Θεατρο - Οπερα

«G for Gademis» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού

Η Οδύσσεια του γερμανοτραφή Έλληνα συγγραφέα Γεράσιμου Μπέκα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στις 23 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο νέος συγγραφέας Γεράσιμος Μπέκας.

Γεννημένος το 1987 στη Βεστφαλία της Γερμανίας, έχει ήδη παρουσιάσει έργα του στα βερολινέζικα θέατρα Maxim Gorki Theater και Ballhaus Naunynstrasse. Τo 2014 τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού της εφημερίδας Taz στον 22ο διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό «Open Mike». Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου διαμονής του στην Αθήνα, ο Γεράσιμος Μπέκας ετοιμάζει ειδικά για το Open Stage της Πειραματικής Σκηνής -1 του Εθνικού Θεάτρου ένα εορταστικό κείμενο με θέμα τις εμπειρίες του από την νεοελληνική πραγματικότητα. Τίτλος του G for Gademis.

Τι τον καμαρώνετε τον Οδυσσέα; Ο Γεράσιμος δεν κατέκτησε την Τροία, αλλά ολόκληρη τη Γερμανία. Εντελώς μόνος του. Έκανε είκοσι χρόνια να γυρίσει σε πάτρια εδάφη και δεν είχε καν γκομενάρα σύζυγο να τον περιμένει στο πατρικό του, με το παστίτσιο έτοιμο στο φούρνο. Η Οδύσσεια του Γεράσιμου δεν τον οδήγησε στα πανέμορφα νησιά της Μεσογείου, αλλά στα άγρια χωριά της Βαυαρίας και στο σκληρό βοριά του Βερολίνου. Χάρη στη γκαντεμιά που κουβαλάει μαζί του όλα αυτά τα χρόνια άφησε ίχνη καταστροφής στο πέρασμα του.

Πριν από ένα χρόνο έφτασε στην Αθήνα, έφερε τα πάνω κάτω και τώρα επαφίεται στη κρίση του κυρίαρχου λαού. Ήρθε η ώρα του απολογισμού. Ήρθε η ώρα της δημοκρατίας.

Για πληροφορίες τηλ.: 2103305074, 2103301881