Μουσικη

Το αντίο των Iron Maiden στον Πολ Ντι Άνο: Μας βοήθησε να ξεκινήσουμε στο δρόμο που ταξιδεύουμε

Η ανάρτηση για το θάνατο του θρυλικού πρώτου frontman του συγκροτήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το αντίο των Iron Maiden στον Πολ Ντι Άνο: Μας βοήθησε να ξεκινήσουμε στο δρόμο που ταξιδεύουμε
© Iron Maiden/Instagram

Το αντίο των Iron Maiden στον Πολ Ντι Άνο - «Μας βοήθησε να ξεκινήσουμε στο δρόμο που ταξιδεύουμε για σχεδόν πέντε δεκαετίες»

Ο αρχικός τραγουδιστής των Iron Maiden, Πολ Ντι Άνο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών.

Ο Πολ Ντι Άνο έγινε γνωστός ως ο πρώτος τραγουδιστής των εμβληματικών Iron Maiden παίρνοντας μέρος σε δυο από τα σημαντικότερα albums του συγκροτήματος, το πρώτο με τον ομώνυμο τίτλο και το Killers.

Οι Iron Maiden με ένα συγκινητικό μήνυμα και μία φωτογραφία του Πολ Ντι Άνο με τον Steve Harris αποχαιρέτησαν τον πρώτο τους τραγουδιστή αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή του στην πορεία του γκρουπ. «Είχαμε επικοινωνία μέχρι και πρόσφατα και συζητούσαμε για τα σκαμπανεβάσματα της West Ham, Τουλάχιστον έπαιζε μέχρι τώρα και αυτό τον κράτησε εκεί έξω, αναπαύσου εν ειρήνη φίλε» δήλωσε ο μπασίστας των Maiden.

The Evolution of Paul Di'Anno (1978 to present)

Η ανάρτηση των Iron Maiden για το θάνατο του Πολ Ντι Άνο

«Όλοι μας λυπηθήκαμε βαθύτατα όταν μάθαμε για τον θάνατο του Πολ Ντι Άνο νωρίτερα σήμερα. Η συμβολή του στους Iron Maiden ήταν τεράστια και μας βοήθησε να ξεκινήσουμε το δρόμο που ταξιδεύουμε ως συγκρότημα για σχεδόν πέντε δεκαετίες. Η πρωτοποριακή παρουσία του ως frontman και τραγουδιστής, τόσο επί σκηνής όσο και στα δύο πρώτα μας άλμπουμ, θα μείνει με πολλή αγάπη στη μνήμη όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στους οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

»"Είναι τόσο λυπηρό που έφυγε", σχολιάζει ο Steve Harris. «Ήρθα σε επαφή μαζί του μόλις πρόσφατα, καθώς στέλναμε μηνύματα ο ένας στον άλλον για τη West Ham και τα σκαμπανεβάσματά της. Τουλάχιστον εξακολουθούσε να δίνει συναυλίες μέχρι πρόσφατα, ήταν κάτι που τον κρατούσε σε εγρήγορση, να είναι εκεί έξω όποτε μπορούσε. Θα λείψει σε όλους μας. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε.

»Ήμασταν πολύ ευγνώμονες που είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε πριν από μερικά χρόνια και να περάσουμε χρόνο μαζί του για άλλη μια φορά. Εκ μέρους της μπάντας, του Rod και του Andy και όλης της ομάδας των Iron Maiden, εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους στενούς φίλους του Πολ. Αναπαύσου εν ειρήνη Πολ.»

Ποιος ήταν ο Πολ Ντι Άνο, πρώτος τραγουδιστής των Iron Maiden

Γεννημένος στο Τσίνγκφορντ του ανατολικού Λονδίνου στις 17 Μαΐου 1958, ο Ντι Άνο έγινε για πρώτη φορά γνωστός ως τραγουδιστής του θρυλικού αγγλικού χέβι μέταλ συγκροτήματος Iron Maiden, μεταξύ 1978 και 1981.

Τραγούδησε στο πρωτοποριακό ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους, καθώς και στο επιδραστικό επόμενο, «Killers».

Iron Maiden Killers live 1980(Paul Di'Anno)

Μετά την αποχώρησή του από τους Iron Maiden, ο Πολ Ντι Άνο είχε μια μακρά δισκογραφική καριέρα με τους Battlezone και Killers, καθώς και πολυάριθμες σόλο κυκλοφορίες και guest εμφανίσεις.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από σοβαρά προβλήματα υγείας που τον υποχρέωναν να εμφανίζεται σε αναπηρικό καροτσάκι, ο Ντι Άνο συνέχισε να ψυχαγωγεί τους οπαδούς του σε όλο τον κόσμο, μετρώντας πάνω από 100 συναυλίες από το 2023.

Το πρώτο αναδρομικό άλμπουμ της καριέρας του, «The Book of the Beast», κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2024 και περιείχε τα σημαντικότερα σημεία των ηχογραφήσεών του από τότε που εγκατέλειψε τους Iron Maiden.

«Η Conquest Music είναι περήφανη που είχε τον Πολ Ντι Άνο στην καλλιτεχνική της οικογένεια και ζητά από τη λεγεώνα των οπαδών του να υψώσουν ένα ποτήρι στη μνήμη του», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρίας.

(Με πληροφορίες του Louder)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.