Μουσικη

Η Στίβι Νικς κυκλοφόρησε το νέο της single «The Lighthouse»

Επηρεασμένο από τον αγώνα υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Στίβι Νικς
Η Στίβι Νικς επέστρεψε με το νέο της single «The Lighthouse» © ΕΡΑ/YUI MOK

Το «The Lighthouse» της Στίβι Νικς είναι ένα από τα πιο πολιτικοποιημένα της τραγούδια

Η Στίβι Νικς, πρώην τραγουδίστρια των Fleetwood Mac  επέστρεψε με το ολοκαίνουριο «The Lighthouse», στο οποίο συμμετέχει και η Σέριλ Κρόου στις κιθάρες.

Stevie Nicks - The Lighthouse (Official Music Video)

Το κομμάτι, είναι μια από τις πιο πολιτικοποιημένες συνθέσεις της μουσικού, η οποία καταφέρεται εναντίον της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει τον νόμο «Roe v. Wade» που αφορά στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

«Μου φάνηκε ότι έτσι ξαφνικά, οι άνθρωποι άρχισαν να λένε: Τι μπορούμε να κάνουμε ως συλλογική δύναμη, για αυτό;», είπε η Στίβι Νικς. «Για μένα ήταν να γράψω ένα τραγούδι. Πήρε λίγο χρόνο γιατί ήμουν στο δρόμο. Στη συνέχεια, ένα πρωί όταν έβλεπα τις ειδήσεις στην τηλεόραση, μια συγκεκριμένη παρουσιάστρια ειδήσεων είπε κάτι που το ένοιωσα σαν να μου μιλούσε – εξηγώντας τι θα σήμαινε η απώλεια του νόμου Roe v Wade. Έγραψα το τραγούδι το επόμενο πρωί και το ηχογράφησα εκείνο το βράδυ.

Ήταν 6 Σεπτεμβρίου 2022. Από τότε δουλεύω πάνω σε αυτό. Έχω πει συχνά στον εαυτό μου: Αυτό μπορεί να είναι το πιο σημαντικό πράγμα που κάνω ποτέ. Να υπερασπιστούμε τις γυναίκες των Ηνωμένων Πολιτειών και τις κόρες και τις εγγονές τους – και τους άντρες που τις αγαπούν. Αυτός είναι ένας ύμνος».

Η Στίβι Νικς συνεργάστηκε με τη Σέριλ Κρόου, η οποία παίζει κιθάρα και μπάσο καθώς και τραγουδά δεύτερα φωνητικά.

Το «The Lighthouse» κυκλοφόρησε εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, όπου το θέμα των αμβλώσεων είναι κυρίαρχο ζήτημα στον δημόσιο διάλογο. Ωστόσο, η Στίβι Νικς δεν έχει υποστηρίξει επίσημα κανέναν υποψήφιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.