Μουσικη

Fugees: Ο Pras Michel έκανε αγωγή στην Lauryn Hill για το «αποτυχημένο» comeback tour

Το τρίο έκανε το ντεμπούτο του στις αρχές της δεκαετίας του 1990

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Fugees: Ο Pras Michel έκανε αγωγή στην Lauryn Hill για το «αποτυχημένο» comeback tour
© EPA/NINA PROMMER

Fugees: Ο Pras Michel έκανε αγωγή στην Lauryn Hill για το «αποτυχημένο» comeback tour

Η Lauryn Hill δέχθηκε μήνυση από το μέλος των Fugees, Pras Michél, για απάτη και παραβίαση συμβολαίου κατά την διάρκεια του comeback tour. 

Ο Michél, ο οποίος είναι συνιδρυτής των Fugees, ισχυρίζεται ότι η «αλαζονεία» και οι «ναρκισσιστικές τάσεις» της τραγουδίστριας συνέβαλαν στο σαμποτάζ της περιοδείας επιστροφής τους.

Στην αγωγή που κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη και περιήλθε στην κατοχή του Variety, η καταγγελία υποστηρίζει ότι η περιοδεία του 2023 θα ήταν «τεράστια εμπορική επιτυχία», δεδομένων των προπωλήσεων, αλλά η Hill έκανε «περιττά και, πιθανότατα, πλασματικά έξοδα». Η Hill περιγράφεται ότι χρησιμοποιήσε το tour ως μια «συγκαλυμμένη και δόλια» προσπάθεια να βγάλει χρήματα για τον εαυτό της.

Τον Νοέμβριο του 2023, κάποιες από τις ημερομηνίες είχαν αναβληθεί λόγω της «σοβαρής φωνητικής καταπόνησης» της Hill και στη συνέχεια μια περιοδεία του 2024 ματαιώθηκε λόγω «σοβαρής κακοδιαχείρισης».

Ο Michél ισχυρίζεται ότι η Hill πρότεινε την επανένωση καθώς η σόλο περιοδεία της είχε αποτύχει και χρειαζόταν τα άλλα δύο μέλη, μεταξύ των οποίων και ο Wyclef Jean, για να αυξήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων. 

Τον Αύγουστο, η Hill εξέδωσε μια δήλωση, κατηγορώντας τους τίτλους clickbait. «Πέρυσι, αντιμετώπισα έναν τραυματισμό που κατέστησε αναγκαία την αναπροσαρμογή ορισμένων συναυλιών μου», ανέφερε. «Δυστυχώς, η τάση ορισμένων μέσων ενημέρωσης για εντυπωσιασμό και clickbait τίτλους φαίνεται ότι δημιούργησε μια αφήγηση που επηρέασε τις πωλήσεις εισιτηρίων για το βορειοαμερικανικό τμήμα της περιοδείας».

O Michél κατηγόρησε τη Ηill ότι «αμαύρωσε το εμπορικό σήμα των Fugees» λόγω της χρόνιας αργοπορίας της. Αντιμετώπισε τις αντιδράσεις των θαυμαστών της για την αργοπορία της πέρυσι στη σκηνή: «Λέτε, »Έχει αργήσει. Αργεί πολύ». Yo, είστε όλοι τυχεροί που τα καταφέρνω σε αυτή τη ... σκηνή κάθε βράδυ ... Ο Θεός είναι αυτός που μου επιτρέπει να το κάνω».

Οι Fugees κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους The Score με μεγάλη επιτυχία το 1996, κερδίζοντας δύο βραβεία Grammy και αποτελώντας το πρώτο hip-hop συγκρότημα που προτάθηκε ποτέ για άλμπουμ της χρονιάς. Περιελάμβανε τα singles Ready or Not και Killing Me Softly και πούλησε πάνω από 22 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από Guardian

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.