Μουσικη

The Cure: Ανακοίνωσαν το πρώτο νέο τραγούδι μετά από 16 χρόνια

Τελευταίο άλμπουμ το 4:13 Dream

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

The Cure: Ανακοινώσαν το πρώτο νέο τραγούδι μετά από 16 χρόνια

Οι The Cure ανακοίνωσαν ένα νέο τραγούδι - το πρώτο τους μετά από 16 χρόνια, και το πρώτο σημάδι επιστροφής στο στούντιο από ένα συγκρότημα που αναβάλλει την επικείμενη επιστροφή του τουλάχιστον από το 2019.

Το «Alone» των The Cure είναι το lead single ενός άλμπουμ με τίτλο «Songs of a Lost World» Από το τελευταίο τους άλμπουμ, το 4:13 Dream του 2008, οι Cure περιοδεύουν σταθερά, παρευρίσκονται σε βραβεία και μιλούν στον Τύπο, ωστόσο δεν έχουν ηχογραφήσει νέο υλικό. 

Το 2019, ο Robert Smith δήλωσε ότι οι Cure μπήκαν στο στούντιο και ηχογράφησαν 19 τραγούδια διάρκειας 10 έως 12 λεπτών, τα οποία αργότερα ειπώθηκε ότι θα περιλάμβαναν δύο άλμπουμ. «Θα τελειώσουμε [ένα άλμπουμ] πριν ξεκινήσουμε [την περιοδεία] το καλοκαίρι, και θα μιξαριστεί μέσα στο καλοκαίρι», δήλωσε στο Rolling Stone εκείνο τον Μάρτιο. Λίγους μήνες αργότερα, παραδέχτηκε ότι μερικές επανεκτελέσεις ήταν απαραίτητες, αλλά επέμεινε ότι θα ήταν «εξαιρετικά πικραμένος» αν δεν υλοποιούνταν η ημερομηνία κυκλοφορίας του 2019.

Μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο, όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει ότι ένα άλμπουμ θα ερχόταν εκείνη τη χρονιά, απάντησε: «Όχι! Είμαι πολύ μεγάλος για να δεσμεύομαι σε τέτοια ηλίθια πράγματα». Πέρασαν δύο χρόνια - κυρίως ο χρόνος της πανδημίας. Ο Smith τελικά προκάλεσε τον τίτλο Songs of a Lost World, το 2022, και εισήγαγε μερικά νέα τραγούδια στις setlists. Δύο από αυτά, το «And Nothing Is Forever» και το «I Can Never Say Goodbye», πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε ένα live single αυτό το Νοέμβριο.

Με μια πλούσια δισκογραφία που εκτείνεται από ποπ μέχρι neogoth, οι Cure έχουν διατηρήσει ένα τεράστιο κοινό, συμπεριλαμβανομένων των νέων οπαδών. Έχουν περισσότερες από 17 εκατομμύρια μηνιαίες ακροάσεις στο Spotify, σημαντικά περισσότερες από τις περισσότερες μπάντες της δεκαετίας του 1980.

Mε πληροφορίες από Guardian