Θεατρο - Οπερα

«Αλκιβιάδης Άγιος» από την ομάδα ΡΟΔΑ

Μια θεατρική αφήγηση του βίου και της πολιτείας του φιλοσόφου και αγαπημένου μαθητή του Σωκράτη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
133203-303103.jpg

Μέσα από τη διαχρονική παράσταση και την πρωτοποριακή οπτική της Μαρίας Περετζή, η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ μπαίνει στη σημερινή πολύπλοκη πραγματικότητα και παρουσιάζει τις προοπτικές της, συνδέοντάς την με την Πλατωνική Φιλοσοφία και την αλήθεια για τον επεκτατισμό της Αθηναϊκής δημοκρατίας.

Αλκιβιάδης Άγιος από την ομάδα ΡΟΔΑ

Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν ένα ολόκληρο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα να παρακμάσει; Η παρεξηγημένη προσωπικότητα του Αθηναίου στρατηγού Αλκιβιάδη αναδεικνύεται ως κεντρική δραματική μορφή για την κατανόηση της εποχής της δημοκρατικής Αθήνας του 5ου αιώνα π.Χ. που −έχοντας εγκλωβιστεί στην ανευθυνότητα των πολιτικών και στην αδυναμία τους για συνεννόηση και συντονισμένη δράση− οδηγήθηκε στην κατάρρευση.

Αλκιβιάδης Άγιος από την ομάδα ΡΟΔΑ

Πώς μπορεί κανείς να προσεγγίσει την Ελληνική Φιλοσοφία με έναν νέο τρόπο που δίνει τη δυνατότητα στο πραγματικό ζωντάνεμα του Ελληνικού πνεύματος σε μια εποχή βαθιάς χρεοκοπίας ιδεών; Με τη ζωντανή αναπαράσταση τριών αρχαίων Μυστηρίων, των Ελευσίνιων, του Πάνα και των Καβείρων, η Πυθαγόρεια και Πλατωνική φιλοσοφική σκέψη επανασυνδέεται με τις ρίζες της, στις μυστηριακές τελετές της αρχαιότητας.

Αλκιβιάδης Άγιος από την ομάδα ΡΟΔΑ

Συντελεστές

Κείμ.: Δημήτρης Περετζής. Σκην.: Μαρία Περετζή. Ερμηνεύουν: Δημήτρης Γασπαράτος, Σταύρος Κάππας, Σταμάτης Λόγος, Ιουλία Βεντίκου, Δημήτρης Νέλλας, Νίκος Τσιουμπλεκτσής, Γιώργος Κωστογιάννης, Αλέξανδρος Τζέκας, Αλέξανδρος Μπάτσης, Δημήτρης Νέλλας, Γιάννης Αγγέλης, Χάρης Καρίνος, Δημήτρης Μπόζες κ.ά

Ημερομηνίες παραστάσεων

18 & 19 Ιουλίου 2016, 21.00. €12 (προπώληση), 10 (ταμείο). Δ.: 120΄. Φεστιβάλ Κηφισιάς, Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο, Λεωφ. Κηφισίας 192, Κηφισιά.

25 Ιουλίου 2016, 21.00. €12 (προπώληση), 10 (ταμείο). Δ.: 120΄. Φεστιβάλ στη σκιά των Βράχων (Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"), Βύρωνας.

Προπώληση εισιτηρίων εδώ και στα καταστήματα: Public - Ευριπίδης βιβλιοπωλεία - Seven Spots - Reload stores - Media Markt

Αλκιβιάδης Άγιος από την ομάδα ΡΟΔΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναντίν Σιέρρα: «Η φωνή μου είναι η περιουσία μου, χάρη σ’ αυτήν κάνω αυτό που αγαπώ»
Ναντίν Σιέρρα: «Η φωνή μου είναι η περιουσία μου, χάρη σ’ αυτήν κάνω αυτό που αγαπώ»

Μιλήσαμε με την Αμερικανίδα σούπερ σταρ της όπερας λίγο πριν έρθει στο Ηρώδειο για την Τραβιάτα της ΕΛΣ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»

Μιλήσαμε για τον ρόλο του ως Αργκάν στην περιοδεία της παράστασης «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», το θέατρο και τη δύσκολη απόφαση που έχει πάρει μέχρι τώρα στην καριέρα του

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.