Μουσικη

Χαμένοι στο διάστημα!

Οι Toy την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
92736-186564.jpg

Ψυχεδελικές κιθάρες, kraut, shoegazzing και post punk εμπύρετα ακόρντα, διακριτικές μα και διακριτές αναφορές με ό,τι ευγενέστερο γέννησε η Britta Nohelia! Μην ψάχνεις να βρεις τι σημαίνει Britta Nohelia, είναι δικός μου, αυθαίρετος νεολογισμός, από την πρώτη όμως φορά που άκουσα αυτούς τους τύπους από το Μπρίστολ, κάπου το 2012 που κυκλοφόρησαν το «Left Myself Behind», ώπα, είπα, ένα μάτσο φαντάσματα ξεχύθηκαν να λικνίζονται μπρος μου.

Felt, Stereolab, Pulp, Ride, Spiritualized, νωχελικές μέρες που ήθελες να τις περνάς στο κρεβάτι, μόνο με μουσική και βροχή. Αν ο McGee είχε ακόμα την Creation, αδύνατον να μην τους είχε υπογράψει. Καθόλου τυχαία άλλωστε ανήκουν στο δυναμικό της Heavenly. Οι Toy έχουν όλα τα συστατικά από εκείνες τις μέρες που το ροκ εν ρολ ακουγόταν σαν ανενεργό ηφαίστειο, όπου όμως εντός του η λάβα προθερμαινόταν για να τα σκεπάσει και να τα καταπιεί όλα. Μην ξεχάσω τους My Bloody Valentine και Broadcast, αναπόφευκτες είπαμε οι συγκρίσεις με ομοαίματους.

«My Heart Skips a Beat», «As We Turn», «It's Been So Long», μελωδίες τούρμπο, πειραματισμός, εμμονοληπτική και σεχταριστική προσήλωση στον ήχο των πρώιμων ημερών της ηλεκτρονικής σκηνής των late seventies και ένας δεύτερος δίσκος, το «Join the Dots», που πιστοποιεί το μη πρόσκαιρο της παρουσίας τους. Πέμπτη βράδυ στο κλαμπ του Μύλου οι Toy έρχονται με φόρα, προπώληση 16, ταμείο 20, διαστημικό γλέντι μυρίζει!

toy-band.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.