Θεατρο - Οπερα

Στο «Re-volt Athens» πρωταγωνιστεί η Αθήνα

Η Έλλη Παπακωνσταντίνου μιλάει για την παράστασή της στο Φεστιβάλ

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η περφόρμανς σε κείμενο της ομάδας ODC Ensemble, που παρουσιάζεται στην Αθήνα για πρώτη φορά ύστερα από μια πορεία στο εξωτερικό (Βαρκελώνη, Βιέννη, Βερολίνο, Ζάγκρεμπ), μιλά για τα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα της ελληνικής πρωτεύουσας, όμως πολύ γρήγορα γίνεται σαφές πως ολόκληρη η σύγχρονη Ευρώπη αντιμετωπίζει τα ίδια ζητήματα: την καταστολή των δημοκρατικών διαδικασιών και την καταπάτηση των κοινωνικών δικαιωμάτων στο όνομα μιας «υποτιθέμενης» ασφάλειας. Η Έλλη Παπακωνσταντίνου μας είπε:

«To Revolt Athens είναι μια “χειροποίητη” ποιητική περφόρμανς, μια ποιητική ξενάγηση στην χαοτική καθημερινότητα της Αθήνας, που μετατρέπει την κρίση σε αισθητική εμπειρία. Πρόκειται για μια παράσταση που απευθύνεται στις αισθήσεις συνδυάζοντας αναλογικά και ψηφιακά μέσα με μια χειροποίητη αισθητική. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ο πλανήτης υπέστη μια τρομακτική υπερπληροφόρηση, όσον αφορά στην Ελλάδα. Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη, όμως, ανακάλυψα ότι αυτή η υπερπληροφόρηση είχε το αντίστροφο αποτέλεσμα. Η εμπειρία μας δεν μεταδίδεται και οι Ευρωπαίοι εννοούν πολύ διαφορετικά πράγματα όταν μιλάνε για την κρίση, και τελικά πιστεύω ότι έχει σημασία να το μοιραστούμε όλο αυτό, αυτόν το κοινό τόπο για πολλούς Ευρωπαίους. Με κύριο όχημα την ποίηση, ξεκίνησα να δουλεύω πάνω σε αυτή την ιδέα. Οι σύγχρονοι μύθοι για την Ελλάδα και τους Έλληνες με ενδιαφέρουν πολύ και στην παράσταση τους αμφισβητώ, τους διασταυρώνω με μυθικά τέρατα όπως τη Γυναίκα-Φίδι και τους κοιτάζω μέσα από το πρίσμα του καπιταλιστικού συστήματος που έχει φτάσει στα όριά του και πνέει τα λίσθια».

Concept/Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου

Κείμενο: ODC Ensemble

Σύνθεση/Sound Design: Τηλέμαχος Μούσας

Visuals: Παντελής Μάκκας

Φωτισμοί: Ολυμπία Μυτιληναίου

Installation/κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου

Περφόρμερ: Ρόζα Προδρόμου, Τηλέμαχος Μούσας, Παντελής Μάκκας

image

image

image

INFO: 15 & 16.6 / Πειραιώς 260 E. Εισιτήρια από €5. Εκπτώσεις για φοιτητές, καλλιτέχνες, παιδιά, άνω των 65, μικρά και μεγάλα γκρουπ. Περισσότερες πληροφορίες στο: tickets.greekfestival.gr/more-info. Online αγορά εισιτηρίων: στο www.greekfestival.gr μέσω πιστωτικής κάρτας και στο viva.gr. Όχι κρατήσεις. Τηλεφωνική αγορά εισιτηρίων: Γίνεται με χρέωση πιστωτικής κάρτας.Τηλεφωνικό Κέντρο: 2103272000. 

Εκδοτήρια 

Κεντρικά: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου). Δευτ.-Παρ. 9.00-17.00, Σάβ. 9.00-15.00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη. Καθημερινά: 9.00-14.00 & 18.00-21.00

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: Δευτ.-Πέμ. 9.00-19.00, Παρ.- Σάβ. 9.00-21.00 (Σε ημέρες παραστάσεων, μία ώρα πριν από την προβλεπόμενη έναρξή τους, τα Εκδοτήρια των συγκεκριμένων θεάτρων εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας).

Λοιποί χώροι

Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων και ανοίγουν δύο ώρες πριν την ώρα έναρξης των παραστάσεων.

Εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας.

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε και από τα καταστήματα Public, Reload και Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης.