Μουσικη

H Björk ανακοίνωσε νέο βιβλίο - Θα καταγράφει την πενταετή περιοδεία της

Κυκλοφορεί στις 15 Νοεμβρίου το «Cornucopia: The Book»

Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέο βιβλίο της Björk καταγράφει την πενταετή περιοδεία της, «Cornucopia» - Με φωτογραφίες του Σαντιάγκο Φελίπε και σχεδιασμό του γραφείου M/M Paris.

Η Björk θα κυκλοφορήσει νέο βιβλίο που θα καταγράφει την περιοδεία της «Cornucopia», η οποία διήρκεσε πέντε χρόνια

Στο βιβλίο της Björk «Cornucopia: The Book» περιλαμβάνονται οι αναμνήσεις, το χρονικό του σόου και των τεχνικών στοιχείων της περιοδείας της παράστασης «Cornucopia» σε σκηνοθεσία του Τζον Τίφανι, στην οποία συμμετείχε επταμελές γυναικείο σύνολο φλάουτων της Ισλανδίας, που συνεργάστηκε για το άλμπουμ της «Utopia».

Björk: Ένα βιβλίο για την εμπειρία της περιοδείας «Cornucopia»

«Πριν από αυτή την περιοδεία, πέρασα μια δεκαετία δουλεύοντας με ήχο 360 μοιρών και οπτικό λογισμικό σε εικονική πραγματικότητα και κινούμενα σχέδια, δημιουργώντας το “Biophilia”, το πρώτο άλμπουμ – εφαρμογή, μια πολυμεσική εξερεύνηση της μουσικής, της φύσης και της τεχνολογίας και αργότερα το “Vulnicura” ως άλμπουμ VR (Εικονικής Πραγματικότητας).

»Με ενέπνευσε βαθιά η ιδέα μιας πλήρως εμβυθιστικής εμπειρίας, περνώντας μια άνοιξη σε έναν ισλανδικό φάρο, διαδίδοντας το "Utopia" σε πλήρως surround ηχεία. Πρόθεσή μου ήταν να μεταφέρω αυτό που είχαμε δημιουργήσει για την Εικονική Πραγματικότητα του 21ου αιώνα σε ένα θέατρο του 19ου αιώνα — μεταφέροντάς το από τα ακουστικά στη σκηνή», αναφέρει η τραγουδίστρια σε ανάρτησή της, με την οποία ανακοίνωσε την κυκλοφορία του βιβλίου.

Το βιβλίο της Björk σχεδιάστηκε από το γραφείο M/M Paris και οι 300 φωτογραφίες που περιέχει είναι του Σαντιάγκο Φελίπε.

Το έκτασης 480 σελίδων «Cornucopia: The Book» θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου.