27 καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία αναζητούν την αγάπη
Η ομάδα Un-Label κάνει Τέχνη χωρίς ετικέτες και έρχεται στην Ελλάδα για να στείλει το μήνυμά της. Δείτε τι μας περιμένει.
Οι ταμπέλες στη ζωή μας βλάπτουν σοβαρά την ανθρωπιά. Μια αναπηρική καρέκλα περιγελά ένα κουτσό τραπέζι. Μια πεταλούδα κι ένα δέντρο παγιδεύονται στον ιστό της αράχνης. Ανθρώπινα σώματα σπεύδουν να ανασυνταχθούν και να ενταχθούν σε γραμμές.
Η διεθνής ομάδα Un-Label που αποτελείται από καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία, θα βρίσκεται την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει την performance που αναζητά την αγάπη με άλφα κεφαλαίο πίσω από τις ετικέτες της καθημερινότητας.
Ρεαλισμός και ποίηση, μουσική, ακροβατικά και χορός. 27 ταλαντούχοι άνθρωποι που εμπνέονται από τη διαφορετικότητα. Η παράσταση «L: Do I Need Labels To Love?» υποστηρίζεται με ακουστική περιγραφή, για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης, υπέρτιτλους, για κωφούς και βαρήκοους, και ο χώρος εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη μετακίνηση για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και όρθιες αναπηρίες. Ίσως η πρώτη δια-καλλιτεχνική παραγωγή τέτοιου είδους.
Το διεθνές πολιτιστικό έργο Un-Label, από το 2015 έως το 2017, εμπλέκει περισσότερους από 100 καλλιτέχνες με ή χωρίς αναπηρίες, από όλη την Ευρώπη, για να αντιμετωπίσει με καινοτόμους τρόπους, φαινόμενα αποκλεισμού στις παραστατικές τέχνες.
Αφαίρεσε κι εσύ τις ετικέτες! Την ίδια μέρα, από το πρωί στις 09.30, στην αίθουσα Maurice Saltiel του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από την ομάδα Un-Label συμπόσιο με τίτλο «Παραστατικές Τέχνες χωρίς Ετικέτες».
Μια διαδραστική συζήτηση και ένας γόνιμος προβληματισμός μεταξύ εκπροσώπων διεθνών καλλιτεχνικών και πολιτισμικών οργανισμών, οργανισμών ατόμων με αναπηρία, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της πολιτείας και των πολιτών για την παραγωγή της τέχνης από ομάδες καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία, την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό, τα όρια της κοινωνικής ένταξης και τις προοπτικές των παραστατικών τεχνών να γίνουν φορείς κοινωνικής αλλαγής.
Στα πλαίσια του συμποσίου θα υλοποιηθούν τρία εργαστήρια υπό τον συντονισμό της Stine Nilsen (Candoco Dance Company), των Dodzi Dougban και Michaela Kosiecovà (Un-Label) και του Κώστα Λαμπρούλη (ΣΜουΘ, Un-Label) αντίστοιχα και μια μία στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή του Ben Evans (British Council- Disability Arts International) που θα διερευνά τη σχέση μεταξύ της πολιτικής και ενταξιακών καλλιτεχνικών πρακτικών.
Το συμπόσιο θα υποστηρίζεται από διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα και στα ελληνικά-αγγλικά και αγγλικά-ελληνικά και οι χώροι διεξαγωγής του εξασφαλίζουν την ανεμπόδιστη μετακίνηση για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και όρθιες αναπηρίες. Για τη συμμετοχή απαιτείται προεγγραφή.
UN-LABEL: L-DO I NEED LABELS TO LOVE?
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, 21:00 , Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, Μ2
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 8€ (μαθητικό-φοιτητικό-κάτοχοι κάρτας ανεργίας-άτομα με αναπηρία)
Χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων να επικοινωνούν με τα εκδοτήρια του Μεγάρου, Τ: 2310 895.938/9
Σύλληψη, σκηνοθεσία: Κώστας Λαμπρούλης
Συντονισμός έργου: Lisette Reuter
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ανεκτίμητο έργο του συγγραφέα που διακωμωδούσε τις αδυναμίες των ανθρώπων
Το βραβείο θα δίνεται ανά διετία σε γυναίκες δημιουργούς με σημαντική προσφορά στο θέατρο
Η ηθοποιός μας μιλά για την συμμετοχή της στην παράσταση «Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της» του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού
Η Έρι Κύργια επανασυνθέτει τον μύθο του Φρανκενστάιν, μεταφέροντάς τον στην εποχή που ξεκίνησε η Τεχνητή Νοημοσύνη
Αγάπη, έρωτας, τρυφερότητα, στερεότυπα, δεύτερες ευκαιρίες: αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των έργων που προτείνουμε
Η θεατρική παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 25 Ιανουαρίου
Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, ως ελάχιστη προσφορά στην πολυσχιδή δημιουργό θα απονέμει ανά διετία το Βραβείο
Μια ματιά στη θεατρική παράσταση που παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Μια συζήτηση με τον αρχιμουσικό που σκηνοθετεί την παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Κάλλας
Η πρώτη παράσταση του έργου του Μπέκετ πραγματοποιήθηκε 5 Ιανουαρίου 1953
Οι παραγωγές του έχουν παρουσιαστεί σε όλα τα Φεστιβάλ της χώρας όπως στο Θέατρο Επιδαύρου και στο Ηρώδειο
Η Ιόλη Ανδρεάδη και ο Άρης Ασπρούλης ανεβάζουν την πρώτη θεατρική παράσταση για τον μεγάλο μουσικό
Μιλήσαμε με τον Μίλτο Σωτηριάδη, διευθυντή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, για τη διαμόρφωση του χώρου και τον προγραμματισμό της σεζόν
Μεγάλοι σκηνοθέτες, σπουδαία κείμενα και καθηλωτικές ερμηνείες
Ερμηνεύουν η Λυδία Κονιόρδου και ο Μιχάλης Σαράντης- Μαζί τους η Τάνια Τσανακλίδου
Ποια θεατρικά μπορείτε να δείτε τις μέρες των γιορτών στην Αθήνα
Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη του «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν» στο θέατρο Αργώ
Ο γνωστός Ιταλός σκηνοθέτης αναλαμβάνει για πρώτη φορά να σκηνοθετήσει Έλληνες ηθοποιούς, προσεγγίζοντας τον «Γυάλινο κόσμο» μέσα από μια δική του, «πειραγμένη», και γι’ αυτό καλοδεχούμενη, οπτική
Ποια ήταν η σκηνοθέτρια που το όνομά της συνδέθηκε με τις ταινίες προπαγάνδας της φασιστικής Γερμανίας του Χίτλερ
Είδαμε την πρόβα της νέας παραγωγής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι και ήταν όλα πιο αληθινά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.