Μουσικη

Τα καινούργια τραγούδια του Monsieur Minimal track by track

Μικρές ιστορίες πίσω από τα 12 κομμάτια του Ηigh Times

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
95177-191188.jpg

Zητήσαμε στον Μοnsieur Minimal track by track τις ιστορίες, σκέψεις και αναμνήσεις πίσω από τα 12 κομμάτια του νέου του άλμπουμ High Times που κυκλοφορεί στη νέα δισκογραφική του εταιρεία Mo.Mi Records.

 image

12 High Times μουσικές στιγμές. 12 highlights στιγμές που αντικατοπτρίζουν τα 6 χρόνια ζωής στην Αθήνα. Aν έπρεπε αν δώσω ένα γενικό μουσικό ύφος θα το βάφτιζα shoegaze pop-electronica. Ας δούμε τα κομμάτια όμως ένα προς ένα.

1. My World Is You

Το κομμάτι που ανοίγει το άλμπουμ, ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον ήχο των παλιότερων άλμπουμ και στον νέο μου ήχο του High Times.

 

2. The Joy Of Love (feat Spiros Lambrou's Children choir)

Ο καθιερωμένος ύμνος στην αγνή αγάπη ο οποίος μεταφέρεται μαγικά και απογειώνεται μέσα από τις φωνές της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου. Γιατί στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα άλλο πέρα από την χαρά της πραγματικής αγάπης. Oι στίχοι είναι σε συνεργασία με τον Kid Galax.

3. Never Give it up

Είναι το νέο μου μότο για αυτήν τη χρονική περίοδο μιας και όλα τα πράγματα μοιάζουν να είναι τόσο περίεργα και δύσκολα. Αυτό θέλαμε να φανεί και μέσα από το ανθρωποκεντρικό video clip του Μάριου Ερμητικού για το τραγούδι. Ξεκάθαρες οι επιρροές από Μ83.

4. High Times

Είναι το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι του άλμπουμ σε σχέση με τον ήχο και την εξέλιξη της δικής μου pop. Ο τίτλος για τα 6 χρόνια ζωής μου στην Αθήνα. (εξού και ο τίτλος του άλμπουμ). Oι στίχοι είναι σε συνεργασία με τον Kid Galax.

5. Hungry (Monsieur Minimal & Hiras)

Το πιο uplifting και χορευτικό κομμάτι του άλμπουμ, με disco διαθέση και μία μικρή αλλά ξεκάθαρη επιρροή από Daft Punk και το τελευταίο τους άλμπουμ αλλά και τους Hot Chip. Το κομμάτι είναι σε συνεργασία με τον Hiras.

6. Summer Lovers

Summer is back... summer is now.

Ό,τι πιο ερωτικό και αισθησιακό έχω κάνει μετά το Love Story. O δικός μου ύμνος για το καλοκαίρι και τoν έρωτα. Το video clip στη μαγευτική Ύδρα έβγαλε ακριβώς την 80-ίλα που ήθελα να αποδώσω στο κομμάτι. Μουσικά... Moog is in the air.

7. Youth (Monsieur Minimal & Hiras)

Όταν το έγραφα είχα στο μυαλό μου ότι είμαι ο Σερίφης του διαστήματος και κάνω πάρτι στο φεγγάρι χορεύοντας και πίνοντας ασταμάτητα. Το κομμάτι είναι σε συνεργασία με τον Hiras.

8. Stars (Feat. Spiros Lambrou's Children Choir)

Nobody watches the stars, γιατί μόνο τα παιδιά κοιτάνε πλέον τα αστέρια και κάνουν όνειρα. Για αυτό τον λόγο ήθελα να το τραγουδήσουν παιδιά.

Άλλο ένα τραγούδι με την παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου. Αν και νόμιζα πως θα με δυσκόλευε να ηχογραφήσω 14 παιδικές φωνές, τελικά τα παιδιά αποδείχθηκαν σφουγγάρια, αποτύπωσαν με μεγάλη ευκολία όλα όσα τους είπα και τα απέδωσαν άψογα και πολύ γρήγορα.

Shoegaze pop που λέγαμε.

9. Gaidadelic (What i 'm waiting for) album version

Το πιο ιδιαίτερο κομμάτι που άλμπουμ, αρκετά ψυχεδελικό, σκοτεινό και ταξιδιάρικο. Ο τίτλος του προέρχεται από ένα λογοπαίγνιο που κάναμε με τους φίλους μου στα Γιαννιτσά κάθε φόρα που συγκεντρωνόμασταν στον «Συνοικισμό” για την καθιερωμένη παγανιστική παραδοσιακή μουσική εκδήλωση των Χριστουγέννων με τον τιτλο "ΚΟΛΙΝΤΑ» όπου το πρωταγωνιστικό όργανο ήταν η γκάιντα. Όλα αυτά την περίοδο που μεσουρανούσε η psycedelic trance. Αυτά τα δύο στοιχεία οδήγησαν στο χαρακτηρισμό της κατάστασης ως «Gaidadelic». Μουσικά το κομμάτι ειναι darkwave electronica με ένα ψυχεδελικό lead synth με ήχο παραμορφωμένης γκάιντας.

10. Electric India

Αγαπημένη electronica Κοrg MS10 Bassline, επηρεασμένος από Royksopp και το απαραίτητο instrumental track του δίσκου.

11. The Nights We Were Dancing

 Είναι το τραγούδι για τις χαμένες νύχτες, τους χαμένους έρωτες. Αυτές που χορεύαμε.

Oι στίχοι είναι σε συνεργασία με τον Kid Galax.

Hidden Track

A Window in yourSky

Όλοι έχουμε ένα κρυμμένο παράθυρο μέσα στην καρδιά μας. Το δικό μου είναι αυτό από το παιδικό μου δωμάτιο

Το κομμάτι είναι σε συνεργασία με τον Spinnet.


Το High Times είναι το νέο και τέταρτο στην σειρά άλμπουμ του Monsieur Minimal. Κυκλοφορεί σε όλα τα δισκοπωλεία και τα digital stores από την Mo.Mi. Records με την διανομή της Feelgood Records σε Ελλάδα και Κύπρο, με την Orchard στον υπόλοιπο κόσμο και την ευγενική χορηγία των προϊόντων υγιεινής διατροφής Wish.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.