Μουσικη

To πάρτι στη Στέγη και άλλα 4 μουσικά events για αυτήν την εβδομάδα

Μια παρέα από τα παλιά, ένα μουσικό φεστιβάλ, ένα αφιέρωμα στον Χατζηδάκι και μια παράσταση υπερπαραγωγή στο Ηρώδειο

Νίκη Κοσκινά
Νίκη - Μαρία Κοσκινά
ΤΕΥΧΟΣ 930
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το καθιερωμένο street party στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Tim Etchells © Ioanna Chatziandreou

Πέρα από το καθιερωμένο μεγάλο πάρτι στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, έχουμε ξεχωρίσει άλλες 4 μουσικές εκδηλώσεις που σας προτείνουμε

Έφτασε η μέρα για το μεγάλο πάρτι στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, που ξεσηκώνει κάθε χρόνο τη γειτονιά του Νέου Κόσμου. Πέρα από αυτό, συναυλίες, live, αλλά και ένα φεστιβάλ με 12 σχήματα είναι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις της εβδομάδας για τους Αθηναίους μουσικόφιλους.

Τα μουσικά events της εβδομάδας

Το μεγάλο πάρτι της Στέγης

Η σεζόν στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση ανοίγει με το καθιερωμένο μεγάλο street party, που επιστρέφει και φέτος δυναμικά, σήμερα στις 3 Οκτωβρίου, για να ξεσηκώσει τους Αθηναίους. Το πρόγραμμα ξεκινά με ένα παιδικό session από το Bobos Arts Festival με μουσική, χορό, bubbles και πολλές άλλες εκπλήξεις. Στη συνέχεια,η ένταση της μουσικής θα ανέβει με ένα πολυσυλλεκτικό line up με αναπάντεχα ονόματα της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής: o Αθηναίος μύστης της northern soul και κυνηγός σπάνιων βινυλίων DJ Breakin Moves, η νέα φωνή της ελληνικής ραπ Ladele, η Billie Kark με το δικό της Πάρτι, το φαινόμενο της ελληνικής house και τέκνο σκηνής K.atou, το δυναμικό hip-hop δίδυμο των Joker/Two-Face και, τέλος, η εκρηκτική Αυστραλιανή DJ και παραγωγός HAAi με τη μελωδική τέκνο της. Οπότε ραντεβού στους δρόμους γύρω από τη Στέγη, χορεύοντας!
3 Οκτωβρίου, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, από τις 18:00

Live στο Κύτταρο

Μια μουσική παρέα από τα παλιά

Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας και Βασίλης Καζούλης δίνουν το μουσικό τους ραντεβού για 3 ξεχωριστά live στο Κύτταρο, όπως παλιά, επιστρέφοντας στο «σπίτι τους», όπως κάνουν κάθε Οκτώβρη. «Γυριστρούλα», «Φανή», «Σαν σταρ του σινεμά», «Για να σ’ εκδικηθώ» είναι μερικά από τα αγαπημένα κομμάτια που θα μοιραστούν επί σκηνής, με τη σπάνια χημεία που έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια.

Γιοκαρίνης, Παπαδόπουλος, Ζιώγαλας, Καζούλης live στο Κύτταρο
Γιοκαρίνης, Παπαδόπουλος, Ζιώγαλας, Καζούλης live στο Κύτταρο © Kωνσταντίνος Σαλασίδης

Ελληνικό μπλουζ

Παράλληλα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, θα εμφανιστούν στο Κύτταρο οι Blues Wire, η εμβληματική ελληνική μπλουζ μπάντα που συμπράττει με τον μοναδικό blues κιθαρίστα Νίκο Ντουνούση, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Αθήνα. Τη βραδιά ανοίγουν οι Theo & The Boogie Sinners, μια από τις πιο δυναμικές ελληνικές blues/rock μπάντες της νεότερης γενιάς.
Κύτταρο, 5, 12 και 26 ΟκτωβρίουΜουσικό φεστιβάλ στο ΚΠΣΙΝ

12 μουσικά σχήματα δίνουν ραντεβού στο ΚΠΣΙΝ

Το «In Orbit» Vol. 5, το φεστιβάλ αφιερωμένο στη σύγχρονη εναλλακτική μουσική σκηνή, παρουσιάζεται και φέτος στο ΚΠΣΙΝ με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, καλώντας μας να ανακαλύψουμε το ηχητικό σύμπαν της σύγχρονης Αθήνας. 12 διαφορετικά σχήματα έρχονται για να καταγράψουν τις τάσεις της εγχώριας σκηνής: από τις hip hop ρίμες των Buzz Capitano, mi55t, MiRA και Dolly Vara (Παρασκευή 04/10), στον ηλεκτρονικό ήχο των TURBOFLOW3000, ΟΛΙΝΑ, Καλλιόπης Μητροπούλου και Νίκου Βελιώτη και Bhukhurah (Σάββατο 05/10) μέχρι και στις ροκ κιθάρες των Moa Bones, Lemonostifel, Commuter και Come (Κυριακή 06/10).
ΚΠΣΙΝ, Θόλος, 4 έως 6 Οκτωβρίου

In orbit Festival Vol 5 στο ΚΠΣΙΝ
In orbit Festival Vol 5 στο ΚΠΣΙΝ © Μαρίζα Καψαμπέλη

Μπαλέτο και Μάνος Χατζιδάκις στο Ηρώδειο 

150 συντελεστές σε μια εντυπωσιακή παράσταση

Η Ορχήστρα, η Χορωδία και το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας Οδησσού –150 συντελεστές στο σύνολό τους– συμπράττουν στην παράσταση «Carmina Burana», υπό τη μουσική διεύθυνση του Igor Chernetski. Η εμβληματική μουσική του συνθέτη Καρλ Ορφ, το διασημότερο συμφωνικό χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα, είναι άμεση και ιδιοφυής, δημιουργώντας εικόνες και συναισθήματα που αγγίζουν διαχρονικά θέματα της ανθρώπινης φύσης και ύπαρξης. Τη χορογραφία επιμελείται ο Mosterd Gerard.
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 2 Οκτωβρίου

Carmina Burana στο Ηρώδειο, μια υπερπαραγωγή με 150 συντελεστές
Carmina Burana στο Ηρώδειο, μια υπερπαραγωγή με 150 συντελεστές

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης σε έργα Χατζηδάκι

Μια συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζηδάκι θα παρουσιαστεί στο Ωδείου Ηρώδου Αττικού, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Χατζιδάκι. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου σε ένα αφιέρωμα με τον τίτλο «30». Η βραδιά χωρίζεται σε δύο μέρη: «Μυθολογία» και «19 τραγούδια μιας άλλης μυθολογίας». Το πρώτο μέρος αναφέρεται στα κομμάτια που ξεκίνησε να συνθέτει ο καλλιτέχνης δύο χρόνια πριν τη δικτατορία, χτίζοντας μύθους με συνοδοιπόρο τον Νίκο Γκάτσο. Το δεύτερο μέρος αφορά άλλα κομμάτια του, όπως το «Χάρτινο το φεγγαράκι», «Τα παιδιά κάτω στον κάμπο» κ.ά.
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 8 Οκτωβρίου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.