Μουσικη

Οι The Cure επέστρεψαν με το νέο τους σινγκλ «Alone» μετά από 16 χρόνια

Το νέο τους άλμπουμ «Songs of a Lost World» κυκλοφορεί την 1η Νοεμβρίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ των The Cure ήταν το «4:13 Dream» του 2008

Η μπάντα θρύλος «The Cure» κυκλοφόρησε το νέο τους σινγκλ με τίτλο «Alone», 16 χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ «4:13 Dream».

Η πρεμιέρα του τραγουδιού έγινε στην εκπομπή της Mary Anne Hobbs στο BBC Radio 6 Music, που μεταδόθηκε το μεσημέρι στο Ηνωμένο Βασίλειο. To «Alone» σηματοδοτεί μια από τις πιο πολυαναμενόμενες επιστροφές στην ιστορία της ροκ. Μια επιστροφή που έχει συζητηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. «Αυτό είναι το τέλος κάθε τραγουδιού που τραγουδάμε / η φωτιά κάηκε έγινε στάχτη, τα αστέρια θολώνουν από τα δάκρυα», τραγουδάει ο Robert Smith.

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του συγκροτήματος ήταν το «4:13 Dream» του 2008, το οποίο περιγράφηκε από τον Guardian τότε ως «θαυμάσια συμπαγές και ζωντανό, αν και τίποτα εδώ δεν κλιμακώνεται στα κλασικά ύψη». Ο Smith δήλωσε ότι ένας αδελφός δίσκος, με τίτλο «4:14 Scream», θα κυκλοφορούσε το 2014, αλλά αργότερα ξεχάστηκε.

Το 2019, ο Robert Smith δήλωσε ότι οι Cure μπήκαν στο στούντιο και ηχογράφησαν 19 τραγούδια διάρκειας 10 έως 12 λεπτών, τα οποία αργότερα ειπώθηκε ότι θα περιλαμβάνονταν σε δύο άλμπουμ. «Θα τελειώσουμε [ένα άλμπουμ] πριν ξεκινήσουμε [την περιοδεία] το καλοκαίρι, και θα μιξαριστεί μέσα στο καλοκαίρι», δήλωσε στο Rolling Stone εκείνο τον Μάρτιο. Λίγους μήνες αργότερα, παραδέχτηκε ότι μερικές επανεκτελέσεις ήταν απαραίτητες, αλλά επέμεινε ότι θα ήταν «εξαιρετικά πικραμένος» αν δεν υλοποιούνταν η ημερομηνία κυκλοφορίας του 2019.

Μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο, όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει ότι ένα άλμπουμ θα ερχόταν εκείνη τη χρονιά, απάντησε: «Όχι! Είμαι πολύ μεγάλος για να δεσμεύομαι σε τέτοια ηλίθια πράγματα».