Μουσικη

Οι συναυλίες που δεν θέλουμε να χάσουμε αυτήν την εβδομάδα

Τζαζ live, μουσικές συμπράξεις, αντισυμβατικές μπάντες και φιλανθρωπικές βραδιές

Νίκη - Μαρία Κοσκινά
ΤΕΥΧΟΣ 932
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ποιες είναι οι συναυλίες της εβδομάδας (17-23/10); Ο Colin Stetson έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Σπύρος Γραμμένος συμπράττει με τον Δημήτρη Μητσοτάκη, η Monika τραγουδά για τη στήριξη παιδιών και εφήβων ενώ οι Godspeed You! Black Emperor εμφανίζονται στο Floyd για μια βραδιά γεμάτη ένταση και συναίσθημα

Οι συναυλίες δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι. Τώρα που έχει έρθει το φθινόπωρο, μπορούμε να απολαύσουμε αγαπημένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε κλειστούς χώρους, όπως το Gazarte, το Floyd ή το Κύτταρο. 

Οι συναυλίες της εβδομάδας

Ο Colin Stetson για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μια ξεχωριστή τζαζ βραδιά σε έναν αγαπημένο χώρο. Ο διάσημος σαξοφωνίστας και τρομπετίστας Colin Stetson πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση στη χώρα μας, για να μας προσφέρει μια βραδιά πειραματικής τζαζ. Η βραδιά είναι αφιερωμένη κυρίως στη νέα του δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε πριν από λίγο διάστημα, το «The love it took to leave you». Εννοείται ότι ο τζαζίστας θα παίξει και παλιότερα αγαπημένα κομμάτια του. 
Gazarte, 19 Oκτωβρίου

Μουσικές βραδιές στο Κύτταρο

Σπύρος Γραμμένος και Δημήτρης Μητσοτάκης συναντιούνται στο Κύτταρο για μια μοναδική βραδιά. Από την «Κυρά Κατίνα» και τη «Λίστα» μέχρι το «Ω, να σου» και το «Καμία μόνη», ένα «Γουστάρω» δρόμος. Παράλληλα, στις 17 Οκτωβρίου θα εμφανιστούν οι Kandinelia με τα Καλογεράκια και τη Λένα Κιτσοπούλου. Στις 20 Οκτωβρίου η ραδιοφωνική εκπομπή «Hip Hop Culture» με τον Άρη Λεούση αναβιώνει, συγκεντρώνοντας συγκροτήματα του τότε και του σήμερα σε μια μοναδική live βραδιά.
Κύτταρο, 18 Οκτωβρίου

© Ντία Παπαδοπούλου


Οι Godspeed You! Black Emperor στο Floyd

Μια από τις πιο αγαπημένες και διάσημες αντισυμβατικές μπάντες έρχεται για μια βραδιά στο Floyd για ένα μοναδικό live. H κολεκτίβα από το Κεμπέκ του Καναδά, η οποία ήδη μετρά 30 χρόνια ζωής σε κάθε εμφάνισή της προσφέρει στο κοινό έναν επίμονος «θόρυβος», με το βιολί να λειτουργεί ως μελωδική «γέφυρα» μεταξύ μπάντας και κοινού.
Floyd, 18 Οκτωβρίου

Η Monika τραγουδάει για καλό σκοπό

Ένα κοντσέρτο αγάπης διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Μέριμνα. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ανακουφιστική φροντίδα και η στήριξη παιδιών και εφήβων. Η γνωστή τραγουδοποιός θα δώσει μια ξεχωριστή, ακουστική συναυλία, μαζί με τους 5 μουσικούς της.
Ωδείο Αθηνών, 19 Οκτωβρίου