Μουσικη

Οι Murder By Death σχολιάζουν τα 10 τραγούδια του νέου τους άλμπουμ

Λίγο πριν την εμφάνισή τους στην Αθήνα

Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι indie rockers από την Ιντιάνα επανέρχονται.  Οι Murder By Death πήραν το όνομά τους από την ομώνυμη ταινία μυστηρίου του 1976, σε σενάριο Neil Simon και σκηνοθεσία Robert Moore. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τη μουσική τους dark whiskey devil music καθώς σε αυτή συνυπάρχουν η καταστροφή μεξικανικών πόλεων από τον διάβολο, οι ωδές στο bourbon και οι πειρατικοί θρύλοι.

Ο frontman Adam Turla σχολιάζει ένα προς ένα τα κομμάτια του φετινού τους άλμπουμ  Big Dark Love.

 I SHOT AN ARROW

To πρώτο τραγούδι του άλμπουμ μιλά για την προσπάθεια να κάνεις κάτι σημαντικό για τον κόσμο ως πράξη αγάπης και όλα να στραβώνουν τελείως. Ο τίτλος είναι από ένα επεισόδιο του Twilight Zone.

STRANGE EYES

Ένα τραγούδι για τη γοητεία που ασκεί ένα σκοτεινό κορίτσι.

BIG DARK LOVE

Η οπτική ενός αναξιόπιστου αφηγητή δεν επιτρέπει με σιγουριά στον ακροατή να τον εμπιστευτεί όταν του τραγουδά Ι know it's a big dark love/ let me in / me and my love

DREAM IN RED

Μιλά για την κατάσταση όπου διαπιστώνεις ότι ο αγαπημένος σου κάνει κάτι τρομερό και δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις

SOLITARY ONE

Είναι για ένα μοναχικό χαρακτήρα που δεν αφήνει κανέναν να εισέλθει στον προσωπικό του χώρο.

SEND ME HOME

Ένα τραγούδι για τη στιγμή που απομακρύνεσαι από κάποιον που αγαπάς και πρέπει να τον αφήσεις να φύγει.

LAST THING

Μιλά για το δίλημμα του να μην θες να είσαι βάρος σε ανθρώπους που αγαπάς ενώ τους χρειάζεσαι.

NATURAL PEARL

Ένα τραγούδι για την υπερβολική αγάπη που τρέφει ένα γονιός για το παιδί του και πως μπορεί να γίνει καταπιεστική παρά τις καλές προθέσεις.

IT WILL NEVER DIE

Μιλά για μια υπερβατική αγάπη της φύσης - "a feeling of terror, but there's also beauty in there".

HUNTED

Ένα τραγούδι για το πώς μεγαλώνουμε και αποκτούμε καλύτερη αντίληψη για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα, αντιμετωπιζόμενη διαρκώς σαν σεξουαλικό αντικείμενο. 


Gagarin 205, Λιοσίων 205, Μετρό Αττική. Εναρξη: 21.00. Eίσοδος: €19, €22 (ταμείο). Προπώληση: viva.gr και τα συνεργαζόμενα καταστημάτα Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός, Reload. Στις 16/5.

Tη συναυλία θα ανοίξουν οι Voyage Limpid Sound. Έχουν κυκλοφορήσει 3 δίσκους (Electronically Enhanced Dream - 2000, Happy - 2010, Nightly Sing Songs - 2013) καθώς και ένα 7ιντσο (Barberette’s Summer Coif/Winter time is over - 2014). Στο πλαίσιο της πιο πρόσφατης κυκλοφορίας τους με τίτλο Voyageölogy, μια συλλογή με ακυκλοφόρητα τραγούδια από τη δεκαετία 2000-2009, οι TVLS παίζουν κομάτια που δεν έχουν μέχρι τώρα παιχτεί ζωντανά.