Μουσικη

Αυτές είναι οι επόμενες πόλεις που θα εμφανιστούν οι Oasis στην περιοδεία επανένωσης του 2025

Οι συναυλιακοί σταθμοί των αδελφών Γκάλαχερ σε ΗΠΑ, Καναδά, Νότια Αμερική, Ασία και Αυστραλία

Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αποκαλύφθηκαν οι εκτός Ευρώπης τοποθεσίες των ημερομηνιών της περιοδείας επανένωσης των Oasis το 2025 - Σε ΗΠΑ, Καναδά, Νότια Αμερική, Ασία, Αυστραλία

Οι Oasis θα ταξιδέψουν και εκτός Ευρώπης στην επερχόμενη περιοδεία επανένωσης του 2025, όπως αποκαλύπτει το ΝΜΕ.

Οι Oasis ανακοίνωσαν για πρώτη φορά την πολυαναμενόμενη επανένωσή τους τον περασμένο μήνα, με μια μεγάλη σειρά συναυλιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Οι ήρωες της Britpop δήλωσαν ότι αυτές θα είναι οι μοναδικές τους συναυλίες στην Ευρώπη, αλλά ενώ δεσμεύτηκαν ότι δεν θα παίξουν σε κανένα φεστιβάλ το επόμενο έτος, έχουν προγραμματιστεί και άλλες ημερομηνίες σε όλο τον κόσμο.

Τώρα, με την ανακοίνωση να πιστεύεται ότι θα γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, πηγές προσκείμενες στο γκρουπ αποκάλυψαν στο NME τις τοποθεσίες που υπολογίζεται ότι θα επισκεφθεί η περιοδεία Live '25 το επόμενο έτος, με τους Λίαμ και Νοέλ Γκάλαχερ να κατευθύνονται στις ΗΠΑ, τη Νότια Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία.

Οι νέες ημερομηνίες της περιοδείας των Oasis

  • Τορόντο, Καναδάς       
  • Σικάγο, ΗΠΑ
  • Νιού Τζέρσεϊ, ΗΠΑ  
  • Βοστώνη, ΗΠΑ
  • Λος Άντζελες, ΗΠΑ     
  • Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
  • Σεούλ, Νότια Κορέα
  • Τόκιο, Ιαπωνία
  • Μελβούρνη, Αυστραλία
  • Σίδνεϊ, Αυστραλία
  • Σάο Πάολο, Βραζιλία  
  • Σαντιάγο, Χιλή   
  • Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Οι ακριβείς χώροι, οι ημερομηνίες και οι λεπτομέρειες πώλησης εισιτηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα, αναφέρει το ΝΜΕ.

Δυσαρέσκεια στις τάξεις των fans λόγω της «δυναμικής» αύξησης της τιμής

Ο αρχικός κύκλος των ημερομηνιών προκάλεσε διαμάχη αφού οι θαυμαστές του γκρουπ αντιμετώπισαν μεγάλες ουρές και τεχνικές δυσκολίες κατά την προσπάθεια αγοράς εισιτηρίων, καθώς και μεγάλο αριθμό εισιτηρίων που τους παρουσιάστηκαν και πουλήθηκαν σε φουσκωμένες τιμές λόγω της «δυναμικής» αύξησης της τιμής.

Ως απάντηση, οι Oasis έκαναν «ένα μικρό βήμα προς την επανόρθωση της κατάστασης» και ανακοίνωσαν δύο επιπλέον ημερομηνίες στο Γουέμπλεϊ, οι οποίες πωλήθηκαν σε κλιμακωτές παρτίδες μέσω ψηφοφορίας μόνο με πρόσκληση. Είπαν επίσης ότι οι ίδιοι «δεν είχαν σε καμία περίπτωση επίγνωση ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί δυναμική τιμολόγηση».

«Πρέπει να γίνει σαφές ότι οι Oasis αφήνουν τις αποφάσεις σχετικά με την έκδοση εισιτηρίων και την τιμολόγηση αποκλειστικά στους διοργανωτές και τη διαχείρισή τους και σε καμία περίπτωση δεν είχαν επίγνωση ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί η δυναμική τιμολόγηση», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Η βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) ξεκίνησε έκτοτε έρευνα σχετικά με την πρακτική της δυναμικής τιμολόγησης.

Με ποια σύνθεση θα εμφανιστούν οι Oasis στην περιοδεία επανένωσης

Παράλληλα, εντείνονται οι εικασίες γύρω από το ποιοι θα απαρτίζουν τη νέα σύνθεση των Oasis μαζί με τον Λίαμ και τον Νοέλ Γκάλαχερ, με τον αρχικό κιθαρίστα Πολ “Bonehead” να φέρεται να συμμετάσχει στην περιοδεία, ενώ άλλα φημολογούμενα μέλη είναι ο κιθαρίστας Γκεμ Άρτσερ και ο μπασίστας Άντι Μπελ.

Ο ντράμερ Άλαν Γουάιτ πυροδότησε επίσης φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το NME αναφέρει ότι δεν θα είναι μέρος της σύνθεσης. Ο Λίαμ Γκάλαχερ έχει από τότε υπονοήσει το line-up του γκρουπ θα μπορούσε να περιλαμβάνει «μερικά νέα πρόσωπα».

(Με πληροφορίες του ΝΜΕ)