- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γιατί θέλουμε να παρακολουθήσουμε το ταξίδι μιας κάμπιας που αναζητεί τα φτερά της
Διότι το έγραψε η τραγουδοποιός Αλεξάνδρα Κλάδη
Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου θα πάρω το πιο όμορφο βαφτιστήρι σ’ ολάκερο τον κόσμο, τον Ιάσονα και θα πάμε στο Παλαιό Φάληρο. Όχι για να δούμε τις βαρκούλες, ούτε το τραμ. Θα κάνουμε στάση στον Παντοκαφενέ. Εκεί, η θεατρική ομάδα «Οι 3 θεατροφύλακες» παρουσιάζει στο πλαίσιο του 1ου THEATER PROJECT «ο Nevronas ΠαραμύθιαΖει», τη μουσική θεατρική παράσταση για παιδιά «Φλώρα: Ακολουθώντας τη μαγική πυξίδα».
Γιατί θέλω τόσο πολύ να παρακολουθήσω με τον 4χρονο βαφτισιμιό μου το ταξίδι αυτής της κάμπιας που αναζητά τα φτερά της; Διότι το έγραψε η τραγουδοποιός Αλεξάνδρα Κλάδη, συνδυάζοντας τις τρεις μεγάλες της αγάπες: Τη μουσική, τη διδασκαλία και τον βίγκαν τρόπο ζωής.
Η Φλώρα της Αλεξάνδρας Κλάδη είναι μια μικρή κάμπια που ένα πρωί ξεκινά το ταξίδι προς το μαγεμένο δάσος. Εκεί θα βρει τη νεράιδα που με τη μαγική της χρυσόσκονη θα της χαρίσει πολύχρωμα φτερά και θα την μεταμορφώσει σε μια υπέροχη πεταλούδα.
Στο δρόμο όμως, θα συναντήσει μια αλεπού και έναν λύκο, την κυρά – Μάρω και τον κυρ- Ανέστη. Σύμφωνα με την αισωπική παράδοση, η κυρα – Μάρω είναι μια πονηρή αλεπού, η οποία από περιέργεια και ζήλεια, θα προσπαθήσει να κλέψει από τη Φλώρα τη μαγική πυξίδα που θα την οδηγήσει στο παλάτι της νεράιδας. Η ανυποψίαστη Φλώρα θα εμπιστευτεί την αλεπού, αλλά πολύ σύντομα θα το μετανιώσει...
Για καλή της τύχη, ωστόσο, θα συναντήσει τον λύκο τον ξακουστό Ανέστη που εν αντιθέσει με τους άλλους, είναι χορτοφάγος και προστάτης των πιο αδύναμων πλασμάτων του δάσους αυτού.
«Οι περιπέτειες της Φλώρας θίγουν το θέμα της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης» λέει η δημιουργός του παραμυθιού Αλεξάνδρα Κλάδη. «Η πορεία της μπορεί να παραλληλιστεί με την προσπάθεια του ανθρώπου να φτάσει στην “μεταμόρφωση”, ένας συμβολισμός που διαφαίνεται από την μεταμόρφωση της κάμπιας σε πεταλούδα».
Η παρουσίαση του παραμυθιού που είναι βασισμένο στον αισωπικό μύθο γίνεται μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, το τραγούδι και τον χορό. Ανυπομονώ να δω τον Ιάσονα να χορεύει μαζί με τη Φλωρα, την κυρά – Μάρω και τον κυρ- Ανέστη. Άλλωστε, όπως μας είπαν και οι ηθοποιοί της παράστασης, οι Αλεξάνδρα Κλάδη, Νικόλας Μαρμαράς και Γιώτα Ευσταθίου, η συμμετοχή των παιδιών στην ιστορία είναι ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο χτίζεται όλη η παράσταση.
*Σημείωση: Η μουσικοθεατρική παράσταση «Φλώρα: Ακολουθώντας τη μαγική πυξίδα» διαρκεί 45-50 λεπτά και απευθύνεται σε παιδιά από 3-10 ετών.
Ταυτότητα παράστασης
Συντελεστές
- Ηθοποιοί: Αλεξάνδρα Κλάδη, Νικόλας Μαρμαράς, Γιώτα Ευσταθίου
- Σκηνοθεσία - Κοστούμια: Νικόλας Μαρμαράς
- Σύνθεση μουσικής - χορογραφίες: Αλεξάνδρα Κλάδη
Πληροφορίες:
- Σάββατο 10 Νοεμβρίου| Ώρα 17:00
- Κυριακή 11 Νοεμβρίου| Ώρα 17:00
Είσοδος: €5
Παντοκαφενές: Πικροδάφνης και Μετσόβου, Παλαιό Φάληρο / Τηλ. 21 0988 7371
*Για κρατήσεις θέσεων: 6947878439 - Γιώτα Ευσταθίου, Υπεύθυνη Ψυχαγωγίας και Διασκέδασης του nevronas.gr)
Περισσότερα για την παράσταση ΕΔΩ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είδαμε το νέο έργο της Συντεχνίας Γέλιου και μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη Βασίλη Κουκαλάνι
Μιλήσαμε με τον γνωστό ηθοποιό με αφορμή την παράσταση «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» του Χρόνη Μίσσιου
Το έργο του Tiago Rodrigues έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές
Ο ηθοποιός μάς μίλησε με αφορμή τον ρόλο του στην «Ηλέκτρα εντός» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου
Εκεί όπου ένα ζευγάρι αποζητά την ηρεμία, αλλά τελικά αυτή αποδεικνύεται σύντομη και πολύ επικίνδυνη
Μιλήσαμε με την ηθοποιό που παίζει σε μία από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
«Αυτή η νύχτα μένει»: το βιβλίο, η παράσταση, η γέννηση και το τέλος των σκυλάδικων
Ο «Εραστής» του Χάρολντ Πίντερ, το πάθος ως πράξη χειραφέτησης και η γυναικεία επιθυμία στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια
Η παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή κάνει πρεμιέρα σήμερα 18 Δεκεμβρίου
Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Εκτροφείο τεράτων» στον Μικρό Κεραμεικο
Η πρωταγωνίστρια της παράστασης «Το σπίτι στην Εθνική- ένα ήσυχο μέρος» μας μιλά για τον ρόλο της και όχι μόνο
Μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, που μας γυρίζει πίσω στην Ελλάδα των δεκαετιών του ’80 και του ’90
Μιλήσαμε με τους δημιουργούς και συμπρωταγωνιστές της παράστασης «Τζόνι Μπλε»
Χιούμορ, συγκίνηση και πολλή μουσική
Την αγαπήσαμε για τη θρυλική της ατάκα «Σας αγαπώ». Τώρα τη συναντήσαμε με αφορμή την παράσταση «Blue Train», στην οποία πρωταγωνιστεί και της ζητήσαμε να μας μιλήσει για όλα.
Ο Λεωνίδας Μικρόπουλος και η υπαρξιακή διαδρομή προς την αυθεντικότητα
Για δύο παραστάσεις, στις 16 & 17 Δεκεμβρίου
Η εκρηκτική διασκευή του Βρετανού σκηνοθέτη Ρόμπερτ Άικ συνεχίζει για 22 ακόμη παραστάσεις
Γιατί παραδινόμαστε στη ρουτίνα, αφήνοντας τη ζωή να περνά με εμάς απόντες;
Μιλήσαμε με τη διακεκριμένη Ελληνίδα κοντράλτο λίγο πριν τη συναυλία της στο ΚΠΙΣΝ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.