Μουσικη

Aνακαλύψτε τους HVOB (Her Voice Over Boys)

Το ντουέτο από τη Βιέννη συστήνεται με αφορμή το νέο τους άλμπουμ

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96504-193583.jpg

Ξεκίνησαν το 2012 και χάρη στον ατμοσφαιρικό ήχο τους και περιοδεύουν ασταματάτητα σε όλο τον κόσμο. Η Βιεννέζα Anna Mueller και ο Paul Wallner μετά από πέντε EPs και ένα πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο με το όνομα HVOB [Her Voice Over Boys] έχουν έτοιμο το εξαιρετικό νέο άλμπουμ τους "Trialog" διαμορφώνοντας ένα ξεχωριστό ηλεκτρονικό σύμπαν με συναίσθημα, μελωδία, deep house εμμονές και τα καθηλωτικά φωνητικά της Mueller..Τους ζητήσαμε να μάς μιλήσουν για το κόνσεπτ του δεύτερου αυτού άλμπουμ τους αλλά και τις οπτικοακούστικες περφόρμανς που στήνουν στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους συνδυάζοντας τον ήχο με βίντεο και installation. Μήπως να τους βλέπαμε και στην Αθήνα;

Ποια ανάγκη σας οδήγησε στην ευρύτερα καλλιτεχνική δημιουργία του Trialog που ξεπερνά τα συμβατικά όρια μιας κυκλοφορίας;

Αποτελεί ένα λογικό επόμενο βήμα.  Μετά από τη συνεργασία μας με τους VJs της ομάδας lichterloh [επιμελούνται από την αρχή όλα τα βίντεο και τα visuals που συνοδεύουν τον ήχο τους]  θέλαμε να επεκτείνουμε και να διευρύνουμε την καλλιτεχνική μας προσέγγιση μας πέρα από το αμιγώς μουσικό κομμάτι και η Clemens Wolf [γνωστή νεαρή Αυστριακή καλλιτέχνις] ταίριαξε σαν ιδανική συνεργάτιδα.

Πολλοί μουσικοί όπως ο Field και οι Pillow Talk έχουν ρεμιξάρει τα τραγούδια σας. Έχετε κάποια προτίμηση σε ένα συγγεκριμένο κομμάτι:

Φυσικά όλα μας αρέσουν και είμαστε περήφανοι που δημιουργοί του δικού τους βεληκενούς θεώρησαν τη μουσική μας αρκετά ενδιαφέρουσα για να δουλέψουν σε αυτή. Αν θα έπρεπε να διαλέξουμε ένα αυτό θα ήταν του Stimming. [Ο Γερμανός DJ και παραγωγός έκανε το remix για το “Lion”]

image

Πως σας φάνηκε η θερμή υποδοχή του ήχου σας και οι εκτεταμένες εμφανίσεις σας σε συναυλίες και φεστιβάλ;

Μας άλλαξε εντελώς τη ζωή. Φυσικά απαιτεί πολύ δουλειά, ενίοτε εξαντλητική. Αλλά είναι απίστευτη εμπειρία. Άξιζε κάθε προσπάθεια.

Πως είναι σήμερα η Βιεννέζικη σκηνή;

Δεν αποτελούμε τόσο πολύ κομμάτι της καθώς αντιμετωπιζόμαστε σαν διεθνές σχήμα. Αλλά αν αγαπάς τη μουσική δεν μπορείς παρά να γοητευτείς από τη σημερινή σκηνή της Βιέννης. Αγαπημένα μας ονόματα είναι οι Wolfram, Dorian Concept και Soap & Skin.

Έχετε έρθει ποτέ στην Αθήνα;

Όχι αλλά θα το θέλαμε πολύ.

Τι ακολουθεί;

Eίμαστε στη μέση της περιοδείας για το νέο άλμπουμ, επιστρέψαμε από Ασία και Αμερική και περιοδεύουμε στην Ευρώπη. Δεν έχει σχεδιαστεί ακόμη κάποια ελληνική στάση αλλά ανυπομονούμε να παίξουμε καθώς λαμβάνουμε αρκετά μηνύματα από fans.

Το δεύτερο άλμπουμ των HVOB κυκλοφορεί από την εταιρεία Stil Vor Talent

Tracklist:

Azrael

Window

Tender Skin

Cool Melt

Oxid

Clap Eyes

The Anxiety to please

Ghost

Turn a Rope round its Axis

Attention

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.