- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τζον Λένον: Δημοπρατείται η πρόσκληση στον Κλάπτον να φτιάξουν supergroup
Εν τέλει οι δυο μεγάλοι μουσικοί δεν συνεργάστηκαν
Τζον Λένον: Δημοπρατείται η πρόσκληση στον Κλάπτον να φτιάξουν supergroup
Ο Τζον Λένον ήθελε ο Έρικ Κλάπτον να συμμετάσχει σε ένα supergroup μαζί με τον Φιλ Σπέκτορ στις αρχές της δεκαετίας του 1970, σύμφωνα με μια οκτασέλιδη επιστολή που βγαίνει σε δημοπρασία.
Η επιστολή γράφτηκε λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του Imagine και έδειχνε τον Λένον να σκέφτεται μια δραματική αλλαγή στο στυλ, καθώς η εκκολαπτόμενη σόλο καριέρα του μετά τους Beatles απογειωνόταν.
Με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου 1971, ο Λένον γράφει για την επιθυμία του να επαναφέρει τον ζωντανό ροκ ήχο, ενισχυμένο από την blues rock κιθάρα του Κλάτον, ενώ περιγράφει το όραμά του για ένα νέο μουσικό πρότζεκτ που είχε ως στόχο να φέρει επανάσταση στις ζωντανές εμφανίσεις.
Η επιστολή περιγράφει λεπτομερώς την πρότασή του να σχηματίσει ένα «supergroup» με μουσικούς όπως ο Kλάους Βουρμαν, ο Τζιμ Κέλτνερ, ο Νικ Χόπκινς (που έπαιξε σε δίσκους των Beatles και των Rolling Stones) και ο παραγωγός του «wall of sound» Φιλ Σπέκτορ, ο οποίος καταδικάστηκε για φόνο το 2009.
Ο Κλάπτον είχε ήδη συμμετάσχει σε ένα supergroup, τους Cream, το οποίο αποτελούνταν από τον μπασίστα Τζακ Μπρους και τον οξύθυμο Τζίντζερ Μπέικερ.
Το προτεινόμενο από τον Lennon γκρουπ θα είχε τον Βούρμαν (που έπαιζε με τον Manfred Mann) στο μπάσο, τον αστέρα των Κέλτνερ στα ντραμς, τον Χοπκινς στα πλήκτρα και το πιάνο, με τον Κλάπτον στην κιθάρα και τον Λένον στα φωνητικά - πιθανότατα με τον Σπέκτορ ως παραγωγό.
Η επιστολή είναι το τελευταίο αντικείμενο που βγαίνει σε δημοπρασία και ρίχνει νέο φως στις σχέσεις των Beatles με τον Κλάπτον, ο οποίος είχε σχέση με την πρώτη σύζυγο του Τζορτζ Χάρισον, Πάτι Μπόιντ.
Πηγή: Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κορυφαίος Αυστραλός καλλιτέχνης μιλά με θαυμασμό για το γκρουπ και περιγράφει τη δύναμη της ζωντανής μουσικής
Ο χολιγουντιανός σταρ συνεργάστηκε με τον μυστηριώδη μουσικό σε ένα νέο βίντεο
Το talk of the town της νυχτερινής Αθήνας που δεν πρέπει να χάσεις
Μια νέα κυκλοφορία από την εταιρεία «Μικρός Ήρως»
Το «Don’t be Dumb» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Ιανουαρίου 2026
Όπως κάθε χρόνο, ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Εμείς, τα μέλη του συγκροτήματος Χειμερινοί Κολυμβητές, βρήκαμε μια άλλη λύση, προσωρινή βέβαια
Η στροφή στο festive listening ξεκινά όλο και νωρίτερα
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Thievery Corporation επιστρέφουν
Το bonus day της σταρ της ποπ που θα ήθελε να ζήσει κάθε εργαζόμενος.
Ένα από τα σημαντικότερα γκρουπ των 90s θα πλαισιώσει τον headliner Moby
Λόγω θεμάτων υγείας των μελών της θρυλικής μπάντας
Δύο καλλιτέχνες από τη Σύρο επανερμηνεύουν το κλασικό τραγούδι ως σύγχρονη αφήγηση για τον έλεγχο, την εξάρτηση και τις σχέσεις που παγιδεύουν
Ο Λευκός Οίκος δείχνει να τo απολαμβάνει
«Δεν θα ήθελα να είμαι στην κριτική επιτροπή για το ελληνικό τραγούδι», πρόσθεσε ο τραγουδιστής
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Το απόλυτο electronic event λίγο πριν αλλάξει η χρονιά by For303, Blend και Yucatan
Η βραδιά που φέρνει την απόλυτη festive house εμπειρία στην Αθήνα
Η επίσημη ανακοίνωση της EBU μετά τις αποχωρήσεις
Ένα αξέχαστο μουσικό καλοκαίρι με Nation of Language, The Flaming Lips και Jehnny Beth
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.