Μουσικη

Πέθανε ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden, Πολ Ντι Άνο

Διετέλεσε frontman του βρετανικού metal συγκροτήματος από το 1978 έως το 1981

Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο πρώην frontman των Iron Maiden, Πολ Ντι Άνο - Τραγούδησε στο πρωτοποριακό ντεμπούτο τους και στο επιδραστικό «Killers».

Ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden Πολ Ντι Άνο πέθανε σε ηλικία 66 ετών.

Η είδηση για τον θάνατο του πρώην τραγουδιστή των Iron Maiden κοινοποιήθηκε μέσω της δισκογραφικής εταιρείας του Ντι Άνο, Conquest Music, εκ μέρους της οικογένειάς του.

«Εκ μέρους της οικογένειάς του, η Conquest Music με θλίψη επιβεβαιώνει τον θάνατο του Πολ Άντριους, επαγγελματικά γνωστού ως Πολ Ντι Άνο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

«Ο Πολ απεβίωσε στο σπίτι του στο Σάλισμπουρι σε ηλικία 66 ετών».

Ποιος ήταν ο Πολ Ντι Άνο, πρώτος τραγουδιστής των Iron Maiden

Γεννημένος στο Τσίνγκφορντ του ανατολικού Λονδίνου στις 17 Μαΐου 1958, ο Ντι Άνο έγινε για πρώτη φορά γνωστός ως τραγουδιστής του θρυλικού αγγλικού χέβι μέταλ συγκροτήματος Iron Maiden, μεταξύ 1978 και 1981.

Τραγούδησε στο πρωτοποριακό ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους, καθώς και στο επιδραστικό επόμενο, «Killers».

Μετά την αποχώρησή του από τους Iron Maiden, ο Πολ Ντι Άνο είχε μια μακρά δισκογραφική καριέρα με τους Battlezone και Killers, καθώς και πολυάριθμες σόλο κυκλοφορίες και guest εμφανίσεις.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από σοβαρά προβλήματα υγείας που τον υποχρέωναν να εμφανίζεται σε αναπηρικό καροτσάκι, ο Ντι Άνο συνέχισε να ψυχαγωγεί τους οπαδούς του σε όλο τον κόσμο, μετρώντας πάνω από 100 συναυλίες από το 2023.

Το πρώτο αναδρομικό άλμπουμ της καριέρας του, «The Book of the Beast», κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2024 και περιείχε τα σημαντικότερα σημεία των ηχογραφήσεών του από τότε που εγκατέλειψε τους Iron Maiden.

«Η Conquest Music είναι περήφανη που είχε τον Πολ Ντι Άνο στην καλλιτεχνική της οικογένεια και ζητά από τη λεγεώνα των οπαδών του να υψώσουν ένα ποτήρι στη μνήμη του», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρίας.

(Με πληροφορίες του Louder)