Μουσικη

«Ποιος φοβάται τη σύγχρονη μουσική;», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η προπώληση για τις εκδηλώσεις έχει αρχίσει

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα διήμερο για τη σύγχρονη μουσική και ηχητική τέχνη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΕΚΠΑ, προσκαλεί το κοινό σε ένα διήμερο αφιερωμένο στη σύγχρονη μουσική και ηχητική τέχνη, το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου 2024.

Μέσα σε ένα διήμερο, το κοινό μπορεί να δει και να ακούσει δημιουργίες από ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης μουσικής και ηχητικής τέχνης. Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος φιλοξενεί την ηλεκτροακουστική μουσική με έργα αντιπροσωπευτικά των σημερινών τάσεων, που συνδυάζουν δημιουργικά τις καινοτόμες τεχνολογίες ψηφιακής επεξεργασίας του ήχου με τη live performance. Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, τη σκυτάλη παίρνει η ενόργανη μουσική με σύγχρονα έργα –γραμμένα όλα τον 21ο αιώνα– από έλληνες συνθέτες που σταδιοδρομούν στη χώρα μας και το εξωτερικό. Παράλληλα, στη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου, ο θεατής-ακροατής μπορεί να περιηγηθεί σε διάφορους χώρους του Μεγάρου και στον Κήπο, όπου φιλοξενούνται ηχητικές εγκαταστάσεις ελλήνων δημιουργών (με ελεύθερη είσοδο).

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένας ακόμα χώρος του Μεγάρου, η Αίθουσα Συνδρομητών, διαμορφώνεται σε αίθουσα ακρόασης ακουσματικής μουσικής, αποκλειστικά με τη χρήση ηχείων, χωρίς άλλες ακουστικές ή ηλεκτρονικές πηγές. Με τη βοήθεια μιας πολυκάναλης διάταξης ηχείων, οι ακροατές έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αντιπροσωπευτικά έργα του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ). Οι φίλοι της σύγχρονης τέχνης είναι, τέλος, προσκεκλημένοι σε δύο ανοιχτές συζητήσεις με πανεπιστημιακούς και δημιουργούς γύρω από τη σύγχρονη μουσική, τις προκλήσεις και τις προοπτικές της.

Νέοι μουσικοί, φοιτητές και μεταπτυχιακοί από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, σπουδαστές από το Ωδείο Αθηνών, καθώς και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν έργα σύγχρονης μουσικής για ακουστικά, ηλεκτροακουστικά και μεικτά μέσα, παρουσιάζοντας τις σύγχρονες τάσεις της μουσικής πρωτοπορίας στη σύμμειξη του οργανικού με τον ηλεκτρονικό ήχο.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το κοινό θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψει τη σύγχρονη ελληνική μουσική δημιουργία μέσα από ποικίλα έργα που συνδυάζουν ακουστικά όργανα με ηλεκτρονικές πηγές, καθώς και να συμμετάσχει σε συζητήσεις που εξερευνούν τις τρέχουσες τάσεις και προοπτικές της μουσικής τέχνης. To διήμερο αυτό θα είναι μια γιορτή της μουσικής δημιουργίας του 21ου αιώνα, προσκαλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε μια ζωντανή και δυναμική καλλιτεχνική εμπειρία.

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Συναυλίες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής και Μουσικής με Μεικτά Μέσα
Ώρες: 19:00-20:30
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Εγκαταστάσεις Ηχητικής Τέχνης
Ώρες: 12:00-21:00
Σε χώρους του Μεγάρου

Συζήτηση:"Ηχητική τέχνη και ηλεκτροακουστική μουσική στην Ελλάδα"
Ώρα: 16:00-18:00
Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου 1

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Συναυλίες  Ενόργανης Μουσικής
Ώρες: 19:00-20:30
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Εγκαταστάσεις Ηχητικής Τέχνης
Ώρες: 12:00-21:00
Σε χώρους του Μεγάρου

Συζήτηση: "Σύγχρονη μουσική: αναστοχασμοί και προοπτικές"
Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου 1

Τιμές εισιτηρίων
€12.00 Γενική είσοδος στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Ελεύθερη είσοδος στην Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου 1, στις ηχητικές εγκαταστάσεις σε χώρους του Μεγάρου και στην Αίθουσα Συνδρομητών

Εισιτήρια
210 72 82 333
www.megaron.gr

Πληροφορίες
http://www.megaron.gr

InstagramFacebookXYoutubeLinkedin

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.