Θεατρο - Οπερα

Με δύο ενάρξεις το πρόγραμμα της Λυρικής

Μπαλέτο, συναυλία και όπερα τον Οκτώβρη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
107638-213455.jpg

Με το μπαλέτο του Ρενάτο Τζανέλλα και της Ελένης Καραΐνδρου «Ταξίδι στην αιωνιότητα» θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η ανεπίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2015-16, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ενώ στο θέατρο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2015-16, με το παραμυθένιο αριστούργημα του Μότσαρτ «Ο μαγικός αυλός».

Ταξίδι στην αιωνιότητα: 7, 8, 11, 13/10, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η επιτυχημένη παραγωγή του Μπαλέτου της ΕΛΣ, σε μουσική Ελένης Καραΐνδρου και χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα, ταξιδεύει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για τέσσερις μόνο παραστάσεις στις 7, 8, 11, 13 Οκτωβρίου, σε μουσική διεύθυνση Αναστάσιου Συμεωνίδη.

Μια παράσταση - ονειρικό ταξίδι σε χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα. Με σύμμαχο τα κοστούμια και σκηνικά της Κατερίνας Αγγελοπούλου, η κίνηση των χορευτών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φέρνει στη μνήμη τις εικόνες και τους συμβολισμούς του οικουμενικού σινεμά του Αγγελόπουλου.

Με την Ορχήστρα, τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de Ballet της ΕΛΣ.

Συναυλία Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη: 10/10, Θέατρο Ολύμπια

Εμβληματικά αποσπάσματα από το οπερατικό και συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη θα ερμηνεύσουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τον Ηλία Βουδούρη, στη συναυλία αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη-σύμβολο του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος φέτος συμπλήρωσε τα 90 του χρόνια. Οι σολίστ Τζούλια Σουγλάκου, Ελένη Δάβου, Γιάννης Χριστόπουλος, Πέτρος Μαγουλάς θα αποδώσουν αποσπάσματα από την 1η, την 3η και την 7η (Εαρινή) Συμφωνία, τις όπερες «Αντιγόνη», «Μήδεια», «Ηλέκτρα», το ορατόριο «Canto General» και το «Μπαλέτο Ζορμπάς».

Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και Μονωδούς της ΕΛΣ

image

«Ο μαγικός αυλός»: 23, 24, 25, 30, 31/10 & 1, 4, 8/11, Θέατρο Ολύμπια

Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, ο «Μαγικός αυλός» του Β. Α. Μότσαρτ ανοίγει τη σεζόν 2015-16 για την Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου, Μιχάλη Οικονόμου και σκηνοθεσία Αρνώ Μπερνάρ. Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Μότσαρτ, το οποίο λειτουργεί σε πολλά επίπεδα. Προσφέρει χαρά στα παιδιά –δεν είναι τυχαίο που θεωρείται η ιδανική εισαγωγή στον κόσμο της όπερας–, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει στους μεγάλους να απολαύσουν την εξαιρετική μουσική και ένα συμβολικό κείμενο με προεκτάσεις.

Η παραγωγή πρωτοπαρουσιάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή, την καλλιτεχνική περίοδο 2010-11 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Στους βασικούς ρόλους συναντάμε τους καταξιωμένους μονωδούς της ΕΛΣ Αντώνη Κορωναίο, Μαρία Μητσοπούλου, Βασιλική Καραγιάννη, Χάρη Ανδριανό, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Δημήτρη Κασιούμη, Τζούλια Σουγλάκου, Γεωργία Ηλιοπούλου, Αγγελική Καθαρίου, Βασίλη Καβάγια, Μίνα Πολυχρόνου, Αρκάδιο Ρακόπουλο, Κάτια Πάσχου, Πέτρο Μαγουλά, Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, Λυδία Αγγελοπούλου κ.ά.

Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και Μονωδούς της ΕΛΣ

- Ταξίδι στην Αιωνιότητα - Δημοτικό θέατρο Πειραιά €10, €15, €20 - Φοιτητικό, παιδικό €10

- Συναυλία Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη - Θέατρο Ολύμπια €10, €15 - Φοιτητικό, παιδικό €8

- Μαγικός αυλός - Θέατρο Ολύμπια €15, €25, €30, €40, €50, €55 - Φοιτητικό, παιδικό €10

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις εν λόγω παραγωγές πραγματοποιείται στα ταμεία του Θεάτρου Ολύμπια (από 16/09) Ακαδημίας 59, Αθήνα, 210 3662100, www.nationalopera.gr & - στα ταμεία του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά (από 17/9 για το Ταξίδι στην Αιωνιότητα) Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, 2104143310 & 2104143320, www.dithepi.gr 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναντίν Σιέρρα: «Η φωνή μου είναι η περιουσία μου, χάρη σ’ αυτήν κάνω αυτό που αγαπώ»
Ναντίν Σιέρρα: «Η φωνή μου είναι η περιουσία μου, χάρη σ’ αυτήν κάνω αυτό που αγαπώ»

Μιλήσαμε με την Αμερικανίδα σούπερ σταρ της όπερας λίγο πριν έρθει στο Ηρώδειο για την Τραβιάτα της ΕΛΣ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»

Μιλήσαμε για τον ρόλο του ως Αργκάν στην περιοδεία της παράστασης «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», το θέατρο και τη δύσκολη απόφαση που έχει πάρει μέχρι τώρα στην καριέρα του

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.