Θεατρο - Οπερα

Γιατί θέλουμε να παρακολουθήσουμε το ταξίδι μιας κάμπιας που αναζητεί τα φτερά της

Διότι το έγραψε η τραγουδοποιός Αλεξάνδρα Κλάδη

sgdi.jpg
Μαριάννα Μαρμαρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
alexandra-kladi.jpg
Η Αλεξάνδρα Κλάδη, συγγραφέας του παραμυθιού «Φλώρα: Αναζητώντας τη μαγική πυξίδα» © Thenia Koureli

Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου θα πάρω το πιο όμορφο βαφτιστήρι σ’ ολάκερο τον κόσμο, τον Ιάσονα και θα πάμε στο Παλαιό Φάληρο. Όχι για να δούμε τις βαρκούλες, ούτε το τραμ. Θα κάνουμε στάση στον Παντοκαφενέ. Εκεί, η θεατρική ομάδα «Οι 3 θεατροφύλακες» παρουσιάζει στο πλαίσιο του 1ου THEATER PROJECT «ο Nevronas ΠαραμύθιαΖει», τη μουσική θεατρική παράσταση για παιδιά «Φλώρα: Ακολουθώντας τη μαγική πυξίδα».

Γιατί θέλω τόσο πολύ να παρακολουθήσω με τον 4χρονο βαφτισιμιό μου το ταξίδι αυτής της κάμπιας που αναζητά τα φτερά της; Διότι το έγραψε η τραγουδοποιός Αλεξάνδρα Κλάδη, συνδυάζοντας τις τρεις μεγάλες της αγάπες: Τη μουσική, τη διδασκαλία και τον βίγκαν τρόπο ζωής.

Η Φλώρα της Αλεξάνδρας Κλάδη είναι μια μικρή κάμπια που ένα πρωί ξεκινά το ταξίδι προς το μαγεμένο δάσος. Εκεί θα βρει τη νεράιδα που με τη μαγική της χρυσόσκονη θα της χαρίσει πολύχρωμα φτερά και θα την μεταμορφώσει σε μια υπέροχη πεταλούδα.

Στο δρόμο όμως, θα συναντήσει μια αλεπού και έναν λύκο, την κυρά – Μάρω και τον κυρ- Ανέστη. Σύμφωνα με την αισωπική παράδοση, η κυρα – Μάρω είναι μια πονηρή αλεπού, η οποία από περιέργεια και ζήλεια, θα προσπαθήσει να κλέψει από τη Φλώρα τη μαγική πυξίδα που θα την οδηγήσει στο παλάτι της νεράιδας. Η ανυποψίαστη Φλώρα θα εμπιστευτεί την αλεπού, αλλά πολύ σύντομα θα το μετανιώσει...

Για καλή της τύχη, ωστόσο, θα συναντήσει τον λύκο τον ξακουστό Ανέστη που εν αντιθέσει με τους άλλους, είναι χορτοφάγος και προστάτης των πιο αδύναμων πλασμάτων του δάσους αυτού.

«Οι περιπέτειες της Φλώρας θίγουν το θέμα της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης» λέει η δημιουργός του παραμυθιού Αλεξάνδρα Κλάδη. «Η πορεία της μπορεί να παραλληλιστεί με την προσπάθεια του ανθρώπου να φτάσει στην “μεταμόρφωση”, ένας συμβολισμός που διαφαίνεται από την μεταμόρφωση της κάμπιας σε πεταλούδα».

Η παρουσίαση του παραμυθιού που είναι βασισμένο στον αισωπικό μύθο γίνεται μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, το τραγούδι και τον χορό. Ανυπομονώ να δω τον Ιάσονα να χορεύει μαζί με τη Φλωρα, την κυρά – Μάρω και τον κυρ- Ανέστη. Άλλωστε, όπως μας είπαν και οι ηθοποιοί της παράστασης, οι Αλεξάνδρα Κλάδη, Νικόλας Μαρμαράς και Γιώτα Ευσταθίου, η συμμετοχή των παιδιών στην ιστορία είναι ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο χτίζεται όλη η παράσταση.

*Σημείωση: Η μουσικοθεατρική παράσταση «Φλώρα: Ακολουθώντας τη μαγική πυξίδα» διαρκεί 45-50 λεπτά και απευθύνεται σε παιδιά από 3-10 ετών.

Ταυτότητα παράστασης

Συντελεστές

  • Ηθοποιοί: Αλεξάνδρα Κλάδη, Νικόλας Μαρμαράς, Γιώτα Ευσταθίου
  • Σκηνοθεσία - Κοστούμια: Νικόλας Μαρμαράς
  • Σύνθεση μουσικής - χορογραφίες: Αλεξάνδρα Κλάδη

Πληροφορίες:

  • Σάββατο 10 Νοεμβρίου| Ώρα 17:00
  • Κυριακή  11 Νοεμβρίου| Ώρα 17:00

Είσοδος: €5

Παντοκαφενές: Πικροδάφνης και Μετσόβου, Παλαιό Φάληρο / Τηλ. 21 0988 7371

*Για κρατήσεις θέσεων: 6947878439  - Γιώτα Ευσταθίου, Υπεύθυνη Ψυχαγωγίας και Διασκέδασης του nevronas.gr)

Περισσότερα για την παράσταση ΕΔΩ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κράτα με: Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος σκηνοθέτησε θέλοντας να ακουστεί το κείμενο
Κράτα με: Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος σκηνοθέτησε θέλοντας να ακουστεί το κείμενο

Το έργο του Τζέφρι Ναφτς, εντασσόμενο στην γκέι δραματουργία, διαθέτει μια στιβαρή, αν και πλέον κλασική, δομή, αλλά κυρίως θίγει ζητήματα που η τρέχουσα δραματουργία σπάνια τολμά να θίξει

Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για τον Δον Κάρλος στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για τον Δον Κάρλος στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά αποτελεί το τελευταίο μέρος της σκηνοθετικής του τετραλογίας, με την οποία ολοκληρώνει την προσωπική του διερεύνηση πάνω στη σχέση θεάτρου και κινηματογράφου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.