Μουσικη

Τα καλύτερα του 2015: Vol.2

Sufjan Stevens, Ryley Walker, Courtney Barnett, Lighting Bolt, Allison Moorer, Jefre Cantu, κ.ά.

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
93745-188639.jpg

Μετράμε αντίστροφα ήδη για «τα άλμπουμ της χρονιάς», παρακολουθώντας συστηματικά και μέχρι τέλους του χρόνου τις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες δίσκων. Για ολόκληρο το 2015 (όπως κάναμε και πέρυσι) θα σας ενημερώνουμε για τους καλύτερους δίσκους που κυκλοφορούν, τουλάχιστον κατά την άποψη της διεθνούς κριτικής. Παρουσιάζουμε με ήχο, εικόνα και πληροφορίες τα άλμπουμ που συγκεντρώνουν υψηλές βαθμολογίες από εφημερίδες, περιοδικά και μουσικά σάιτ διεθνούς εμβέλειας και ευρείας αποδοχής: (Uncut, Pitchfork, Spin, Guardian, Q, Mojo, BBC Music, PopMatters, Times, All Music Guide, Paste Magazine, Consequence of Sound κλπ.), ενώ λαμβάνουμε υπ’ όψη μας και όσα γράφονται στα ελληνικά έντυπα και σάιτ, και όλα αυτά βέβαια όχι άκριτα αλλά υπό το γενικό και αισθητικό πνεύμα της Athens Voice. Στις 24/2 είχαμε δημοσιεύσει το Vol.1 που αφορούσε τους πρώτους μήνες του 2015 και τώρα συνεχίζουμε με το Vol.2 που αφορά -κυρίως- στις κυκλοφορίες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου:

Sufjan Stevens - Carrie & Lowell

Η ιδιαίτερη και ευαίσθητη τραγουδοποιεία του γίνεται στο 7ο άλμπουμ του πολύ προσωπική καθώς αναφέρεται στη ζωή της μητέρας του (και του πατριού του) που τα ονόματα τους αποτελούν και τον τίτλο του δίσκου. Τον βοηθάνε και οι φίλοι του: Laura Veirs, Thomas Bartlett, Sean Carey, Ben Lester και Nedelle Torrisi.


Ryley Walker - Primrose Green

Το δεύτερο άλμπουμ του μουσικού από το Σικάγο χρησιμοποιεί την τοπική παράδοση στα blues μαζί με στοιχεία jazz αλλά και folk που παραπέμπει στη δεκαετία του '60.


Courtney Barnett - Sometimes I Sit and Think and Sometimes I Just Sit

Το ήδη πολυσυζητημένο κορίτσι από την Αυστραλία κάνει ντεμπούτο με ένα rock, προσωπικό, ιδιαίτερο, χαριτωμένο και ονειρικό άλμπουμ και οι κριτικοί ενθουσιάζονται.


Lighting Bolt - Fantasy Empire

Το θορυβώδες ντουέτο που αγαπάει το noise rock, αποφασίζει για τον 6ο του δίσκο να μπει για πρώτη φορά σε κανονικό στούντιο και να αφήσει την DIY προχειρότητα.


Allison Moorer - Down to Believing

Τα υλικά για το 8ο της άλμπουμ είναι παρμένα από τα βάσανα της ζωής της, τον χωρισμό της δηλαδή με το θρυλικό "ρεμάλι" Steve Earle αλλά και το ότι ο γιός της Henry πάσχει από αυτισμό.


Kendrick Lamar - To Pimp A Butterfly

Το καυτό νέο αίμα του hip-hop φτάνει στο 3ο του άλμπουμ με την βοήθεια των: George Clinton, Bilal, Snoop Dogg, Rapsody και Anna Wise.


Sam Lee - The Fade In Time

Με ιδιαίτερη αγάπη στην folk παράδοση και στο θρυλικό πνεύμα των 60's, ο υποψήφιος για βραβείο Marcury το 2012, κάνει το 2ο καθοριστικό βήμα.


Steven Wilson - Hand. Cannot. Erase.

Εμπνεόμενος από την τραγική ιστορία μιάς κοπέλας που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της μετά από 3 χρόνια, δημιουργεί ένα κόνσεπτ άλμπουμ με folk-rock υλικά και πολύ έμπνευση και δημιουργικότητα.


James Mcmurtry - Complicated Game

Ο τραγουδοποιός που έμεινε σιωπηλός για 6 χρόνια, επιστρέφει με ένα άλμπουμ περισσότερο προσωπικό και λιγότερο πολιτικοκοινωνικό από τα προηγούμενα.


Levon Vincent - Levon Vincent

Βερολίνο, ηλεκτρονικοί ήχοι, ατμόσφαιρες, χορευτικοί ρυθμοί γιά ένα ενδιαφέρον ντεμπούτο που θα συζητηθεί.


Jefre Cantu - Lendesma / A Year With 13 Moons

Ηχογραφήσεις σε μαγνητόφωνο και "παιχνίδια" με τις μαγνητοταινίες, αναφορές στη "σκηνή του Σαν Φρανσίσκο" κι ένα 2ο άλμπουμ που πιστοποιεί πως ο Jefre Cantu-Lendesma έχει κάτι να πει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.