Θεατρο - Οπερα

Βίκτωρ Βικτόρια

Το κλασικό και αγαπημένο έργο του Blake Edwards ανεβαίνει στο Pantheon Theatre

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπορεί να βρισκόμαστε σε καιρούς κρίσης, όμως, κόντρα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση, πολλές είναι οι μεγάλες παραγωγές που έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα και τα θέατρά της τα τελευταία χρόνια. Ένα από εκείνα, που μας χαρίζει θεάματα υψηλής ποιότητας, είναι αναμφίβολα και το Pantheon Theatre, που κάθε σεζόν, κερδίζει ασταμάτητα τις καλύτερες κριτικές για τις δουλειές που φέρνει στη σκηνή του. Φέτος, τη σεζόν του άνοιξε το μιούζικαλ Nine, σε σκηνοθεσία του κορυφαίου, Νίκου Κακλέα, και με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, την Κατερίνα Λέχου, τη Μάρω Κοντού και μία πληθώρα ακόμα μεγάλων καλλιτεχνών. Και τώρα, ύστερα από το τέλος της επιτυχίας αυτής, στη σκηνή του ετοιμάζεται να ανέβει ένα ακόμα αγαπημένο έργο, που δεν είναι άλλο από το Βίκτωρ Βικτόρια.

Το κλασικό και αγαπημένο έργο του Blake Edwards, είδαμε για πρώτη φορά ως κινηματογραφική ταινία το 1982, ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα, ανέβηκε για πρώτη φορά σε σκηνή της Αθήνας, με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έκτοτε, το έργο γνώρισε αναρίθμητες επιτυχίες, προβλήθηκε λίγα χρόνια αργότερα ως μιούζικαλ στη σκηνή του Broadway, ενώ στη χώρα μας προβλήθηκε ακόμα μία φορά. Φέτος, ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης και η Μυρτώ Κοντοβά συνεργάζονται υπογράφοντας τη σκηνοθεσία και την επιμέλεια των κειμένων αντίστοιχα, και είναι πανέτοιμοι να μας παρουσιάσουν με τον μοναδικό και δεξιοτεχνικό τρόπο τους, ένα θέαμα, που θα μείνει για πολύ καιρό αξέχαστο στην πόλη. Πρωταγωνιστές του νέου αυτού μιούζικαλ, θα είναι τρεις καλλιτέχνες πολύ αγαπημένοι και καταξιωμένοι, η Εβελίνα Παπούλια, ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Γιάννης Στάνκογλου. Τους υπόλοιπους ρόλους του διάσημου έργου θα ενσαρκώνουν η Θεοδώρα Τζήμου, ο Δημήτρης Φραγκιόγλου, ο Γιώργος Σουξές, ο Γιώργος Κοψιδάς, ο Ιάσονας Μανδηλάς, ο Παναγιώτης Μαλικούρτης, ο Πέτρος Ιωάννου και ο Άρης Πλασκασοβίτης. Μία ομάδα καλλιτεχνών που το μόνο βέβαιο είναι πως θα μας παρουσιάσει ένα αποτέλεσμα άρτιο και άκρως ενδιαφέρον.

ΒΙΚΤΩΡ ΒΙΚΤΟΡΙΑ PANTHEON 2016 ΥΠΟΘΕΣΗ

Μπορεί το έργο να γράφτηκε στην δεκαετία του '80, όμως, ο Blake Edwards μας πάει πίσω στο χρόνο και στο Παρίσι του 1935. Εκεί, ζει η Βικτόρια Γκραντ (Εβελίνα Παπούλια), μια φτωχή καλλιτέχνιδα, που προσπαθεί να ξεκινήσει την καλλιτεχνική της πορεία στην πόλη. Ύστερα από τις συμβουλές του ομοφυλόφιλου φίλου της, Τόντ (Γιάννης Ζουγανέλης), μεταμφιέζεται σε κόμη Βίκτωρ και ξεκινάει με το όνομα αυτό μία νέα καριέρα, υποδυόμενος τη γυναίκα, σε διάφορα θέατρα της πόλης. Η πορεία που διαγράφει είναι εξαιρετική, και σύντομα γίνεται διάσημος στο Παρίσι. Η επιτυχία αυτή όμως, θα σταθεί εμπόδιο στην πραγματική Βικτόρια, όταν γνωρίζει και ερωτεύεται έναν Αμερικανό γκάνγκστερ (Γιάννης Στάνκογλου).

PANTHEON ΑΝΟΙΞΗ 2016

Το θέατρο Pantheon, βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 166 και στην περιοχή του Ταύρου. Αποτελεί ένα από τα κορυφαία θέατρα της πόλης, τόσο από άποψη αισθητικής, μιας και είναι δημιουργημένο εξ ολοκλήρου από γυαλί και μέταλλο από τον Κώστα Βαρώτσο, όσο και από άποψη χωρητικότητας, μιας και διαθέτει περισσότερες από 1.500 θέσεις. ο λόγος αυτός είναι και ο βασικός, που το θέατρο φιλοξενεί στη σκηνή του ακριβές και μεγάλες παραγωγές. Το Nine, ο Ηρακλής και οι 12 άθλοι, οι καμπάνες του Edelweiss, είναι μερικές από αυτές. Τώρα ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει την υπερπαραγωγή Βίκτωρ Βικτόρια και να κερδίσει ξανά τις καλύτερες εντυπώσεις. Λίγος καιρός απέμεινε μονάχα, μέχρι την ώρα που θα το δούμε στη σκηνή του.

Επισκεφθείτε το kratisnow.gr για να δείτε και άλλες προτάσεις διασκέδασης. 

INFO
Victor/Victoria
Διάρκεια: 150'

Η Βικτόρια Γκραντ αναγκάζεται να μεταμορφωθεί σε άνδρα για να βρει δουλειά. (PANTHEON THEATER)

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Απόλλων Παπαθεοχάρης
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Εβελίνα Παπούλια, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Στάνκογλου, Θεοδώρα Τζήμου, Γιώργος Κοψιδάς, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Γιώργος Σουξές κ.ά.
Δες αναλυτικά