενός άλλου σκύλου. Η βία και η μη απόδοση δικαιοσύνης βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας παράστασης του γνωστού σκηνοθέτη

Σφάλμα σύνδεσης
Σφάλμα σύνδεσης: ΑΙ, μπορείς να μου πεις τι θα γίνει στο μέλλον;

Μιλήσαμε με τον ηθοποιό Χαλίλ Αλιζάντα και την σκηνοθέτρια Γιολάντα Μαρκοπούλου για τον ρόλο που παίζει η τεχνολογία στον μετασχηματισμό των οικογενειακών δεσμών των προσφύγων και μεταναστών

Forced Entertainment, «Signal to Noise»
Οι Forced Entertainment εκπέμπουν Signal to Noise από την Πειραιώς 260

«Η αγαπημένη του κυρίου Λιν» με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, «50 χρόνια, μια νύχτα» από τον Μάνο Καρατζογιάννη, αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή και άλλες παραστάσεις αυτή την εβδομάδα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.