Μουσικη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν κυκλοφορεί επτά «χαμένα» άλμπουμ τον Ιούνιο του 2025

Το «Tracks II: The Lost Albums» θα περιέχει 83 τραγούδια με υλικό από το 1983 έως το 2018

62224-137655.jpg
Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπρους Σπρίνγκστιν: Κυκλοφορεί επτά «χαμένα» άλμπουμ τον Ιούνιο - Ανακοινώθηκε το «Tracks II: The Lost Albums» - Με 83 τραγούδια από το 1983 έως το 2018
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν πρόκειται να αποκαλύψει τον Ιούνιο επτά «χαμένα» άλμπουμ © EPA/Will Oliver

Μπρους Σπρίνγκστιν: Κυκλοφορεί επτά «χαμένα» άλμπουμ τον Ιούνιο - Ανακοινώθηκε το «Tracks II: The Lost Albums» - Με 83 τραγούδια από το 1983 έως το 2018

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν πρόκειται να αποκαλύψει τον Ιούνιο επτά «χαμένα» άλμπουμ - μια συλλογή 83 τραγουδιών, εκ των οποίων τα 74 δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ επίσημα.

Η συλλογή, με τίτλο Tracks II: The Lost Albums, καλύπτει την περίοδο από το 1983 έως το 2018 και περιλαμβάνει «ολοκληρωμένα άλμπουμ, κάποια μάλιστα είχαν ήδη μιξαριστεί αλλά δεν κυκλοφόρησαν ποτέ», ανέφερε ο Μπρους Σπρίνγκστιν σε δήλωσή του.

Ένα πρότζεκτ του Μπρους Σπρίνγκστιν γεννημένο στην καραντίνα

Το νέο αυτό πρότζεκτ δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Έπαιζα αυτή τη μουσική στον εαυτό μου και σε κοντινούς φίλους για χρόνια», δήλωσε ο 75χρονος καλλιτέχνης. «Χαίρομαι που θα έχετε επιτέλους την ευκαιρία να τα ακούσετε. Ελπίζω να τα απολαύσετε.»

Bruce Springsteen - Tracks II: The Lost Albums Trailer

Εξερεύνηση διαφορετικών μουσικών κατευθύνσεων

Οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την εξέλιξη του ήχου του Σπρίνγκστιν, από τη λιτή ερμηνευτική προσέγγιση του Nebraska μέχρι τον πιο εμπορικό ήχο του Born in the USA, στο άλμπουμ LA Garage Sessions 83.

Το Streets of Philadelphia Sessions επεκτείνει τον ήχο του ομώνυμου τραγουδιού που ο Σπρίνγκστιν έγραψε για την ταινία Philadelphia του Τζόναθαν Ντέμι το 1993, ενσωματώνοντας drum loops, synthesizers και επιρροές από την hip-hop. Από φόβο ότι ο κόσμος δεν θα συνδεθεί με αυτό το νέο ύφος, το επόμενο άλμπουμ του ήταν το The Ghost of Tom Joad το 1995.

Μεταξύ των υπόλοιπων άλμπουμ περιλαμβάνονται:

Faithless – το σάουντρακ για μια ταινία που δεν γυρίστηκε ποτέ

Somewhere North of Nashville – με country επιρροές και pedal steel κιθάρες

Twilight Hours – με έντονο νουάρ χαρακτήρα

Inyo – όπως περιγράφεται στο δελτίο Τύπου, με «πλούσιες ιστορίες συνόρων»

Ο ίδιος δήλωσε ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας ηχογράφησης στο σπίτι του επέτρεψε να πειραματιστεί με ποικίλα μουσικά στυλ.

«Δεν υπήρξε ποτέ “χαμένη περίοδος”»

Σε trailer για την κυκλοφορία, ο Σπρίνγκστιν αμφισβήτησε την αντίληψη ότι είχε μια «χαμένη δεκαετία» το 1990:

«Στην πραγματικότητα, δούλευα όλο αυτό τον καιρό», είπε. Το τραγούδι Rain in the River, από το άλμπουμ Perfect World, είναι ήδη διαθέσιμο.

Συλλεκτική κυκλοφορία και επερχόμενες συναυλίες

Η φυσική έκδοση του Tracks II θα περιλαμβάνει ένα βιβλίο 100 σελίδων με σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο και σημειώσεις για κάθε άλμπουμ. Επιπλέον, θα κυκλοφορήσει και επιλογή 20 τραγουδιών από τα επτά άλμπουμ.

Το πρώτο Tracks είχε κυκλοφορήσει το 1998 και περιλάμβανε B-sides, demo και ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Ο Σπρίνγκστιν επιστρέφει και φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι, με εμφανίσεις σε Μάντσεστερ και Λίβερπουλ. Το πιο πρόσφατο του άλμπουμ με πρωτότυπο υλικό ήταν το Only the Strong Survive (2022).

Στις 12 Απριλίου, για την Ημέρα των Δισκοπωλείων (Record Store Day), ο Σπρίνγκστιν και οι Killers θα κυκλοφορήσουν το Encore at the Garden EP, με την έκπληξη εμφάνισή του στο πλευρό του συγκροτήματος στο Madison Square Garden το 2022.

Το Tracks II: The Lost Albums κυκλοφορεί στις 27 Ιουνίου.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.