Θεατρο - Οπερα

Μήδεια, μια ανδρική υπόθεση

Η προσέγγιση δεν θα είναι καθόλου συμβατική

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 443
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44700-100544.jpg

Με αποκλειστικά ανδρική διανομή ανεβαίνει η «Μήδεια» του Ευριπίδη.

Με αποκλειστικά ανδρική διανομή ανεβαίνει η «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, με τον Γιώργο Κιμούλη πρωταγωνιστή. Σίγουρα η προσέγγιση δεν θα είναι καθόλου συμβατική, όπως και βέβαιο είναι πως το εγχείρημα δεν έχει προβοκατόρικη διάθεση – ο σκηνοθέτης της έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στην αρχαία τραγωδία πολλές φορές στο παρελθόν και ποτέ του δεν χρησιμοποίησε «φθηνά» κόλπα. Εξάλλου, όπως ο ίδιος εξηγεί: «Πρόκειται για ένα εγχείρημα που στηρίζεται “μορφολογικά” σε κάποιες αρχές των παραστάσεων της αρχαιότητας: ανδρική παρουσία σε όλους τους ρόλους (και στον Χορό) και μάσκες. Ασφαλώς τα τεκμήρια αυτά λειτουργούν εντελώς διαφορετικά σήμερα». Μένει να δούμε αν το κοινό θα τα αφομοιώσει.


Info:
5 & 6/7, Επίδαυρος. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Τάσος Νούσιας, Μάνος Βακούσης, Νικόλας Παπαγιάννης, Νίκος Αναστασόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου κ.ά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»

Μιλήσαμε για τον ρόλο του ως Αργκάν στην περιοδεία της παράστασης «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», το θέατρο και τη δύσκολη απόφαση που έχει πάρει μέχρι τώρα στην καριέρα του

Ευθύμης Φιλίππου & Αγγελική Παπούλια, "Ετυμολογίες"
Ευθύμης Φιλίππου - Αγγελική Παπούλια: «Ετυμολογίες» κόντρα στα δεδομένα

Τι κάνουν ο βραβευμένος σεναριογράφος και η καταξιωμένη ηθοποιός στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής; Τους ζητήσαμε να αποκωδικοποιήσουν τις «Ετυμολογίες», αυτή τη διαφορετική παράσταση-«ημερίδα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.