Μουσικη

«Ανέμπνευστο» το τελευταίο άλμπουμ της Κέιτι Πέρι, «143» - Αποδοκιμάστηκε από τους κριτικούς

«Σαν να δημιουργήθηκε μέσω τεχνητής νοημοσύνης - Δεν έχει συναίσθημα, είναι απλά αριθμός»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
η Κέιτι Πέρι
Καθόλου καλές κριτικές δεν έλαβε το τελευταίο άλμπουμ της Κέιτι Πέρι, «143» © Instagram/katyperry

Το comeback άλμπουμ της Κέιτι Πέρι, με τίτλο «143», που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, δεν εντυπωσίασε

Το έβδομο στούντιο άλμπουμ της Κέιτι Πέρι με τίτλο «143» έχει αποδοκιμαστεί από τους κριτικούς, έπειτα από την κυκλοφορία του το βράδυ της Πέμπτης, 19 Σεπτεμβρίου.

Το «143» που παραπέμπει στην έκφραση «I love you», αλλά είναι και ο συμβολικός «αριθμός αγγέλου» της Πέρι, είναι το πρώτο της άλμπουμ μετά από τέσσερα χρόνια, μετά το «Smile» του 2020.

Katy Perry - I'M HIS, HE'S MINE ft. Doechii (Official Video)

«Το άλμπουμ είναι επίπεδο με κλισέ μουσικές ιδέες»

Μεγάλο μέρος της κριτικής, πριν ακόμη κυκλοφορήσει το άλμπουμ, οφειλόταν στην απόφαση της τραγουδίστριας να συνεργαστεί με τον παλιό της μουσικό παραγωγό Dr. Luke ο οποίος ήταν μπλεγμένος δικαστικά για αρκετό καιρό λόγω μήνυσης για σεξουαλική παρενόχληση από την τραγουδίστρια Kesha. Ο Dr. Luke αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το Variety: «το άλμπουμ είναι επίπεδο, ακροβατώντας σε καταρράκτες λυρικών κλισέ και μουσικών ιδεών που σπάνια κορυφώνονται. Σε πολλά από τα 11 τραγούδια του, η Πέρι ακούγεται απογοητευμένη και απομακρυσμένη».

«Λίγο από το έξυπνο πνεύμα που ενθάρρυνε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ξεπροβάλλει στο άλμπουμ, μια απογοητευτική διολίσθηση μακριά από την εξυπνάδα που κάποτε τόσο αβίαστα απέπνεε», σημείωσε. Και προσθέτει: «Όπως και στα προηγούμενα άλμπουμ της, η στιχουργία στο “143” είναι γεμάτη κλισέ, σαν να δημιουργήθηκε μέσω τεχνητής νοημοσύνης».

Εντωμεταξύ, ο Guardian του έδωσε δύο στα πέντε αστέρια λέγοντας ότι το άλμπουμ «δεν είναι η αναμενόμενη καταστροφή, αλλά ούτε και καλό».

Όπως αναφέρει: «αισθάνεται ελαφρώς εκτός τόπου και χρόνου, ένα κοινό ή μέτριο ποπ άλμπουμ με την ατυχία να έχει προγραμματιστεί στον απόηχο του "Brat" της Charli xcx, του "The Rise and Fall of a Midwest Princess" της Chappell Roan και του "Short N' Sweet" της Sabrina Carpenter, μιας τριάδας ακατάστατα ευρηματικών και εξαιρετικά επιτυχημένων άλμπουμ που συλλογικά υποδηλώνουν ότι έχει γίνει μια κάποια αναβάθμιση του ποπ πήχη. Αυτό που κάποτε θα αρκούσε, τουλάχιστον εμπορικά, τώρα δεν θα αρκεί: το γεγονός ότι η τραγουδίστρια και η ομάδα της δεν το πρόσεξαν φαίνεται πολύ πιο ουσιαστικό για την αποτυχία του “143” από αμφισβητήσιμες επιλογές συνεργατών, άστοχα βίντεο ή όντως ζημιές στους αμμόλοφους του S'Espalmador».

Η τελευταία γραμμή αναφέρεται στην Πέρι που βρίσκεται υπό έρευνα για πιθανή περιβαλλοντική ζημιά στους ισπανικούς αμμόλοφους όπου γύρισε το μουσικό βίντεο «Lifetimes».

Katy Perry - LIFETIMES (Official Video)

Ο κριτικός για το AP δήλωσε ότι το άλμπουμ ήταν «ανέμπνευστο και εύκολα λησμονείται». Χαρακτηρίζει το τελευταίο κομμάτι «Wonder» ως το «χειρότερο» τραγούδι του άλμπουμ. «Το "143" δεν έχει ψυχή ή συναίσθημα, είναι απλά ένας αριθμός», υπογράμμισε στο τέλος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.