Μουσικη

Τζιν Σίμονς: Η τζαζ είναι μουσική για επιδειξιομανείς

Πώς αιτιολόγησε την αμφιλεγόμενη άποψη του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τζιν Σίμονς: Η τζαζ είναι μουσική για show off

Ο Tζιν Σίμονς μπασίστας των Kiss δεν εκτιμά τη «δεξιοτεχνία» ως έννοια, προτιμώντας αντ' αυτού να επιδιώκει την απομνημόνευση αντί της τεχνικής δεξιότητας.

Σε συνέντευξή του στο Guitar World, ο Tζιν Σίμονς αναφέρει ότι δεν του αρέσουν οι «επιδειξιομανείς στη μουσική» - που, όπως πιστεύει, είναι οι βιρτουόζοι - διατυπώνοντας μια άποψή που στοχεύει μουσικούς της τζαζ.

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου - και ποτέ δεν με ενδιέφερε πραγματικά να είμαι - ένας βιρτουόζος του μπάσου», εξηγεί όταν αναλογίζεται τον κατάλογο των επιτυχιών του. «Δεν μου αρέσουν οι επιδειξιμανείς στη μουσική. Με ελκύουν πολύ περισσότερο τα πράγματα που είναι αξιομνημόνευτα. Είναι μέρος της χαράς της μουσικής για μένα.

«Μπορείς να είσαι τζαζίστας και να σε σέβονται οι μουσικοί, αλλά ο υπόλοιπος κόσμος δεν ενδιαφέρεται», πρόσθεσε ο Σίμονς. «Πείτε μου έναν τζαζίστα που σημαίνει κάτι»

«Υπάρχουν πάρα πολλοί καταπληκτικοί μπασίστες, όπως ο Jaco Pastorius ή τύποι όπως ο Flea, ο οποίος είναι πολύ καλός στο όργανό του, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτα από όσα παίζει - και επίσης δεν μου αρέσει ο ήχος ενός μπάσου που χτυπιέται», ανέφερε ο Σίμονς. 

Πηγή: Guitarworld