Μουσικη

Πώς ο Bruno Mars και η Rosé των BLACKPINK δημιούργησαν το «APT»

Όταν η ιστορία ενός κορεάτικου drink-game γίνεται τραγούδι

A.V. Team
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Rosé των BLACKPINK και ο Bruno Mars κυκλοφόρησαν το νέο single, με τίτλο «APT»

Η τραγουδίστρια του K-pop συγκροτήματος BLACKPINK, Rosé, και ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης, Bruno Mars,  κυκλοφόρησαν το νέο τους σινγκλ, με τίλο «APT», εμπνευσμένο από ένα δημοφιλές παιχνίδι ποτού. Η λέξη «APT» δηλαδή «Apartment» μεταφράζεται στα αγγλικά ως διαμέρισμα, όμως για τη Rosé έχει διαφορετική έννοια. Είναι το όνομα του κορεάτικου drink-game, το οποίο παίζει συχνά με φίλους στο σπίτι. Έχει απλούς κανόνες όπως εξηγεί η ίδια, και είναι το ιδανικό για σπάσει τον πάγο σε οποίο πάρτι και αν βρεθεί. Κάπως έτσι, το «APT» μεταφέρθηκε από το σπίτι με την παρέα, στο στούντιο με την ομάδα, ζώντας μια πολύ ευχάριστη βραδιά και κάνοντας τη νεαρή καλλιτέχνιδα να σκεφτεί ότι αξίζει ένα τραγούδι για το παιχνίδι που διασκεδάζει τόσο κόσμο. 

Σε παραγωγή Bruno Mars, Cirkut, Omer Fedi και Rogét Chahayed, το «APT» εντάσσεται στο στούντιο άλμπουμ της Rosé που θα κυκλοφορήσει στις 6 Δεκεμβρίου. Μια συλλογή δώδεκα κομματιών που σηματοδοτεί μία πιο προσωπική και ειλικρινή κυκλοφορία της τραγουδίστριας των BLACKPINK. Το «APT» είναι ένα πλήρως ποπ τραγούδι, στο οποίο διατηρείται η κορεάτικη προφορά της λέξης «διαμέρισμα», ως φόρος τιμής στις κορεατικές ρίζες της καλλιτέχνιδας.

Το videoclip ξεκινάει με Rosé και Bruno Mars φορώντας μαύρα δερμάτινα μπουφάν, έντονο ροζ φόντο -έμμεση BLAKCPINK αναφορά (;)- και τη λέξη «APT» να ακούγεται ξανά και ξανά. Δύο αστέρια της ποπ σκηνής συνεργάζονται και δημιουργούν ένα χορευτικό κομμάτι. Το «APT» είχε προωθηθεί έντονα τις τελευταίες μέρες μέσω των social media, με τους δύο μουσικούς να δημοσιεύουν συχνά σχετικά stories και posts, με τον Bruno Mars να μιλάει για τη νύχτα που ανακάλυψε το κορεάτικο παιχνίδι ποτού. «H Rosé με μύησε σε αυτό το παιχνίδι και με έκανε αυθάδη. Αμέσως μετά, προσπάθησε να με φιλήσει και σκέφτηκα "ουάου Rosé, ποιο μέρος του παιχνιδιού είναι αυτό;". Εκείνη απάντησε ότι δεν παίζει πια παιχνίδια μαζί μου», γράφει ο Bruno Mars στο Instagram.

Οι δύο καλλιτέχνες χαρίζουν ένα μουσικό βίντεο με ενέργεια και χορευτική διάθεση, με το κοινό της Rosé να μετράει αντίστροφα για την κυκλοφορία του άλμπουμ. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι επιτέλους ανακοινώνω την πρώτη μου κυκλοφορία άλμπουμ σε όλους σας. Θυμάμαι πέρυσι, καθώς τελείωσε η μεγάλη μας περιοδεία, βρέθηκα σε μια συνεδρία εδώ στο Λος Άντζελες. Αυτό οδήγησε σε ένα χρόνο περπάτημα μέσα και έξω από το στούντιο, γράφοντας τραγούδια με τραγουδοποιούς και παραγωγούς που είχα γνωρίσει για πρώτη φορά, προσπαθώντας να καταλάβω το επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Αποκοιμήθηκα πολλά βράδια νιώθοντας σύγχυση και χαμένη. Αλλά με την υποστήριξη των αγαπημένων μου φίλων και της οικογένειάς μου και της ομάδας μου, κάθομαι εδώ σήμερα για να ανακοινώσω την ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ μου. Ανυπομονώ να το ακούσετε το Rosie - είναι το όνομα που επιτρέπω στους φίλους και την οικογένειά μου να με αποκαλούν. Με αυτό το άλμπουμ, ελπίζω να νιώσετε όλοι πιο κοντά μου», γράφει η τραγουδίστρια των BLACKPINK στo Instagram.