Μουσικη

Ο Θεόδωρος Κουρεντζής στο Μέγαρο με έργο που γράφτηκε ειδικά για εκείνον

Ο διεθνής Έλληνας μουσικός θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο Πασακάλια του Τζέυ Σβαρτς 

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Θεόδωρος Κουρεντζής για 2 βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Παγκόσμια πρεμιέρα του έργου «Πασακάλια» του Τζέυ Σβαρτς. 

Ο Θεόδωρος Κουρεντζής έρχεται για 2 βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διευθύνοντας την ορχήστρα του Utopia. Ο διεθνής μουσικός, γνωστός για τις ανατρεπτικές του ερμηνίες, ξεκινά ένα μικρό μουσικό ταξίδι στην Ευρώπη, το οποίο ολοκληρώνεται στις αρχές του Νοεμβρίου στην Ελλάδα. 

Το πρόγραμμα των δυο παραστάσεων καθιστά μια έκπληξη για το κοινό -που την αναμένει με μεγάλη αγωνία- αφού θα παρουσιαστεί επί σκηνής για πρώτη φορά παγκοσμίως μια συμφωνία που συνέθεσε ο Τζέυ Σβαρτς ειδικά για τον Κουρεντζή και την ορχήστρα του. Το έργο φέρει τον τίτλο Πασακάλια – Μουσική για Ορχήστρα IX. και θα ανοίξει μουσικά τη βραδιά, καθηλώνοντας τους φιλόμουσους θεατές.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια ιδιαίτερη παρουσίαση της Συμφωνίας αρ. 5 σε Ντο δίεση ελάσσονα του Γκούσταβ Μάλερ, διάσημη για το περίφημο adagietto της. Το adagiettο για έγχορδα και άρπα το συνέθεσε ο Μάλερ μετά τον γάμο του με την Άλμα ως έκφραση του έρωτά του. Στο μέσο της Συμφωνίας, το συγκεκριμένο μέρος είναι δομικά άρτιο, ώστε σε διάφορες περιπτώσεις παίζεται και χωριστά από την υπόλοιπη Συμφωνία. Στην προκειμένη περίπτωση, θα το απολαύσουμε υπό τη μουσική διεύθυνση του Θεόδωρου Κουρεντζή, σε μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας και κατάνυξης.

Info
Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Νοεμβρίου | 20:30 | Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης
Τιμές εισιτηρίων: 25€ (εκπτωτικά)-35€-50€- 65€- 80€- 95€- 110€

Eισιτήρια
210 72 82 333, megaron.gr