Μουσικη

Πέθανε ο Χέρμπι Φλάουερς, μπασίστας του «Walk on the Wild Side» του Λου Ριντ

Έκανε μεγάλη καριέρα ως session μουσικός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Χέρμπι Φλάουερς: Πέθανε ο μπασίστας του «Walk on the Wild Side» του Λου Ριντ

Πέθανε ο Xέρμπι Φλάουερς, μουσικός του οποίου το άμεσα αναγνωρίσιμο μπάσο στο «Walk on the Wild Side» του Λου Ριντ θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα στην ιστορία της ποπ μουσικής.

Ο Χέρμπι Φλάουερς, ο οποίος έπαιξε επίσης μπάσο για τους Ντέιβιντ Μπάουι, Μαρκ Μπόλαν, Μπράιαν Φέρι και Έλτον Τζον, πέθανε σε ηλικία 86 ετών, όπως επιβεβαίωσαν μέλη της οικογένειάς του στο Facebook.

Ο Τιμ Μπέρτζες, τραγουδιστής των Charlatans, δήλωσε στο X: «Αντίο έκανε τους μεγάλους να ακούγονται μεγαλύτεροι». Ο Ματ Όσμαν, μπασίστας των Suede, έγραψε: «Αχ, γαμώτο. RIP Herbie Flowers. Τόσες πολλές υπέροχες μπασογραμμές - φανταστείτε να έχει παίξει στα Space Oddity, Walk on the Wild Side και Rock On».

Ο Φλάουερς γεννήθηκε στο Isleworth το 1938 και ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1960 ως session μουσικός. Ήταν ιδρυτικό μέλος το 1969 του συγκροτήματος Blue Mink, το οποίο σημείωσε επιτυχία στα charts με τα τραγούδια «Melting Pot» και «The Banner Man».

«Ο κόσμος αναφέρει ότι θα έπρεπε να είχα πάρει τα εύσημα, αλλά εγώ απλώς βοήθησα στη σύνθεση μιας ενορχήστρωσης», είχε πει σε μια συνέντευξή του. «Ο Λου είχε γράψει τις συγχορδίες σε ένα κομμάτι χαρτί και η δουλειά μου ήταν να σκεφτώ τη γραμμή του μπάσου».

Ο Φλάουερς ήταν μέλος της τελικής σύνθεσης των T Rex λίγο πριν από το θάνατο του Μάρκ Μπόλαν, συμμετέχοντας στο τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος, το «Dandy In The Underworld» του 1977.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ίδρυσε το ορχηστρικό prog rock συγκρότημα, Sky, ηχογραφώντας και παίζοντας με το συγκρότημα μέχρι το 1995, κυκλοφορώντας επτά άλμπουμ.