Θεατρο - Οπερα

Βιβλία πάνε θέατρο

Από Ζίσκιντ μέχρι Παλαιά Διαθήκη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
107478-213139.jpg

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια του θεάτρου «Ιλίσια-Βολανάκη» (με θεατρικούς παραγωγούς τους Παναγιώτα και Κώστα Ξενόπουλο), και καταρτίζει ένα ρεπερτόριο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την θεατρική απόδοση τριών βιβλίων.

Από τις 16 Οκτωβρίου ο Θανάσης Τσαλταμπάσης θα μεταμορφωθεί στον Ιώβ (ναι, της Παλαιάς διαθήκης), στην ομώνυμη παράσταση, με την ανατρεπτική σκηνοθετική ματιά του Τσέζαρις Γκραουζίνις. Θα παρουσιάζεται από Τετάρτη έως Κυριακή, στις 21:15.

Από τα τέλη Οκτωβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 18:15, σειρά παίρνει ο Βασίλης Ευταξόπουλος, με το «Κοντραμπάσο» του Πάτρικ Ζίσκιντ.

Από τις αρχές Νοεμβρίου ο Χρήστος Σπανός και η Αγοραστή Αρβανίτη, κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπέζου, θα αναμετρηθούν με το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Ρατζίβ Τζόζεφ, «Playground», σε μετάφραση του Αντώνη Γαλέου. Η παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 23:15.

Από τα μέσα Νοεμβρίου τα Δευτερότριτα θα φιλοξενείται το έργο του Αλεσάντρο Μπαρίκο «Μετάξι», βασισμένο στην αφηγηματική διασκευή της Σεραφίτας Γρηγοριάδου, μεταγραμμένο ως αυστηρά θεατρικό κείμενο από τη Ρούλα Πατεράκη.

Τους τρεις ρόλους ερμηνεύουν οι: Μαρίνα Καλογήρου, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Δέσποινα Σαραφίδου.

ΘΕΑΤΡΟ «ΙΛΙΣΙΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ», Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια, 2107223010 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναντίν Σιέρρα: «Η φωνή μου είναι η περιουσία μου, χάρη σ’ αυτήν κάνω αυτό που αγαπώ»
Ναντίν Σιέρρα: «Η φωνή μου είναι η περιουσία μου, χάρη σ’ αυτήν κάνω αυτό που αγαπώ»

Μιλήσαμε με την Αμερικανίδα σούπερ σταρ της όπερας λίγο πριν έρθει στο Ηρώδειο για την Τραβιάτα της ΕΛΣ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»

Μιλήσαμε για τον ρόλο του ως Αργκάν στην περιοδεία της παράστασης «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», το θέατρο και τη δύσκολη απόφαση που έχει πάρει μέχρι τώρα στην καριέρα του

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.