Μουσικη

Οι Oasis ανακοίνωσαν συναυλίες στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό

«Έχετε μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξετε ότι μας αγαπούσατε από την αρχή»

62224-137655.jpg
Newsroom
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Oasis ανακοίνωσαν νέες ημερομηνίες της παγκόσμιας περιοδείας τους με συναυλίες σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό - Οι σταθμοί της πολυαναμενόμενης επανένωσης.
Οι Oasis των αδελφών Γκάλαχερ ανακοίνωσαν νέους σταθμούς στην περιοδεία επανένωσής τους © Simon Emmet

Οι Oasis ανακοίνωσαν νέες ημερομηνίες της παγκόσμιας περιοδείας τους με συναυλίες σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό - Οι σταθμοί της πολυαναμενόμενης επανένωσης.

Οι Oasis ανακοίνωσαν ότι η περιοδεία επανένωσής τους θα τους οδηγήσει στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2025.

Οι Oasis είχαν ήδη προαναγγείλει τα νέα με διαφημιστικές πινακίδες στη Νέα Υόρκη, το Τορόντο, το Σικάγο και άλλες πόλεις. «Προσέξτε τι εύχεστε», ανέφεραν τα σχετικά billboards.

Οι νέες συναυλιακές ημερομηνίες των Oasis

Οι θρύλοι της Britpop θα παίξουν στο Τορόντο στις 24 Αυγούστου, στο Σικάγο στις 28 Αυγούστου, στο Νιου Τζέρσεϊ στις 31 Αυγούστου, στο Λος Άντζελες στις 6 Σεπτεμβρίου και στην Πόλη του Μεξικού στις 12 Σεπτεμβρίου.

Το αμερικανικό ροκ συγκρότημα Cage the Elephant θα ανοίξει τις συναυλίες.

Οι ημερομηνίες αυτές θα είναι οι πρώτες των Oasis σε αυτές τις περιοχές από το 2008, όταν περιόδευσαν για την προώθηση του άλμπουμ «Dig Out Your Soul».

Η πρώτη αμερικανική περιοδεία του συγκροτήματος, για το «Definitely Maybe» το 1994-95 παραμένει διαβόητη: μετά από μια μεθυσμένη, επεισοδιακή συναυλία στο Whisky a Go Go στο Λος Άντζελες, ο Νοέλ Γκάλαχερ εγκατέλειψε το συγκρότημα για αρκετές ημέρες.

Liam arrives in US for Oasis tour

To φιάσκο με τα εισιτήρια και η απάντηση του γκρουπ

Οι διεθνείς ημερομηνίες έρχονται να προστεθούν στις 19 sold-out ημερομηνίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία που έχουν ήδη ανακοινωθεί, οι οποίες περιλαμβάνουν πέντε επιπλέον ημερομηνίες στο αρχικό σύνολο των 14.

Αφού η αρχική πώληση τον Αύγουστο άφησε πολλούς οπαδούς χωρίς εισιτήριο, μετά από ώρες τεχνικών προβλημάτων και απογοήτευσης στην ουρά, το συγκρότημα πρόσθεσε δύο νέες συναυλίες στο στάδιο Γουέμπλεϊ οι οποίες θα πωληθούν μέσω μιας κλιμακωτής ψηφοφορίας μόνο με πρόσκληση, με τους οπαδούς που δεν κατόρθωσαν να αποκτήσουν εισιτήριο στην αρχική πώληση να αποκτούν πρώτοι πρόσβαση.

Μένει να φανεί αν οι διεθνείς ημερομηνίες θα υπόκεινται στη δυναμική τιμολογιακή πολιτική της Ticketmaster, η οποία είδε τα εισιτήρια για όρθιους των 135 λιρών να αυξάνονται στις 337 λίρες, συν τα τέλη λόγω της ζήτησης.

Σε μια δήλωση, το συγκρότημα δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι η δυναμική τιμολόγηση θα χρησιμοποιούνταν στην πώληση.

«Αναπόφευκτα το ενδιαφέρον για αυτή την περιοδεία είναι τόσο συντριπτικό που είναι αδύνατο να προγραμματίσουμε αρκετές συναυλίες για να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση του κοινού», ανέφεραν.

"I can still muster up that rock’n’roll temper”: Liam Gallagher on his triumphant comeback

«Όσο για τα καλά αναφερόμενα παράπονα που είχαν πολλοί αγοραστές σχετικά με τη λειτουργία της δυναμικής τιμολόγησης της Ticketmaster: Πρέπει να γίνει σαφές ότι οι Oasis αφήνουν τις αποφάσεις σχετικά με την πώληση εισιτηρίων και την τιμολόγηση αποκλειστικά στους διοργανωτές και τη διοίκησή τους και σε καμία περίπτωση δεν είχαν καμία επίγνωση ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί η δυναμική τιμολόγηση», κατέληγε η ανακοίνωση του βρετανικού συγκροτήματος.

Στον απόηχο του φιάσκου με τα εισιτήρια, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα συμπεριλάβει τη δυναμική τιμολόγηση στην αναθεώρηση της έκδοσης εισιτηρίων που υποσχέθηκε στο προεκλογικό της μανιφέστο.

Οι ειδικοί σε θέματα καταναλωτικού δικαίου πρόσθεσαν ότι, αν και η πρακτική δεν ήταν παράνομη, η Ticketmaster μπορεί να παραβίασε τους κανονισμούς για τους καταναλωτές, εάν η πιθανή αύξηση της τιμής στα βασικά εισιτήρια για όρθιους δεν ήταν σαφής στους οπαδούς.

Η ομάδα καταναλωτών Which? προέτρεψε το συγκρότημα και την Ticketmaster να αποζημιώσουν τους οπαδούς που πλήρωσαν φουσκωμένες τιμές.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.