Μουσικη

Ο David Gilmour κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ «Luck and Strange» - Ακούστε το σε stream

Η πρώτη κυκλοφορία του κιθαρίστα των Pink Floyd μετά από εννέα χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο David Gilmour
Ο κιθαρίστας των Pink Floyd, David Gilmour κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ «Luck and Strange» © Instagram/davidgilmour

Ο David Gilmour κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ «Luck and Strange» - Η πρώτη κυκλοφορία του κιθαρίστα των Pink Floyd μετά από εννέα χρόνια

Το νέο άλμπουμ του David Gilmour, «Luck and Strange» κυκλφόρησε σήμερα και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω. Το άλμπουμ είναι επίσης διαθέσιμο για αγορά σε έγχρωμο βινύλιο περιορισμένης έκδοσης, καθώς και σε πολυτελές box set.

Η πρώτη στούντιο κυκλοφορία του Gilmour μετά το «Rattle That Lock» του 2015

Το «Luck and Strange» του David Gilmour είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο και περιλαμβάνει εννέα νέα κομμάτια από τον κιθαρίστα των Pink Floyd, συμπεριλαμβανομένων οκτώ original, πολλά από τα οποία γράφτηκαν από κοινού με τη σύζυγό του, Polly Samson. Υπάρχει επίσης και μια διασκευή του τραγουδιού των The Montgolfier Brothers το 1999, «Between Two Points».

Σε όλη τη διάρκεια του «Luck and Strange», ο David Gilmour συνοδεύεται από έναν αριθμό προσκεκλημένων μουσικών, συμπεριλαμβανομένων των Steve Gadd, Roger Eno και άλλων. Το ομότιτλο κομμάτι περιλαμβάνει ακόμη και τον αείμνηστο κιμπορντίστα των Pink Floyd, Richard Wright. Τα κομμάτια του είχαν ηχογραφηθεί κατά τη διάρκεια τζαμαρίσματος το 2007 στο σπίτι του Gilmour.

Το «Luck and Strange» κυκλοφορεί μέσω της Sony Music και είναι η πρώτη στούντιο κυκλοφορία από τον Gilmour μετά το «Rattle That Lock» του 2015. Μιλώντας για τον δίσκο τον περασμένο μήνα, ο Gilmour το χαρακτήρισε ως το «καλύτερο άλμπουμ που έχω κάνει από το Dark Side of the Moon του 1973».

Ο David Gilmour βγαίνει για περιοδεία, παίζοντας σε τέσσερις ξεχωριστά μέρη: στη Ρώμη, στο Λονδίνο, στο Λος Άντζελες και στη Νέα Υόρκη. Η περιοδεία θα ξεκινήσει αργότερα αυτόν τον μήνα, με τις συναυλίες των ΗΠΑ να πραγματοποιούνται στα τέλη Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.