Θεατρο - Οπερα

6 ομάδες + ένα φεστιβάλ χορού

RootlessRoot, Lucinda Childs, και η διάσημη βελγική κολλεκτίβα KVS & les ballets C de la B στο πρόγραμμα

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

29.10-1.11 «Europium this time the end of the world will be better», RootlessRoot

Σε συνέχεια του Kireru –της προηγούμενης χορογραφίας που παρουσίασαν οι RootlessRoot το 2012 στη Στέγη– η διεθνώς δραστήρια ομάδα της Λίντας Καπετανέα και του Γιόζεφ Φρούτσεκ συνθέτει την ιστορία του καταποντισμού της σύγχρονης ευρωπαϊκής κουλτούρας. Επιβάτες μιας σχεδίας, πλέουν στο άγνωστο ευρωπαικό μέλλον αφήνοντας πίσω τους κάθε βεβαιότητα, για να ξαναθυμηθούν και να ανακαλύψουν τα μέσα του ανθρώπου για επιβίωση.

Σύλληψη & Σκηνοθεσία: RootlessRoot – Λίντα Καπετανέα & Jozef Fruček

Κεντρική Σκηνή, 20.30


5-8.12 «Available Light», John Adams / Lucinda Childs / Frank Gehry

Η «μεγάλη κυρία» της σύγχρονης αμερικανικής χορευτικής σκηνής επιστρέφει σε μια από τις λαμπρότερες στιγμές της 50χρονης καριέρας της. Σμίγοντας ξανά με τους ομοϊδεάτες της και σταρ του μινιμαλισμού, τον αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρυ και τον συνθέτη Τζων Άνταμς, αναβιώνουν τη θρυλική χορογραφία Available Light, σε μια γιορτή γεωμετρίας και κομψότητας.

Μουσική: John Adams

Χορογραφία: Lucinda Childs

Ερμηνεύει η Lucinda Childs Dance Company, με τους: Ty Boomershine, Katie Dorn, Katherine

Κεντρική Σκηνή, 20.30


17-19.12.2015 «Coup Fatal», KVS & les ballets C de la B

Η περίφημη κολεκτίβα του Βέλγου Αλαίν Πλατέλ επιχειρεί ένα ταξίδι πολιτικής και πολιτιστικής αυτογνωσίας στα άδυτα του Κονγκό. Χορός, θέατρο, τραγούδι και μουσική αναβλύζουν από το φυσικό πλούτο και τα «τεχνητά» πάθη της αχανούς αφρικανικής χώρας.

Τενόρος: Serge Kakudji

Μαέστρος: Rodriguez Vangama

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Alain Platel

Μουσική διεύθυνση: Fabrizio Cassol

Κεντρική Σκηνή, 20.30


26-29.2.2016 Ίρις Καραγιάν

Από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της σύγχρονης χορευτικής πραγματικότητας στην Ελλάδα, η Καραγιάν των υπαρξιακών αναζητήσεων και των κοινωνικών ανησυχιών δημιουργεί ένα κομμάτι για μια πενταμελή ομάδα ερμηνευτών-σωμάτων, που δοκιμάζουν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με τους άλλους.

Ιδέα & Χορογραφία: Ίρις Καραγιάν

Μουσική: Νίκος Βελιώτης

Μικρή Σκηνή, 21.00


20.3.2016 Dancing to Connect, «Χορεύω, άρα επικοινωνώ»

Για τέταρτη χρονιά, η Στέγη φέρνει το σύγχρονο χορό στα σχολεία, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους Χορεύω, άρα επικοινωνώ, που στόχος του είναι να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού.

Το Χορεύω, άρα επικοινωνώ βασίζεται στο πρόγραμμα Dancing to Connect, το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου. Η Στέγη, σε συνεργασία με την ομάδα Βattery Dance Company της Νέας Υόρκης (που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα) και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχει εκπαιδεύσει τα τελευταία τρία χρόνια Έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.

Συντελεστές: Μέλη της ομάδας χορευτών που συμμετείχαν τα τρία προηγούμενα χρόνια (Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Γιάννης Νικολαΐδης,

Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Δημόκριτος Σηφάκης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη, Ηλίας Χατζηγεωργίου)

Κεντρική Σκηνή


9-10.4.2016 «6+7», Tao Dance Theatre

Η μακρινή Κίνα είναι ένας ολόκληρος κόσμος, από τον οποίο σπάνια έρχονται έως εμάς δείγματα σύγχρονου πολιτισμού. Η Στέγη φέρνει κοντά μας έναν Κινέζο χορογράφο, που τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τις σκηνές του κόσμου με τις μινιμαλιστικές του χορογραφίες, οι οποίες προσκαλούν τον θεατή σε ενατένιση και βαθιά επικοινωνία με το καλλιτεχνικό έργο που εκτυλίσσεται μπροστά του.

Χορογραφίες: Tao Ye

Μουσική: Xiao He (6), Tao Ye (7)

Κεντρική Σκηνή, 20.30


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ

23-24.3.2016 3ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων

Η Στέγη διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων συνεχίζοντας τη στήριξή της στο σύγχρονο ελληνικό χορό. Νέοι δημιουργοί με διαφορετικά ιδιώματα ερευνούν, πειραματίζονται και αποτολμούν απροσδόκητες συνεργασίες με καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους.

Σύλληψη και Καλλιτεχνική διεύθυνση φεστιβάλ: Κάτια Αρφαρά

Κεντρική & Μικρή Σκηνή