Μουσικη

Οι Mystery Lights στο Gagarin και 3 ακόμη συναυλίες για αυτήν την εβδομάδα

Mystery Lights και In Flames σε δυο μοναδικά lives αλλά και 2 συναυλίες ελληνικών συγκροτημάτων που μετρούν χρόνια παρουσίας

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 929
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι συναυλίες της εβδομάδας: Mystery Lights, In Flames, Μωρά στη Φωτιά και Γιορτή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο, Χειμερινοί Κολυμβητές 

4 διαφορετικές συναυλίες ξεχωρίσαμε για τις επόμενες μέρες. Από τους In Flames και τους Mystery Lights μέχρι τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τη Γιορτή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο, δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας:

Οι συναυλίες της εβδομάδας: Mystery Lights, In Flames, Μωρά στη Φωτιά και Γιορτή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο, Χειμερινοί Κολυμβητές 

Οι Mystery Lights σε μια γνήσια rock garage συναυλία
Ξεκίνησαν πριν 20 χρόνια, το 2016 έγιναν το πρώτο όνομα που υπέγραψε στη Wick Records, το rock παρακλάδι της θρυλική Daptone records και τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στο Gagarin 205, οι Mystery Lights επιστρέφουν στο στέκι της Λιοσίων για μια γνήσια garage rock εμπειρία. Οτιδήποτε γίνεται με αυθεντικότητα είναι πάντα επιδραστικό. Και ο Mike Brandon εγγυάται για αυτό. Το live ανοίγουν οι Bonnie Nettles που έχουν ξεχωρίσει στην ψυχεδελική σκηνή της Αθήνας, έχουν παίξει με Ty Segall, Motorama, Sonic Jesus και πολλά άλλα ονόματα, και που μόλις επέστρεψαν από την ευρωπαϊκή περιοδεία τους.
Gagarin 205, 28 Σεπτεμβρίου

Τα Μωρά στη Φωτιά στο Θέατρο Βράχων © Νώντας Εμμανουήλ

Μωρά στη Φωτιά και Γιορτή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο
Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στο ελληνικό ροκ έχει προγραμματιστεί στο Θέατρο Βράχων. Τη συναυλία ανοίγουν τα Μωρά στη Φωτιά, κλασικό ροκ συγκρότημα που ξεχωρίζει για τον ελληνικό στίχο του και την ιδιότυπη φωνή του φρόντμαν τους Στέλιου Σαλβαδόρ. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια μεγάλη γιορτή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο, με συμμετοχή μιας σειράς μουσικών από γνωστά ελληνικά ροκ συγκροτήματα, που είτε συνεργάστηκαν είτε έχουν μεγαλώσει και επηρεαστεί μουσικά από τον Παύλο.
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, 28 Σεπτεμβρίου

Οι In Flames στο Floyd

Οι In Flames ξεκινούν στην Ελλάδα την ευρωπαϊκή τους περιοδεία
Ξεκινούν την ευρωπαϊκή περιοδεία τους για την προώθηση του άλμπουμ «Foregone» από την Ελλάδα και διεκδικούν τον τίτλο του πρώτου μεγάλου metal live της νέας σεζόν στον χώρο του Floyd. Headbanging, μελωδίες, sing along στιγμές, τεχνική κατάρτιση που μετατρέπει συχνά μια συναυλία και σε σεμινάριο. Μετά την καταιγιστική τους εμφάνιση στο φεστιβάλ Release Athens, οι In Flames δίνουν ραντεβού με fans και ανοιχτόμυαλους ακροατές στην Αθήνα.
Floyd, 29 Σεπτεμβρίου

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Θέατρο Βράχων
Το μακροβιότερο ελληνικό μουσικό σχήμα σε πλήρη απαρτία, «κάτω από τη μακρινή σιωπή των αστεριών, μέσα στο έμμονο ζουζουνητό της φωτισμένης πόλης», με ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τραγούδια από την 45χρονη και βάλε παρουσία τους με οκτώ δίσκους και πολλά ανέκδοτα. Κάθε μία από τις σπάνιες συναυλίες τους είναι μια ζεστή και ουσιαστική συνομιλία με το κοινό τους, αλλά κι ένας διάλογος του παραδοσιακού με το μοντέρνο που δημιουργείται επί τόπου.
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, 2 Οκτωβρίου