Θεατρο - Οπερα

«Το ζήτημα της Φαλακρής τραγουδίστριας του Ευγένιου Ιονέσκο» στο θέατρο Θησείον

Για 3 μόνο παραστάσεις στο πλαίσιο της σειράς «Το Δροσερό Βλέμμα»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
126729-285028.jpg

Το ζήτημα της Φαλακρής τραγουδίστριας υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Μαριλένας Κατρανίδου θα παρουσιαστεί στο κοινό της Αθήνας για τρεις μόνο παραστάσεις, από τις 25 ως και τις 27 Απριλίου, στο Θέατρο Θησείον.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο «Η Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο και γίνεται στο πλαίσιο πλαίσιο της σειράς «Το Δροσερό Βλέμμα» υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Μιχαήλ Μαρμαρινού.

image

 Η παράσταση είναι μια πρωτότυπη σκηνική και κειμενική σύνθεση, πάνω στο Παράλογο. Μια ιστορία κλισέ. Δύο τυπικά εγγλέζικα ζευγάρια, μια υπηρέτρια, ένας πυροσβέστης, ένα κουδούνι που χτυπάει επίμονα, μια πόρτα που κρύβει έναν επισκέπτη και μια πιθανή φωτιά. Το ζήτημα όμως βρίσκεται αλλού....

Βασισμένη στο κείμενο και τα λόγια του Ιονέσκο (κύριου εκφραστή του Θεάτρου του Παραλόγου) και χρησιμοποιώντας ως βασικό δομικό στοιχείο το ιντερμέδιο, η ομάδα –που αποτελείται ως επί το πλείστον από φοιτητές και απόφοιτους του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης− καταθέτει μια πρόταση πάνω στη σκηνική παρουσία του Παράλογου διερευνώντας την έννοιά του ως συμβάντος της καθημερινότητας αλλά και ως κατ' εξοχήν γνωρίσματος της θεατρικής σύμβασης.

image

Σκηνοθετικό σημείωμα: «(…) Άνθρωποι εγκλωβισμένοι μέσα στις λέξεις τους. Που περιμένουν κάτι, κάποιος να τους συμβεί. Μια φωτιά, μια ιστορία, ένα κουδούνι, ένα τσάι, ένας άνθρωπος.

Περιμένουν γιατί τους έχουν πει ότι η μέρα διαδέχεται τη νύχτα. Είναι οι άνθρωποι που κοιτούν αυτούς που βλέπουν μια ταινία. Η δράση βρίσκεται πίσω τους. Ό,τι καταλαβαίνουν είναι από τα μάτια των άλλων. Ανεξήγητα λογικοί. Αποτελούν ένα «παραδείγματος χάριν» για εμάς που καταλαβαίνουμε μόνο με παραδείγματα».

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Μαριλένα Κατρανίδου. Ερμηνεύουν: Αλίκη Ατσαλάκη, Γεωργία Κυριαζή, Ειρήνη Κυριακού, Χρήστος Στρινόπουλος, Αλέξης Τσιάμογλου / Μουσικοί: Δημήτρης Λώλης, Χρήστος Παπαδόπουλος

Info: 25 & 26 Απριλίου, 21.00 / 27 Απριλίου 19.00 & 21.00. €12, 10. Δ.: 70΄. Θησείον, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, 2103255444

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναντίν Σιέρρα: «Η φωνή μου είναι η περιουσία μου, χάρη σ’ αυτήν κάνω αυτό που αγαπώ»
Ναντίν Σιέρρα: «Η φωνή μου είναι η περιουσία μου, χάρη σ’ αυτήν κάνω αυτό που αγαπώ»

Μιλήσαμε με την Αμερικανίδα σούπερ σταρ της όπερας λίγο πριν έρθει στο Ηρώδειο για την Τραβιάτα της ΕΛΣ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»

Μιλήσαμε για τον ρόλο του ως Αργκάν στην περιοδεία της παράστασης «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», το θέατρο και τη δύσκολη απόφαση που έχει πάρει μέχρι τώρα στην καριέρα του

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.