Μουσικη

Ο Ρίτσαρντ Άσκροφτ ορίστηκε ως support στην περιοδεία επανένωσης των Oasis

Ο πρώην frontman των Verve θα πλαισιώσει τις πολυαναμενόμενες συναυλίες των αδελφών Γκάλαχερ

62224-137655.jpg
Newsroom
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ρίτσαρντ Άσκροφτ θα συνοδεύσει τους Oasis στην περιοδεία επανένωσης τους το 2025 - Ο πρώην frontman των Verve συνδέεται με το γκρουπ από την εποχή της Britpop
Ο Ρίτσαρντ Άσκροφτ ορίστηκε ως support για την περιοδεία επανένωσης των Oasis το 2025 στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία © EPA/Marton Monus

O Ρίτσαρντ Άσκροφτ θα συνοδεύσει τους Oasis στην περιοδεία επανένωσης τους το 2025 - Ο πρώην frontman των Verve συνδέεται με το γκρουπ από την εποχή της Britpop

Ο Ρίτσαρντ Άσκροφτ ορίστηκε ως support act για την περιοδεία επανένωσης των Oasis το 2025 στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Ο πρώην frontman των Verve Ρίτσαρντ Άσκροφτ θα εμφανιστεί και στις 19 συναυλίες των Oasis στο Κάρντιφ, το Μάντσεστερ, το Λονδίνο, το Εδιμβούργο και το Δουβλίνο μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες φήμες για τη συμμετοχή του.

O Ρίτσαρντ Άσκροφτ θα συνοδεύσει τους Oasis στην περιοδεία επανένωσης τους το 2025 - Ο πρώην frontman των Verve συνδέεται με το γκρουπ από την εποχή της Britpop
Η σχέση του Ρίτσαρντ Άσκροφτ με τους αδελφούς Γκάλαχερ χρονολογείται από το 1993 © Stefan De Batselier

Ρίτσαρντ Άσκροφτ για Oasis: Έκαναν τα όνειρα που είχαμε πραγματικότητα

Ο Άσκροφτ ανέφερε σε δήλωσή του: «Ως θαυμαστής από την πρώτη μέρα, ήμουν ενθουσιασμένος για πολλούς λόγους όταν ανακοινώθηκε η είδηση της επιστροφής των Oasis.

»Μπορώ να πω χωρίς υπερβολή ότι το συνθετικό ταλέντο του Νοέλ και το αγνό πνεύμα του Λίαμ ως τραγουδιστή βοήθησαν να με εμπνεύσουν να δημιουργήσω μερικές από τις καλύτερες δουλειές μου. Ήταν η τελειότητα του “Live Forever” που με ανάγκασε να προσπαθήσω να γράψω το δικό μου.

»Τόλμησαν να γίνουν σπουδαίοι, έκαναν τα όνειρα που είχαμε πραγματικότητα και θα θυμάμαι πάντα εκείνες τις μέρες με χαρά. Τώρα ήρθε η ώρα να δημιουργήσω περισσότερες αναμνήσεις και είμαι έτοιμος να το κάνω. Τα λέμε το επόμενο καλοκαίρι. Η μουσική είναι δύναμη».

Ο τραγουδιστής του «Bitter Sweet Symphony» στην περιοδεία των Oasis

Ως τραγουδιστής των Verve, ο Άσκροφτ έγραψε μερικά από τα πιο καθοριστικά τραγούδια της εποχής της Britpop, αν και με πιο ζοφερή χροιά από τις επιτυχίες των Oasis, όπως τα «Bitter Sweet Symphony» και «The Drugs Don't Work».

The Verve - Bitter Sweet Symphony

Το άλμπουμ «Urban Hymns» των Verve του 1997 έγινε 11 φορές πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το όγδοο μεγαλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ της δεκαετίας εκείνης, ενώ έγινε επίσης πλατινένιο στις ΗΠΑ.

Ο Άσκροφτ ακολούθησε στη συνέχεια σόλο καριέρα, δημιουργώντας τρία κορυφαία σινγκλ, με τα «A Song for the Lovers» και «Break the Night With Colour», καθώς και σειρά επιτυχημένων άλμπουμ.

Οι Verve επανασχηματίστηκαν μεταξύ 2007 και 2009, κυκλοφορώντας το τελευταίο τους άλμπουμ μέχρι σήμερα, το κορυφαίο στο βρετανικό τσαρτ, «Forth».

Η σχέση του με τους αδελφούς Γκάλαχερ χρονολογείται από το 1993

Η σχέση του με τους αδελφούς Γκάλαχερ χρονολογείται από το 1993, όταν οι Oasis υποστήριξαν τους Verve σε περιοδεία πριν από την κυκλοφορία του ντεμπούτου σινγκλ, «Supersonic».

Οι Verve υποστήριξαν αργότερα τους Oasis, ενώ μάλιστα στις σημειώσεις του άλμπουμ «(What's the Story) Morning Glory», το τραγούδι «Cast No Shadow» είναι αφιερωμένο «στην ιδιοφυΐα του Ρίτσαρντ Άσκροφτ».

Oasis - Cast No Shadow (Official Lyric Video)

Ο Άσκροφτ ακούγεται μόλις και μετά βίας να τραγουδάει δεύτερα φωνητικά στο μαξιμαλιστικό εννιάλεπτο έπος των Oasis «All Around the World», από το «Be Here Now» του 1997.

Αργότερα, ο Λίαμ Γκάλαχερ εμφανίστηκε σε μια εκδοχή του σινγκλ «C'mon People (We're Making It Now)» του Άσκροφτ, η οποία ηχογραφήθηκε για το ακουστικό άλμπουμ, «Acoustic Hymns Vol 1» του 2021.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.