Μουσικη

Άκου την άλλη Θεσσαλονίκη

Άρξασθε ηχητικό live πυρ!

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
90276-182078.jpg

Αυτό που θα συμβεί μουσικά στην πόλη σε λίγες μέρες δεν έχει προηγούμενο, ή τουλάχιστον εγώ δεν θυμάμαι ποτέ τα «υπόγεια» τα «δύσκολα ηχητικά», τα «άλλα», τα «ελάχιστα», σε σύγκριση με το πλήθος των μαζικών ήχων που κατακλύζουν τη Θεσσαλονίκη, να βγαίνουν με τόσο σθένος στο φως. Τα όργανα να κουρδίζονται, οι πρόβες να κορυφώνουν και η μουσική να μοιάζει έτοιμη να ξεχυθεί ορμητική παντού. Εαρινή ανθοφορία, παράξενα σολφέζ, πειραματισμοί αλλά και ποπ εξτραβαγκάντζες, ωσάν ατύπως ενορχηστρωμένο ένα συνωμοτικό φεστιβάλ, χωρίς όνομα, αλλά με μέγιστη χάρη, ετοιμάζεται να αρχίσει.

Σαν να περιμένει τη στιγμή που από τις κονσόλες θα δώσουν σήμα «πάμε» οι ηχολήπτες, «βάλτε στα όργανα φωτιά να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα η τρομερή μας η λαλιά». Μια ντουζίνα υπέροχων μουσικών και άξιων παιδιών της πόλης σε περιμένουν να ακούσεις το τραγούδι τους και να συντονιστείς με τους αξιακούς δημιουργικούς τους κώδικες. Μέτρα μέρες και μάρκαρε τι θα παίξει...

Σάββατο 14/3: Οι Lifelike Portrait στο CROSSOVER - M2, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μια απόπειρα ανοίγματος και διασύνδεσης του Μεγάρου με τον απρόσμενα σπαρταριστό ήχο της άλλης Θεσσαλονίκης, μέσω πολυφωνικών θεματικών συναυλιών και συντηχήσεων πολλαπλών τοπικών μουσικών ιδιωμάτων. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μπαρ M2, τρεις μπάντες της Θεσσαλονίκης θα ενορχηστρώσουν τους ήχους τους σε άλλες προκλητικές λόγω χώρου συχνότητες. Θα κρατήσει έως και τα τέλη Μαΐου αυτή η γιορτή που ξεκινά στις 14/3 με τους post industrial Lifelike Portrait. Ένα σχήμα με σκοτεινό ήχο που ανάμεσα στο μεταβιομηχανικό πανκ, το τριπχοπαριστό industrial και τη μελαγχολική φωνή της Ραχήλ Τσελεπίδου, χτίζει ογκώδη και πρωτότυπα ηχοτοπία. Σε προσεχείς ημερομηνίες έρχονται και οι Plastic Flowers όπως και ο 2L8.

image

Δευτέρα 16/3: Ο Γιώργος Χριστιανάκης στο BlackBox Theater

«Μια Εποχή στην Κόλαση». Ο Γιώργος Χριστιανάκης και μια all star κολεκτίβα οργανοπαικτών θα παίξουν ζωντανά έναν από τους πιο πολυσυζητημένους δίσκους της περσινής χρονιάς. Τρέλα, ψίθυροι, κραυγές, βέβηλα λόγια, ίλιγγοι, φυγές και όλο το Ρεμπό σύμπαν, τα είκοσι ηχοτοπία του Χριστιανάκη αναμένεται να προκαλέσουν κοσμοσυρροή για τη live ανασύστασή τους. Μαζί με το «μαέστρο» στο πιάνο, τα πλήκτρα και τα κρουστά, εμφανίζονται οι: Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρες), Φώτης Σιώτας (βιολί και βιόλα), Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Τάσος Μυσιρλής (τσέλο), Βασίλης Μπαχαρίδης (τύμπανα, κρουστά), Χρήστος Χαρμπίλας (ηλεκτρονικά, κρουστά), Τίτος Καργιωτάκης (κονσόλα ήχου, μπάσο, λούπες), Γιάννης Πειραλής (visuals) και Βαγγέλης Χαχόλος (τεχνικός ήχου σκηνής)

image

Τετάρτη 18/3: Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος στο BlackBox Theater (ακουστικό σετ)

«Μέσα στον πόνο είν' η χαρά, μές' στη χαρά είναι ο πόνος». Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, ο άσσος σπαθί μουσικός που με τον ήχο της κιθάρας του ταυτοποίησε μερικές από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές του σύγχρονου ελληνικού καλειδοσκόπιου, υπόσχεται μια πολυδιάστατη νύχτα λυτρωτικής έξαψης και συναρπαστικής πλοκής. Μαζί του οι: Φώτης Σιώτας (βιολί και βιόλα), Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι), Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο) και Τάσος Μυσιρλής (τσέλο).

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.