Μουσικη

Κορνήλιος Μιχαηλίδης: Κατέκτησε το Α' Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας

Πρωτιά για τον έλληνα μαέστρο στον διαγωνισμό που καθορίζει τους πρωταγωνιστές στη διεθνή μουσική σκηνή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
michailidis

Κορνήλιος Μιχαηλίδης: O Έλληνας Μαέστρος κατέκτησε την κορυφή στον Διεθνή Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας του Τόκιο

Ο Κορνήλιος Μιχαηλίδης κατέκτησε στο Τόκιο το Α' Βραβείο και το βραβείο Ορχήστρας στον Διεθνή Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας του Τόκιο (Tokyo International Conducting Competition).

Στην τελική φάση του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο Τόκιο, o Έλληνας μαέστρος Κορνήλιος Μιχαηλίδης κατέκτησε την κορυφή ανάμεσα σε 291 συμμετέχοντες από 37 χώρες, φέρνοντας στην Ελλάδα αυτή τη σημαντική διάκριση. Ο διαγωνισμός Tokyo International Conducting Competition αποτελεί έναν ιστορικό διαγωνισμό στον χώρο της Διεύθυνσης ορχήστρας, που πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια και καθορίζει τους πρωταγωνιστές στη διεθνή μουσική σκηνή.  

I’m beyond words! Winning both the 1st Prize and the Orchestra Award at the Tokyo International Conducting Competition...

Posted by Kornilios Michailidis on Tuesday, October 15, 2024

Κορνήλιος Μιχαηλίδης: Ποιος είναι ο Έλληνας Μαέστρος που κέρδισε στον Διεθνή Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας του Τόκιο

Γεννημένος μόλις το 1989, έχει ήδη στο ενεργητικό του αρκετές σημαντικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ θεωρείται ένας από τους διαπρεπέστερους αρχιμουσικούς της γενιάς του. Από μουσική οικογένεια (ο πατέρας του είναι ομποΐστας και η μητέρα του πιανίστα), άρχισε από πολύ μικρός να ασχολείται με τη μουσική και να διαπρέπει με το ταλέντο του. Η πορεία του συνέχισε με με σπουδές στο εξωτερικό (Αμερική και Ευρώπη) σε μερικά από τα κορυφαία μουσικά ιδρύματα. Αν και αρκετά νέος, έχει ήδη ξεχωρίσει στον χώρο της διεύθυνσης ορχήστρας. Με εντυπωσιακή σταδιοδρομία που περιλαμβάνει συνεργασίες με κορυφαία σύνολα και ορχήστρες, η πορεία του έχει αναδείξει την αφοσίωσή του στη μουσική τέχνη και τον πολιτισμό.

Πέρα από μια προσωπική νίκη και βράβευση, η διάκριση αυτή προβάλλει τη δυναμική παρουσία της χώρας μας στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη και ενισχύει την αξία των Ελλήνων καλλιτεχνών στις διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.